Bloggmingel: Vichy våren och sommaren 2013

Igår eftermiddags bjöd hudvårdsmärket Vichy in för att prata om sina nya produkter för våren och sommaren 2013. Visningen ägde rum i Mildh press lokaler, som som vanligt bjöd på gott tilltugg, och jag tog sällskap av Frida, Des, Emelie och Aida.

 

2

 

1I solskyddsserien Capital soleil lanseras ett gäng nya produkter för ansiktet. Velvety cream SPF 50+ (185 kr) ska ge ett extra effektivt skydd mot långvågiga UVA-strålar, som utgör 75% av solens strålning. Den innehåller hyaluronsyra som ska återfukta huden i upp till 24 timmar, är vattenresistent och ska passa alla hudtyper, även känslig hy. Tinted sun-cream face SPF 50+ (185 kr) är en lätt färgad solcreme som ska jämna ut hudtonen samtidigt som den skyddar huden och återfuktar. Sista nyheten heter Sun compact SPF 30 (260 kr) och är en kompakt solfoundation som kombinerar makeup med solskydd genom att ge en utjämnad hudton med matt finish.

 

3Samtliga av Vichys solskydd är dermatologiskt testade och hypoallergena för att skapa så få hudirritationer som möjligt, och de är formulerade för att ha ett så brett spektrum av skydd mot olika våglängder som möjligt – ett SPF på 50+ ger marginellt högre skydd mot UVB-strålar (de vi bränner oss av) än ett SPF på 30, men det ger ett desto större skydd mot UVA-strålar som är de som skadar och åldrar huden.

 

5I Normaderm-serien, som är Vichys serie för oren hy, lanseras en ny finn-bekämpare: Normaderm Hyaluspot (159 kr). Den innehåller en kombination av hyaluronsyra, som skapar en hinna över finnen och på så sätt skyddar huden från att det kommer in ytterligare bakterier från pilliga fingrar, samt LHA och salicylsyra som aktivt angriper bakterierna i finnen för att på så sätt få bort den snabbt och effektivt på utlovade 48 timmar. Den är anpassad för alla hudtyper, även känslig, och ska bli himla spännande att testa!

 

4I Aqualia thermal-serien, Vichys fuktgivande serie för känslig och törstande hy, lanseras en ny linje produkter: Day spa dagcreme (275 kr) och Night spa nattcreme (309 kr) som innehåller thermalskt källvatten från Vichy-källan. Båda produkter utlovar långvarig fukt, och dagcremen beskrivs som en “vatten-gelé” vilket stämmer bra, den känns ungefär som vatten som blandats ut med lite förtjockningsmedel, liksom stunsig men ändå blöt, och är väldigt skön på huden. Nattcremen kan även användas som en ansiktsmask och ska även verka lugnande. Jag testade lite snabbt på handen och båda känns väldigt återfuktande och “plumpande” men samtidigt lätta och fräscha. Aqualia thermal light är en stor favorit sedan länge tillbaka så jag har höga förväntningar på dessa!

 

6Sista nyheten att presenteras tillhör Idéalia-familjen och är en BB cream (249 kr) i två nyanser. Den innehåller mineralpigment, kombucha och SPF 25 och utlovar lyster, återfuktning och jämnare hy. Utifrån en snabb swatch på handen verkar den ge mer lyster och utjämning än täckande färg och känns skön och lätt att applicera.

Samtliga produktnyheter finns ute i butik från och med maj månad, och jag ska sätta igång att testa så snart som möjligt – solskydden får nog vänta lite till sommaren, men resten av produkterna ska jag ge mig i kast med direkt så återkommer jag med recensioner! Någon av dessa produkter ni blir lite extra nyfikna på?

In English: Went to a press event with Vichy yesterday to check out their new products for spring and summer! There are three new sunscreens for the face, of which two are tinted, a pimple killer in the Normaderm series, Day and Night spa creams for skin that needs hydration, and a BB cream in the Idéalia family. So excited to try it all out, will be back with reviews!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to Bloggmingel: Vichy våren och sommaren 2013

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>