MAC Flatter me Pearlmatte face powder

Ett av två Pearlmatte face powder som släpps med MACs stora vårkollektion Archie’s girls heter Flatter me och tillhör Betty-delen av kollektionen. Det består av en gyllene persikofärgad skimrig bas (Shell pearl beauty powder) med små korallrosa hjärtan av rouge inbakat i pudret (Foolish me powder blush).

 

MAC flatter me pearlmatte face powderPudret, som har samma storlek som ett Beauty powder eller Mineralize skinfinish, kommer i en vit rund dosa med Archie’s girls-designen på utsidan och en inbyggd spegel i locket. Det öppnas med hjälp av en knapp som snäpper upp locket. De tre större hjärtana i mönstret består av Foolish me-rouget, medan resten av pudret består av Shell pearl beauty powder.

 

MAC flatter me pearlmatte face powder1

 

MAC flatter me pearlmatte face powder2Både Shell pearl och Foolish me ger ifrån sig bra med pigment var för sig och är krämiga och härliga att jobba med. Jag kan dock tänka mig att det är lite knepigt att enbart få upp Foolish me på en rougeborste att användas på egen hand eftersom hjärtana är ganska små, så det här pudret är bäst lämpat att antingen användas som highlighter (enbart basfärgen) eller blanda de två nyanserna på borsten. Var för sig så har Shell pearl en ljus persikorosa nyans med lyster, och Foolish me är korallrosa. Blandade tillsammans får de två nyanserna en laxrosa färg med lyster på huden.

 

MAC flatter me pearlmatte face powder swatch1
Shell pearl, Foolish me

 

MAC flatter me pearlmatte face powder swatch2
Shell pearl + Foolish meJag gillar nyansen de två produkterna får ihop, det blir ganska diskret på huden och ger en fin lyster. Passar absolut bäst för dig som r lite ljusare i huden, för de med mörkare hudtoner finns det en risk att det inte syns så mycket. Shell pearl är en favorit sedan tidigare, och det passar väldigt bra ihop med Foolish me. Dessutom är ju dosan ungefär hur söt som helst – jag tippar på att dessa puder kommer att sälja slut på nolltid när de når diskarna. Från och med den 8 mars har du möjlighet att knipa en dosa, som blir din för 295 kr.

In English: Flatter me is one of two Pearlmatte face powders that are launched with the Archie’s girls collection from MAC. It consists of a shimmery peachy base (Shell pearl beauty powder) with three hearts in coral pink (Flatter me powder blush). It has the same size as beauty powders and Mineralize skinfinishes, and both shades had good pigmentation and were easy to apply. It might be a bit tricky to use Foolish me on its own though, since the hearts are so small. Blended together, it turns a salmony pink with a nice sheen that looks perky and fresh on the cheeks. Shell pearl is a favourite of mine since before, and it pairs very well with Foolish me. Plus, this compact is really cute and well made, I suspect these will sell out very quickly once they hit the stores here in Sweden!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to MAC Flatter me Pearlmatte face powder

 • Beautybylinda

  Åh dessa är ungefär hur söta som helst 🙂 jättefin färg, är nog väldigt fräscht till våren 🙂

 • Dom är såååå fina! Vill ha en enbart för den totala sötheten! 🙂

 • Alltså, jag blir helt tok-kär i produkterna från den här kollektionen, men dessvärre så tycker jag att förpackningarna är brutalt fula, haha!

  Jag tycker de ser billiga och barnsliga ut och då är jag ändå själv rätt barnslig. Vet att många älskar förpackningen men för mig är det vad som gör att jag inte vill köpa något ur kollektionen även om jag är sugen på mycket av det när man ser på själva produkterna! 🙁

  Dock är det nog tur, för min plånbok hade inte blivit glad om jag hade shoppat en massa så! ;D Får se det positivt, hehe!

  • purity

   Haha. Jag kände ungefär samma med To the beach-kollektionen. Gräsliga förpackningar. Var dock ett rouge som var superfint från den kollektionen så jag försöker tänka på att innehållet är fint varje gång jag ser förpackningen =P

 • Alexandra

  Jag förstår inte hur det är möjligt att applicera endast den ena färgen på kinden då rougeborsten utan tvekan kommer dra med sig båda färgerna? Är det meningen att man bara ska kunna blanda dem?

  • purity

   Meningen är nog att man ska blanda dom med varandra. Men Shell pearl går utmärkt att få upp ensamt på borsten, om man sveper den längs kanten på borsten.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>