Recension: Kicks eye primer Perfecting eye shadow base

För mig är en ögonskuggsprimer ett måste som bas på mina ögonlock innan jag applicerar ögonskugga för att få mer färgintensitet, något för skuggorna att “greppa” i, och för att de ska sitta på plats under dagen utan att lägga sig i veck. Nyligen lanserade Kicks sin eye primer i sin egen sminklinje, som jag har testat de senaste veckorna.

 

Kicks eye primerEye primer kommer i en hög smal tub med skruvkork. Enligt Kicks ska den jämna ut ögonlockets färg med hjälp av den neutrala beige tonen, fixera ögonskuggan för längre hållbarhet och intensifiera pigmenten i skuggan. Den är oparfymerad och ska dessutom kunna användas som primer för läppmakeup (som jag inte har testat den för pga extremt torra läppar på sistone).

 

Kicks eye primer1Kicks Eye primer är ganska tjock och krämig i konsistensen om man jämför med t.ex. UDPP som är mer silikonig och tunnare. Den känns lite som en lera och blir lite kall på huden, och torkar ner till en matt neutralt färgad bas på ögonlocket som fortfarande är lite kladdig – perfekt för skuggor som behöver en lite klistrig bas att greppa tag i. Det är lätt att tona på Eye primer också, och skuggorna blir mer pigmentrika jämfört med om man applicerar dom på bar hud. Tyvärr så är hållbarheten sådär på mina oljiga ögonlock, vid ett testtillfälle så försvann en stor fläck med ögonskugga av att jag fick en blöt snöflinga på ögonlocket, och vid ett annat la sig skuggorna lite i veck och började  mattas av efter bara några timmar. Vid andra tillfällen har den hållit basen perfekt. Har du inte problem med att ögonskuggor lägger sig i veck utan bara letar efter något som gör färgen mer intensiv på din ögonskugga så kan denna vara ett bra alternativ, men om du som jag har besvär med hållbarheten så är Eye primer lite opålitlig.

Pris: 99 kr / 8 ml
Betyg: 3/5

In English: Swedish beauty chain store Kicks recently launched an eye primer in their own makeup range. It’s described as colour-intensifying and making the shadows last longer on the eyelid. It’s pretty thick and creamy in consistency compared to UDPP, which is more silicony. It feels a bit like cool clay on the lid, and dries down matte neutral toned base on the lid which is a bit tacky, perfect for eyeshadows that need a bit of a more sticky base. It’s easy to blend on the base, too, and the shadows are more intense in pigment compared to not using anything at all. However, the durability on the skin is so-so. One day, a big fat wet snowflake removed a large chunk of eyeshadow when using it, and another day, the shadows started to wear off and slightly crease on me. On other occasions, it has lasted perfectly. If you don’t have any issues with creasing or fading, this will probably work great as a colour intensifyer, but otherwise, it’s not enough to make the shadows last properly on the lid all day.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Kicks eye primer Perfecting eye shadow base

 • Malin

  Har precis köpt denna och njaaa kan inte säga att jag är särskilt imponerad. har oxå oljiga ögonlock och eftr tre timmar sitter skuggan i vecken åndå. Jag har däremot svårighet att tona ut skuggorna med denna, kanske är olika från vilken skugga man använder…
  Vilken är din favorit primer till ögonen annars? jag gilar udpp synd bara att den går att få tag påfrån utlandet.
  /Malin

  • purity

   Säger som Mila, har du ett Sephora i närheten så finns UDPP att köpa där, tror den kostar typ 165 kr eller nåt sånt. Har du testat Too Faced shadow insurance annars?

 • Miia

  UDPP finns numera på Sephora (i alla fall i Malmö, kan inte uttala mig om de andra ställena) om du har möjlighet att ta dig till en sådan butik.

 • Mikaela

  Hej! Jag har problem med att hitta en bra ögon primer till mina känslig ögon. När det är kallt eller blåser ute så rinner mina ögon väldigt lätt, vilket gör att min ögonmakeup förstörs. Har provat en primer från lumene och har även UUPP som inte hjälper. Har du tips på nått som hjälper ögonskugga att hålla stenfast?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>