Bloggevent med MAC

Det har varit en händelserik helg med event på både fredag och lördag kväll, så jag har inte hunnit blogga som jag brukar. I fredags höll MAC ett event för bloggare för att introducera oss till sin nya disk på NK i Stockholm.

 

032a22eeb40111e28df322000a1f9367_7

 

10

 

9

 

8

 

7Kvällen började vid den ombyggda disken, som nu är er som ett litet enhetligt rum och känns betydligt rymligare än förut, där vi fick kika på sortimentet litegrann. Berit, som är PR-ansvarig för MAC i Norden, gav oss då den glada nyheten att disken på NK kommer att bli Sveriges första PRO-disk. Hurra! Tyvärr kommer de inte ta in PRO-sortimentet, men de kommer ha sortimentet som finns i de fristående butikerna (samma som på Åhléns city), samt att man har möjligheten att som make up-artist, journalist, skönhetsbloggare eller scenartist att ansöka om ett MAC PRO card. Kortet kostar 300 kr/år eller 500 kr/2 år, och ger dig 30% rabatt på hela sortimentet, och kan även användas utomlands (där rabatten ligger mellan 20-30%, beroende på land). Hur grymt är inte det!

 

6
Uppdukat för Technique class!En annan nyhet vid PRO-disken på NK är att man där kan boka s.k. Technique classes. Den går ut på att man i grupp går igenom och lär sig applicera en viss look med hjälp av produkter, verktyg och tekniker, lett av en MAC-makeupartist. Vi fick prova på en Techique-klass baserat på sommarens trender – perfekt, glödande hy och lätt sotiga ögon och en nudeläpp. Duktiga makeupartisten Live Apelland ledde kursen, och vi fick även hjälp av ett tiotal andra grymma MAC-makeupartister som jobbar vid diskarna i Stockholm – det var jätteroligt att få träffa bland andra Åsa, Eb och Betty som jag har lärt känna litegrann när jag har nördat mig vid MAC-diskarna i timmar de senaste åren.

 

5
Vi använde oss bland annat av produkter ur en av sommarens kollektioner, Temperature rising, som släpps den 8:e maj

 

4
Duktiga Live och modellen NinaKursen var verkligen hur rolig som helst, två timmar verkligen bara flög förbi och jag lärde mig en hel del nytt trots att jag redan är bekant med större delen av MACs sortiment – Live hade en hel del tekniker och tips och tricks som hon lärde ut som jag inte har provat på tidigare. Blev framförallt förtjust i den nya Mineralize moisture SPF15 foundation som ger en otroligt vacker finish, och Studio conceal and correct palette som innehåller 6 nyanser av concealer som man kan använda i hela ansiktet, vi fick lära oss att highlighta och sculpta med den.

 

3
Linda körde på klassisk eyeliner och knallrosa läppar

 

2
Söta Frida med glowig hy och sotiga ögon

 

1

 

bild-1
Tjusiga loungen på Nobis hotelKvällen avslutades på tjusiga Nobis hotel på Norrmalmstorg, där vi fick njuta av en trerättersmiddag tillsammans med tjejerna från MAC, och sedan blev det drinkar i loungen. En helt fantastisk kväll, ett av de bästa event jag har varit på faktiskt! Vi fick med oss en godispåse hem med produktprover, bland annat en del av det vi använde oss av under Technique-kursen – är det något ni vill kika lite närmare på så hojta, ska börja gå igenom produkterna ASAP! Har ni hunnit vara vid den nya MAC-disken på NK? Är Technique-kurserna något ni skulle kunna tänka er att gå?

 

11In English: MAC held a blog event in Stockholm this friday to present their new PRO counter at NK. The PRO range will not be sold, unfortunately, but they will stock the freestanding store range and you will be available to apply for a PRO membership card if you’re a makeup artist, journalist, blogger or stage artist. How awesome isn’t that! There will also be Technique classes available to take, where you will learn to do a look led by a MAC makeup artist, step by step. We got to try out a Technique class where we learned to do a summer trend look with dewy skin, slightly smoked eyes and a nude lip, led by MAC makeup artist Live Apelland. I had so much fun and learned a lot! We finished the evening with a three course meal at Nobis hotel with the MAC girls. A great event, one of the best ones I’ve ever attended!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

22 comments to Bloggevent med MAC

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>