Recension: Benefit They’re real! mascara

Benefit har bara två mascaror i sitt sortiment, men de är omtyckta av många. En av de två heter They’re real och utlovar längd, böj, volym, lyft och separation i ett.

 

Benefit They're real! mascaraFormulan beskrivs som “jet black”, “long-wearing” och “won’t smudge or dry out”. Borsten är en kombination av hårda piggar med en liten “boll” av kortare piggar längst fram på borsten som ska användas för att komma åt de allra minsta fransarna. Jag gillar den här typen av borstar då dom ofta ger bra separation och definition, vilket även stämmer med They’re real!. Fransarna får dock en väldigt markerad form, inte så där “fjädrigt” naturlig som man får med en lite fetare och fluffigare borste, utan passar bäst när du vill definiera fransarna lite extra (perfekt till sotade ögon där fransarna gärna försvinner lite, till exempel).

 

Benefit They're real! mascara1

 

Benefit they're real mascara swatch
Ingen mascara (vänster) – 2 lager They’re real! (höger)Det tog mig ett par gånger att bli sams med den här mascaran, det gäller att arbeta ganska snabbt i flera tunna lager för att slippa spindelbenseffekten, och liksom sick-sacka borsten genom fransarna. Jag upplever framförallt en förlängande och definierande effekt av den här mascaran snarare än en volymeffekt, och den sitter bra på plats under dagen utan att fälla eller kladda och ger ett fint lyft och böj av fransarna. Vad jag däremot ogillar med den är att den är väldigt svår att få bort, den lämnar gärna svarta skuggor efter sig under ögat efter att jag har tagit bort min ögonmakeup och sedan tvättat ansiktet med min ansiktsrengöring, vilket är ett minus – det ska inte ta flera omgångar med remover bara för att få bort mascara från fransarna när man inte bär något annat ögonsmink i övrigt.

Pris: 222 kr / 8.5 g
Betyg: 3,5/5

In English: Benefit’s They’re real! mascara is described as jet black, long-wearing and it won’t smudge or dry out. It promises length, curl, volume, lift and separation all in one. The wand has stiffer plastic spikes with a ball of shorter spikes at the top, to reach shorter lashes as well. The lashes are separated and very defined, not as feathery as you get with a fatter wand, but is more suitable for when you wish to define your lashes – when doing a smoky eye, for example, when the lashes tend to disappear a bit. You need to work quickly and in thin layers to avoid spider legs, and zig-zag the wand through your lashes. I mostly find this mascara lengthening and defining rather than adding volume. What I dislike about it is that it’s very difficult to remove, it leaves a residue behind even after using an eye makeup remover.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: Benefit They’re real! mascara

 • Lite #nätkärlek från mig till dig! //Malin

 • Sarah

  Oj! Mina upplevelser med denna mascaran är nästan tvärt om!
  Jag fick jättefin separation av fransarna och lagom med volym… Däremot blev mina fransar verkligen spikraka, och jag var tvungen att ta till något som anses vara tabu efter mascaraapplicering – ögonfransböjaren. Men, efter att ha vandaliserat mina fransar (haha) blev de såååå fina!
  En liten varning dock – får du borsten i ögat gör det sisådär 100 gånger mer ont med They’re Real! än vad jag upplevt med andra borstar…

  Oerhört fina ögon du har, förresten 🙂

  • purity

   Ojdå! Jag antar att det är olika beroende på vilken typ av fransar man har. Jag har väldigt böjda fransar naturligt, så jag behöver aldrig använda ögonfransböjare utan brukar lyfta mina fransar med hjälp av mascara. Och tack så mycket =)

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>