Pressvisning: Label.m

I förra veckan var jag förbi en sväng hos Therese Jirving på Kraft (som igår blev nominerad av Daisy Beauty till Sveriges bästa PR-person inom skönhet – det är hon verkligen värd!), som hade bjudit in representanter från Storbritannien för att prata om hårvårdsmärket Label.m. Det bjöds på plockmat, inklusive fantastiska saffransmarshmallows, och en presentation om märket och dess ursprung av Creative and Managing Director Simon Raby, och Carolyn Whitehorne som är PR-ansvarig för märket i Storbritannien.

 

1Label.m skapades år 2004 av Toni Sacolo, en av grundarna bakom det legendariska frisörmärket Toni & Guy, och hans dotter Sacha Mascolo-Tarbuck. Tanken bakom märket var att skapa professionella produkter för att inspirera och uppmuntra frisörers och stylisters kreativitet och individualitet, men också för konsumenter som vill kunna experimentera med olika looker, uttrycka sin stil genom sitt hår och inte är rädd att prova på nya trender. De fyra grundstenarna inom märket är Arv (från Toni & Guy), Utbildning (som sker via Toni & Guys 24 frisörakademier över hela världen), Innovation (nya produkter, tekniker och ingredienser tas ständigt fram) och Mode (märket kallar sig själva för “a fashion label for hair”).

Sedan starten har label.m haft ett nära samarbete med modeindustrin, märkets stylister är med och skapar catwalklooker på en mängd visningar världen över, och varje säsong tar man även fram nya produkter och tekniker för att skapa säsongens trender. Sedan september i år är märket dessutom den officiella hårstylingproduktsmärket för London fashion week, vilket innebär att label.m är involverade i hårstylingen på i princip alla 70+ shower under London fashion week varje år.

 

7Produktserien hos label.m delas in i 4 kategorier (“the 4 C’s”): Cleanse, Condition, Create och Complete. Carolyn presenterade några av märkets bästsäljande produkter inom varje kategori: hårvårdsserien Honey & oat, Intensive repair och Organics (Cleanse och Condition), Volume mousse, Resurrection style dust och Sea salt spray (Create) och Matt paste, Shine mist och Hairspray (Complete).

 

4
Honey & Oat, en återfuktande, stärkande och skyddande hårvårdsserie, är en av label.m’s bästsäljare

 

5
Protein spray, som ska skydda mot värme och uv-strålar och göra att håret känns mindre poröst, och nya håroljan Therapy Age-defying radiance oil

 

3
Resurrection Style dust, som ska ge textur och volym, finns både för ljust och mörkt hår

 

2
Torrschampo för ljust respektive mörkt hår, och en nyhet i sortimentet – rosa hårspray med lätt stadga

 

6
Nyaste tillskottet i label.m’s produktlinje – Thickening-serien, för extra volymJag kunde tyvärr inte stanna på hela pressvisningen för jag var tvungen att sticka iväg till jobbet, men jag fick med mig en påse hem med produktprover och information om dessa, så det ska bli spännande att börja testa. Jag har hört talas om label.m tidigare, men har inte provat något från märket, eftersom de tidigare inte har gjort så stort väsen av sig här i Sverige. Jag gillar filosofin bakom produkterna, jätteroligt att få en ordentlig presentation av märket och dess värderingar! Samtliga produkter i linjen ligger på 219 kr/st, förutom Matt paste och Shaper som kostar 179 kr/st, och märket finns att köpa hos salonger. Har ni hört talas om label.m tidigare? Har ni testat något ur produktsortimentet?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Pressvisning: Label.m

  • Använder deras Hair Glue just nu i mitt korta hår, har en fauxhawk på gång och tjejen som klippte mig rekommenderade det. Är toknöjd! 😀
    Sen TROR jag det kan ha varit just den rosa hårsprayen hon testade i mitt hår senast jag klippte mig också (alt ett annat märke men liknande produkt), för hon sa att hon var första salongen här på ön som hade den. Häftig var den iaf och satt ganska duktigt i håret dessutom! Iaf tills jag tvättade det 😀

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>