Recension: Sebastian professional Hydre shampoo & conditioner

Tidigare i år fick jag hemskickat ett par produkter ur frisörmärket Sebastians sortiment. Jag blev genast lite extra nyfiken på schampot och balsamet i den återfuktande serien Hydre, som ska passa torrt, frissigt och kemiskt behandlat hår extra bra.

 

Sebastian hydre shampoo & conditionerBåde schampo och balsam utlovar en återfuktande formula som ska återfukta och göra håret silkesmjukt och blankt, ta bort friss och ge håret volym och stuns, och båda produkterna är anpassade att användas på färgat hår.

 

Sebastian hydre moisturizing shampooHydre shampoo (270 kr/250 ml) kommer i en uppochnervänd svart klämflaska med snäpplock. Jag gillar flaskor av denna typ, som förvaras uppochner, eftersom det betyder att man inte behöver skaka ner produkten i flaskan för att få ut något när det börjar ta slut. Det har en härlig, typisk frisörschampodoft, och är varken för rinnigt eller för fast i konsistensen. En klick stor som en femkrona är vad som behövs per schamponering för mitt långa hår (jag schamponerar alltid två gånger), och det löddrar snabbt upp till ett lödder som är enkelt att fördela i hårbotten och håret. Efter tvätt känns håret rent utan att varken vara strävt eller kännas oljigt, och mitt hår håller sig rent i ca 3 dagar mellan tvättarna. Håret känns luftigt, stunsigt och enkelt att jobba med, och färgen och glansen i mitt (färgade) hår har hållt sig bra under tiden jag har använt schampot. Jag upplever även att det här schampot har balanserat min hårbotten en hel del, håret blir inte lika oljigt och fett i hårbotten lika snabbt som det brukar. För mig gick däremot schampot åt snabbare än balsamet (jag har dock haft flaskorna i duschen i flera månader, så båda produkterna är dryga på så sätt), vilket irriterar mig litegrann.

Betyg: 4,5/5

 

Sebastian hydre moisturizing conditionerHydre conditioner (300 kr/250 ml) kommer i samma smarta flaska som schampot, fast vit. Konsistensen på balsamet är ganska tjock, vilket gör att den här typen av flaska (som har ganska hård plast) inte är helt optimal, då man får trycka väldigt hårt på flaskan för att få ut balsamet, personligen får jag lite ont i händerna efter att ha hanterat den här flaskan i duschen. Själva produkten är dock värd det – en liten mängd balsam räcker lång väg, det känns som att det sugs in ordentligt i håret för det är inte mycket överflödig produkt kvar att skölja ur efter att det har verkat i 1-2 minuter, men man känner verkligen att balsamet har gjort ett bra jobb efter att man har sköljt ur det. Håret blir blankt, friss-fritt och följsamt utan att tyngas ner, och även mina torra före detta ombre-färgade toppar känns återfuktade och inte alls så slitna som de borde kännas. Behöver ditt hår en fuktbomb är detta en väldigt bra kandidat för jobbet! Litet minus för att det är så svårt att få ut produkten ur flaskan, dock.

Betyg: 4/5

Jag använde faktiskt upp den sista skvätten i flaskan av Hydre shampoo häromdagen (och balsamet är på upphällningen), vilket är ett gott betyg i sig då jag ofta byter hårvårdsserie efter att jag känner att  jag har testat färdigt (vilket brukar vara när ca 2/3 – hälften av flaskorna har gått åt) – Hydre är med andra ord en serie jag definitivt kan tänka mig att köpa igen! Sebastians Hydre-serie finns att köpa hos frisörer och hos Bangerhead här i Sverige, kan man tänka sig att shoppa utomlands kan man komma undan betydligt billigare i pris hos t.ex. Beautybay och Lookfantastic.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Sebastian professional Hydre shampoo & conditioner

 • Marina

  Hej Sanna!
  Har precis hittat din blogg och jag gillar den jättemycket! Har även precis börjat bekanta mig med nätshopping och har beställt lite produkter från England. Skulle gärna beställa från USA men vet inte riktigt hur det funkar. Får man alltid betala tull? Lönar det sig i så fall? Tullen blir väl ganska hög?
  Tack för en bra blogg

  • purity

   Hej Marina, kul att du har hittat hit! När du beställer inom EU så behöver du aldrig oroa dig för tull. Beställer du utanför EU däremot finns det risk att du åker på tull (som egentligen är moms på mellan 0-20% av varans värde inklusive frakten, beroende på vad det är du beställer) + postens avgifter på ca 100 kr om paketet fastnar i tullen. Ofta har man tur och paketet slinker igenom ändå (speciellt om säljaren är snäll och skriver ner värdet på produkterna i paketet), men ibland så kan man behöva betala ändå. Det är trist, men eftersom saker och ting ofta är så mycket billigare i USA så blir det nästan alltid billigare än att köpa i Sverige även om paketet fastnar i tullen, och så finns det ju en hel del grejer där borta som inte ens går att få tag på här i Sverige, eller i Europa över huvud taget. Happy shopping!

 • Malin N

  Hej. Vad spännande att läsa din recenson, jag håller precis själv på att testa dessa produkter! Jag reagerade på att du skriver “en härlig typisk frisörschampodoft”. Själv tycker jag att doften är väldigt stark, den luktar gott men “för mycket” om du förstår vad jag menar. Jag inser att du i egenskap av beutybloggare har testat mängder av produkter och utgår ifrån det medan jag själv testar nya produkter väldigt sällan. Men det är nästan så att jag inte fixar att använda dessa för att de doftar för starkt.

  • purity

   Jag har inte upplevt alls att de luktar väldigt starkt, men å andra sidan är jag inte speciellt känslig för dofter. Är ju en väldigt individuell grej det där med dofter, vissa produkter klarar jag inte heller av doften på, vilket är riktigt synd om man gillar själva produkten i sig!

 • Mitt torra hår gillar dessa! 🙂 Ny favorit!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>