Swatches: Ciaté The dolls house collection

Alldeles nyligen kom Ciatés vårkollektion The dolls house collection ut i butik. Kollektionen finns att köpa både som fullsizeflaskor (109 kr/st) eller i ett set om 5 miniflaskor med 5 ml i varje i en helt bedårande vacker kartong (219 kr). Lacken torkar ner till en matt yta som Ciaté själva beskriver som “porslinsfinish”, inspirerat av kollektioner som har synts på catwalken inför våren 2014.

 

Ciaté dolls house

 

Ciaté dolls house1

 

Ciaté Sweet pea swatch
Sweet pea

 

Ciaté Poppet swatch
Poppet

 

Ciaté paper doll swatch
Paper doll

 

Ciaté Doll face swatch
Doll face

 

Ciaté baby doll swatch
Baby dollDessa fem är helt bedårande, och jag gillar verkligen den pudrigt matta matta ytan vilket gör att de skiljer sig från mängden av andra pasteller som lanseras under våren. De fullkomligen skrek om att lackas i en regnbågsmanikyr:

 

Ciaté dolls house swatchVäl på naglarna märkte jag att laxrosa Baby doll tyvärr var helt fel nyans för min hudton, inte alls speciellt smickrande, medan de andra fyra lite kallare nyanserna föll mig hur bra i smaken som helst. Favoriten är mintgröna Sweet pea, men blev även överraskande förtjust i lattenyansen Doll face, och lila Poppet föll även det mig i smaken. De var dock lite svårlackade och gjorde gärna “vallar” när man lackade med dom, vilket syns bättre på manikyrbilden ovan än på swatchbilderna. Så mitt tips är att lacka noggrant, i bra ljus, och dra inte för många penseldrag, för en så jämn yta som möjligt. De torkade hyfsat snabbt, på 20-30 minuter hade de fått sin matta finish och var torra på ytan. Jag var tvungen att använda tre lager för att jämna ut ytan tack vare den knepiga formulan. Vad tycker ni om Dolls house collection? Något ni kommer spana in? Gillar ni alla fem, eller kommer ni att satsa på en av nyanserna i fullsize istället?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

7 comments to Swatches: Ciaté The dolls house collection

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>