Recension: St. Tropez Self tan bronzing mousse

Jag fortsätter att BUS:a mig innan det är dags för semester och jag hinner bygga upp en riktig bränna. En av de produkter jag har använt under våren och försommaren är St. Tropez Self tan bronzing mousse, som är en BUS i mousse-form.

 

St Tropez self tan bronzing mousseProdukten, som kommer i en smart pumpflaska, trycks ut i form av ett mousse-skum för enkel applicering och snabb torktid. Den innehåller mjukgörande Aloe Vera, som ska hjälpa till att ge en jämn färg och dessutom få den att hålla längre, och en doftteknologi vid namn Aromaguard som ska ta bort stora delar av den klassiska brun-utan-sol-doften som många ogillar. Moussen, som ska ge en färg anpassad efter din egen hudton, är lätt färgad, vilket gör det enkelt att se vart man har applicerat den, och ger dessutom en omedelbar bronzingeffekt under tiden du väntar på att färgen ska utveckla sig. Enligt instruktion ska färgen sköljas av efter 4-6 timmar, jag brukar vänta till nästa dusch – huvudsaken är att du inte duschar av dig den tidigare än så eftersom BUS:en behöver så lång tid på sig att utveckla sig ordentligt.

Jag har använt St. Tropez Tan applicator mitt (59 kr) för att applicera den här moussen, då jag tycker det ger allra bäst och jämnast resultat – dessutom skyddar den händerna från BUS och gör det hyfsat enkelt att applicera BUS på ryggen på dig själv genom att fästa handsken på t.ex. en duschborste. Handsken kan tvättas och återanvändas flera gånger. Den sitter bra på handen, läcker inte igenom BUS och är lätt att tona BUS:en med.

 

St Tropez tan applicator mittJag är verkligen förtjust i den här BUS:en, den är enkel att applicera, ger jämn färg och ett naturligt resultat som sitter bra på huden (på mig ca en vecka). Dessutom torkar den snabbt på huden (St. Tropez rekommenderar att man väntar 60 sekunder innan man klär på sig men jag brukar vänta ca 10 minuter för säkerhets skull), men är ändå blöt så pass länge att man hinner tona ut den ordentligt för att undvika ränder och skarvar. BUS-doften är minimal, jag kan inte påstå att jag har känt den över huvud taget, vilket är ett stort plus. Den ger lagom med färg tycker jag, och önskar man mer så kan man applicera en gång till. Det här kan vara den bästa BUS jag har testat hittills, tycker helt klart den är värd pengarna då det inte går åt så mycket produkt vid varje applicering, och den går även bra att använda i ansiktet utan att den irriterar eller täpper till. Full pott!

Pris: 299 kr/120 ml, 498 kr/240 ml
Betyg: 5/5

In English: Recently, I’ve been using the Self tan bronzing mousse from St. Tropez. It’s a coloured self-tanner in a mousse formula, to make it easy to apply and absorb quickly by the skin. I really like the formula, which is easy to use (I’ve been applying it using the St. Tropez Tan applicator mitt, which is awesome for blending it into the skin), the fact that it’s coloured makes it easy as pie to see where you have applied it (and also gives an instant bronzing effect), and the colour that you get looks natural and lasts fairly well, about a week on my skin. It has got minimal of the classic self-tanning scent, which is much appreciated, and it can also be used on the face. Probably the best self-tanner I’ve tried so far!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: St. Tropez Self tan bronzing mousse

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>