Illamasqua Immodest lipstick

Med vårkollektionen I’mperfection, som hyllar våra imperfektioner för att istället lyfta fram det som något vackert och unikt, släpper Illamasqua ett nytt läppstift vid namn Immodest.

 

Illamasqua lipstickImmodest är ett starkt nästan-neonigt godisljusrosa sift med enormt matt finish. Det kommer i Illamasquas klassiska fyrkantiga hylsor och har en svag doft av vanilj. Det är extremt matt, kritmatt, och är ganska torrt i konsistensen.

 

Illamasqua immodest lipstick

 

ImmodestJag har aldrig haft några problem med Illamasquas matta stift förut, som faktiskt är väldigt pigmenterade och lätta att applicera trots den matta finishen på läpparna, men tyvärr känns Immodest som ett måndagsexemplar. Det är så torrt att det blir knepigt att applicera det på läpparna utan att det drar i huden, och eftersom det är ganska ljust så behöver man mer än ett lager för att täcka vilket gör att det gärna framhäver torrflagor på läpparna. En ordentlig läppskrubb och smörjning med läppbalsam innan du applicerar det här stiftet är nästan ett måste, eller att det toppas med ett läppglans, annars kommer det inte att se bra ut. Synd på en så vacker färg, hade det bara varit liiite krämigare i nyansen hade det varit en fullträff! Illamasquas läppstift kostar £16/st och finns att klicka hem från deras webshop.

In English: Lipstick Immodest was released with the spring collection I’mperfection from Illamasqua. It’s a bright light almost neon candy pink with a very matte finish, almost like chalk, and comes in the classic square Illamasqua tube with the light vanilla scent. I’ve never had any problems at all with the matte Illamasqua lipsticks before, but sadly Immodest doesn’t feel up to par with the rest of the range. It’s so dry that it’s difficult to apply in on the lips, and it accentuates every dry part of your lips if you don’t exfoliate them properly before. A lip balm as a base or a lipgloss on top is a must to make this look good, which is such a shame because if it had been just a tad more creamy, it would have been soooo perfect.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Illamasqua Immodest lipstick

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>