MAC Pressed pigments Fall 2013 collection

I början av året lanserade MAC Pressed pigments, superskimriga ögonskuggor som blev permanenta i sortimentet. I augusti utökas färgutbudet med ytterligare 4 permanenta nyanser, 5 limited edition-nyanser och 3 repromotes.

MAC Pressed pigments Fall 2013
Release date: August 1st 2013 (US/Canada), August 2013 (International)

PRESSED PIGMENTS Beauty

M•A•C Pressed Pigments take eye shadows to another level with advanced technology. Now in nine sophisticated new shades, go bold with the rich, blue colour of Vanilla Diamond or glamorous in stunning Black Grape. For a softer, luminous look try Pink Pepper or the glistening glow of Summer Honey. Two different applications give you gorgeous versatility – apply dry for a shimmery-sheer effect, or wet for a dramatic, high-gloss finish.Pressed Pigment ($21.00 / 200 SEK)

 • Vanilla Diamond Warm yellow beige (Limited Edition)
 • Sweet Acting Midtone pink 
 • Summer Honey Pastel coral (Limited Edition)
 • Lime Ice Seafoam green (Limited Edition)
 • Rock Candy Mid-tone fuchsia
 • Pink Pepper Deep coral with gold pearl (Limited Edition)
 • Enlightening Deep silver
 • Moth Mauve with silver pearl 
 • Black Grape Deep aubergine with multi pearl 
 • Jet Couture Charcoal black
 • Damson Deep brown with gold pearl (Limited Edition)
 • Midnight Vibrant deep blue 

Brush ($25.00  / 250 SEK)

 • 215 Medium Shader

 

PRESSED PIGMENTS Ambient

 

PRESSED PIGMENTS Eye Shadow
Pressed pigment: Vanilla diamond, Summer honey, Pink pepper, Sweet acting
Rock candy, Moth, Black grape, Midnight
Enlightening, Damson, Lime ice, Jet couture

 

Brush 215Pressed pigments är verkligen superfina så länge man jobbar med dom på rätt sätt, man får liksom “trycka på” dom istället för att svepa för att inte skimret ska klumpa sig och falla ner på kinderna – dom är ganska krämiga i sig själva så en bra bas är att föredra. Jag blir genast sugen på Black grape, Damson, Midnight, Rock candy och Pink pepper! Något av dessa pressed pigments som lockar er? Har ni testat formulan tidigare?

In English: For fall, MAC are extending their Pressed pigments range with 4 new permanent shades, 5 limited edition shades and 3 repromotes. They are sooo gorgeous as long as you use them the right way, they are quite creamy so they need a good base to adhere to. I’m lemming Black grape, Damson, Midnight, Rock candy and Pink pepper!


Please remember to link back to this post if you wish to share this information or pictures on your website/blog!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to MAC Pressed pigments Fall 2013 collection

 • Tycker att de ser superfina ut! Dock är jag lite orolig för formulan som jag inte är van vid, därför jag inte riktigt vågar mig på att köpa dem.

  • purity

   Formulan är lite knepig, den är ganska smulig eftersom skuggan i sig består av “flagor” som pressats samman – bäst resultat får man om man arbetar in skuggan ordentligt i penseln först så att man liksom “krossar” flagorna, och om man arbetar på en klistrig bas. När de väl är på plats är de hur snygga som helst!

 • Maggie

  Blir du förvånad om jag säger att jag dreglar över Midnight, Black grape och Jet couture? 😛

 • Maggie

  Synd på texturen bara, påminner mig om de där pigmenten de hade i en sommarkollektion för ett par år sedan, de bronziga som man var tvungen att “krossa” mot huden med penseln. Så svåra att jobba med, men gudomligt fina när man fick till det!

  • purity

   Ja dessa påminner lite om dom, men eftersom de här är pressade så blir de ändå lite lättare och mindre “drälliga” att jobba med.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>