Make up for ever Midnight glow palette

Till julen lanserar Make up for ever en skimrande ögonskuggspalett med en kombination av dova, mustiga nyanser och skira multiskimrande med samma namn som kollektionen paletten ingår i: Midnight glow. Paletten består av 8 skuggor: Snow White, Gun Metal, Icy Blue, Icy Pink, #4 (Black), Gold Pink, Midnight Purple och #127 (Metallic Taupe). Alla skuggor utom #4 och #127 är limited edition för denna palett.

 

Make up for ever Midnight glow 8 eye shadow palettePaletten, som har samma format som sommarens Technicolor palette, är tunn och lätthanterlig i svart, blank plast med spegel på insidan av locket och två medföljande penslar, 1oP och 16P, där 10P är lite bredare än 16P men i övrigt är det två lite mindre, fluffiga platta penslar.

 

Make up for ever Midnight glow 8 eye shadow palette15 av nyanserna i paletten har en kraftig frostfinish: Snow white, Gun metal, Icy blue, Icy pink och Gold pink, medan Midnight purple är lite mindre frostig men fortfarande skimrig, #127 har satin-finish och #4 är helt matt. Framförallt Icy blue och Icy pink är ganska skira på egen hand, men applicerar man dem på en klistrig bas (de ger ett ljuvligt skimrigt djup till en mörk krämögonskugga eller kajalpenna) så framträder de riktigt bra, och formulan på skuggorna är mjuk, krämig och lättarbetad. De tre mörkaste nyanserna, #4, Midnight purple och #127, är fantastiskt krämiga, välpigmenterade och lättapplicerade, precis som Make up for evers fullsizeskuggor brukar prestera. Den vita Snow white innehåller rätt stora skimmerflagor, så där kan man behöva “krossa” pigmenten lite mot t.ex. palettens lock innan man applicerar den på huden för att undvika smul.

 

Make up for ever Midnight glow 8 eye shadow palette2
Snow White, Gun Metal, Icy Blue, Icy Pink

 

Make up for ever Midnight glow 8 eye shadow palet te3
#4, Gold Pink, Midnight Purple, #127Jag gillar blandningen av finishes och täckningsgrad på skuggor i den här paletten – man kan både lägga en kraftfull sotning eller en ljuv, skir och skimrig slöja över ögonlocken (eller varför inte både och?) med dessa nyanser. En favoritmetod jag har använt mig av på sistone är att sudda en krämig kajalpenna i valfri, dov färg längs övre fransraden, och sedan svepa på Icy blue eller Icy pink ovanpå för en skimrande kontrast, samtidigt som pennan under får lysa igenom – blir riktigt läckert!

 

Make up for ever Midnight glow 8 eye shadow palette swatch1
Snow White, Gun Metal, Icy Blue, Icy Pink

 

Make up for ever Midnight glow 8 eye shadow palette swatch12
#4, Gold Pink, Midnight Purple, #127Kul med nya, limited edition-skuggor, fint färgtema till jul, nyår och vinter och riktigt bra kvalitet på skuggorna hittar du i denna palett som kan vara ett av säsongens mest användbara paletter, i alla fall för min del. Du hittar den på Sephora, där den kostar ca 370 kr.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Make up for ever Midnight glow palette

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>