Recension: Paula’s choice Resist Weekly resurfacing treatment with 10% AHA

Peeling/exfoliering är bra för min hud, då rensas döda hudceller bort och förhindras att den täpps till och den får även mer lyster och fukt. Senast ut att testas i kategorin kemisk peeling (som innehåller syra, istället för skrubbkorn, för att ta bort de döda hudcellerna) är Paula’s choice Resist Weekly resurfacing treatment with 10% AHA.

 

Paula's choice resist weekly resurfacing treatment with 10% aplha hydroxy acidProdukten, som kommer i en cylinderformad flaska med skruvkork, har en vattentunn konsistens och ska appliceras på rengjort ansikte kvällstid minst 1 gång/vecka och verka i 10 minuter innan den sköljs av. Den utlovar en hud med mer lyster, ökad spänst, reparation av hudskador och minskning av acneutbrott, pigmentfläckar, förstorade porer och rynkor – utan att irritera huden. Den aktiva ingrediensen är 10% AHA-syra med ett pH-värde mellan 3.5 och 3.8, och innehåller även lugnande antiinflammatoriska ingredienser som bland annat grönt te och kamomill. Den är även fri från färg och doft och testas inte på djur. Produkten utlovar synliga resultat redan efter första användningen, och med fortsatt användning ska den förbättra hudens kvalitet och förebygga tecken på åldrande av huden.

När man applicerar produkten (jag använder en bomullsrondell på grund av den vattniga formulan) så känner jag omedelbart en stickande och lite kliande känsla i ansiktet, som går över efter de första 3-5 minuterna. Efter 10 minuter sköljer jag av den, och för maximal fukteffekt brukar jag applicera både serum och nattkräm efteråt. Huden känns omedelbart väldigt mjuk och återfuktad, och jag upplever även att den får ökad lyster och att jag får mindre problem med fet t-zon och upplever förstorade porer som tightare dagarna efter att jag har använt denna. Har du väldigt känslig hy ska du nog vara försiktig första appliceringen, men jag upplever inte att den irriterar min hy över huvud taget trots att den bränner och sticker lite direkt vid applicering. Jag är stormförtjust, produkten är dessutom väldigt dryg och räcker länge, och för mig räcker det med att göra behandlingen en gång per vecka då effekterna från behandlingen håller i sig flera dagar efteråt.

Pris: $30.00 / 60 ml hos Paula’s choice
Betyg: 5/5

In English: The Resist weekly resurfacing treatment with 10% AHA from Paula’s choice is a chemical exfoliator containing 10% AHA acid with a pH value between 3.5 and 3.8. It also contains soothing ingrediens, such as green tea and camomile, to prevent skin irritation. It promises brighter, younger looking and clearer skin that also resists future aging signs better with continuous use. It’s applied once a week during nighttime on cleansed skin (I use a cotton pad for application since the consistency is water-like) and let it sit on my skin for 10 minutes before rinsing. It has got a tingling sensation for the first 3-5 minutes, but it doesn’t burn or irritate my skin. After rinsing it off, I like to use both a serum and a moisturizer to maximize the moisture, and my skin instantly looks brighter and feels softer and more moisturized, and for the following couple of days my pores also feel tighter and I don’t get oily in my t-zone as quickly as I usually do. A little goes a very long way too, and for me it’s sufficient to do the treatment once a week since the effects from it lasts for several days after.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: Paula’s choice Resist Weekly resurfacing treatment with 10% AHA

  • Amanda

    Paula’s Choice har några av de bättre (och definitivt mest prisvärda) produkterna för hudvård jag provat och hjälpte mig att få bukt med allmänt oren hy och jobbig, inflammerad acne utan att torka ut den.

    Nu var det ett tag sedan jag köpte nytt därifrån, då jag no-pooat en del, men har innan köp av ny hudvård gått in och läst Paulas recensioner på Beautypedia av annan hudvård och hon är inte rädd för att hylla andra tillverkares produkter som är prisvärda och gör vad de utlovar: http://www.paulaschoice.com/beautypedia-skin-care-reviews/best-products

  • Elinor

    Älskar Paula’s choice!Har haft problem med finnar och oren i hy så länge jag kan minnas, men redan efter första gången jag använt BHA-gelen, som är just mot acne märkte jag en enorm skillnad! Har nog aldrig haft så fin hy som jag haft sedan jag upptäckte denna fantastiska produkt 🙂 AHA-syran kör jag också med emellanåt, också helt fantastisk!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>