Züca bag, för smink och resa

gästbloggare efwa

I tre år har jag suktat efter denna väska. Jag såg den första gången på youtube men jag kommer inte ens ihåg vem som visade den.

Det är en relativt dyr väska och det är klart att det måste få ta tid för mig att bestämma mig om jag vill lägga ut så mycket för en väska när jag inte har make up som jobb. Trots det så åker jag en del med mitt smink då det är en hel del halloween-sminkningar och andra sminkningar som görs under året. Nu, efter tre år tyckte jag att jag bestämt mig, på riktigt.

Som jag förstår det är Züca-bagen ursprungligen designad för skolböcker då “uppfinnarens” dotter fick ont i ryggen av att bära så mycket böcker (det visade sig dock att hon hade skolios). Numer verkar den vara mest populär hos skridkoåkare/konståkning. Man kan sitta på den, få i sina skridskor och samtidigt få med sig kläderna. Jag insåg helt plötsligt att jag själv inte bara behövde använda den till smink. Jag kan däremellan använda den till att resa med och ha kameran i när jag gör fotojobb…….så lite mer än bara några gånger per år kommer jag använda den.

Nåväl….nu till det roliga. Så här ser den ut.Züca 2


Just denna är i ett ganska neutralt tyg, typ svagt militärgrön/grå. Det finns en uppsjö olika tyger men då ändras utförandet lite i “dörren” på den. Jag tycker det här utförandet passar mig bäst och då fanns det ett begränsat antal färger (denna, vinröd, svart och lila).Züca 1


Öppnar man den så ser det ut så här. Man packar i “pouches” som man staplar på varandra. När jag fotade så glömde jag bort att den understa var tom vilket ger ett lite rörigt intryck. När de är fyllda staplas de på varandra i fin ordning. Man måste bara se till att den minsta ligger nederst då den hamnar mellan hjulen. Annars blir det snett ända nedifrån och upp. Man får plats med 5-7 pouches beroende på hur man packar.

Fickan högst upp i töjbart nät kan man, om man vill, ha ett packe våtservetter.Züca 11


Om vi tittar på “dörren” så är det plastfickor, två stycken lite mindre och en expanderbar längst bak. Jag har plattången i en av de främre så man kan packa betydligt mer i dörren. Det är här det skiljer sig från dem med mönstertyger och färger. de har, vad jag kunnat se, bara två små fickor i neoprentyg eller dyligt. Lite lite för mig.Züca 10


Här ser vi sidorna. De ser likadana ut. Det finns tre fickor. Den lilla högst upp är djup och den stora med dragkedja är bred medan den yttersta, som är något kamouflerad av blixtlåset, är bara en ficka utan blixtlås eller dyligt. Jag kastar ner min padda i den. Perfekt storlek.

Här ser man också hjulen och aluminiumkonstruktionen. Aluminiumkonstruktionen ska hålla för ca 300 pounds, dvs ungefär 150 kg. Medan tygdelen har ett års garanti på alla modeller så har hårdkonstruktionen på just denna modell livstidsgaranti. Förutsatt att du köpt den hos en auktoriserad återförsäljare.

Enligt Züca ska också denna modell vara godkänd som carry-on baggage enligt FAA-reglerna.Züca 8


Baksidan har ett täckt fack för adresslapp och ett litet fack till som verkar lite malplacerat och konstigt.Züca 6


Züca 5


Här är två bilder på hur poucherna ser ut med lite packning i.Züca 3


Det här är vad som får plats i en av dessa poucher. Man kan faktiskt få i lite till om man vill. Det är faktiskt himla mycket!

En väska i detta utförande, Züca pro travel, kostar 295 USD, vilket är ungefär 1921 SEK 2013-03-26. Sedan tillkommer frakt. Det är ett ganska skrymmande paket som ni förstår. Frakten kostar 65 USD och det är ca 425 SEK 2013-03-26.

Jag tycker väskan är helt fantastisk! Jag har ju “stolen” med mig också vilket gör att man aldrig behöver vara beroende av att någon annan har stol. Lagom höjd också, tycker jag som är kort.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Züca bag, för smink och resa

 • Jag är så sminknördig att jag mest kollade in alla spännande produkter du har där, hihi.

 • Fantastisk väska! Så himla sugen på en själv.. 🙂
  Kan det ha varit Kandee Johnson du sett väskan hos? Det är där jafg sett den i alla fall 🙂

 • Ser fin ut! Jag som reser mycket skulle gärna ha en sådan. Man packar väskan och så ligger allt huller ombuller när man öppnar väskan. Men denna var ju väldigt smart 🙂

  • Efwa

   Ja, som resväska tror jag faktiskt denna kan ha en fördel. Man kan packa sorterat liksom. Däremot vet jag inte om den får plats med lika mycket som en stor vanlig resväska. Men, som en mindre helt klart.

   De här poucherna som kom med är i det här utförandet, plast. Det kan vara bra med smink, shampo och annat som har en benägenhet att spricka och/eller läcka. Men jag köpte till poucher i tyg och nät. De kan med fördel användas till kläder som kanske inte ska vara instängda i plast.

 • […] MAC PRO i Köpenhamn kan man köpa Züca bags som rymmer ungefär hur mycket som helst, samtidigt som de smarta innerväskorna gör det enkelt […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>