Pressvisning: Comfort zone Skin regimen

I tisdags bjöd hudvårdsmärket Comfort zone in till visning och presentation av sin nya hudvårdsserie Skin regimen på Farmacihistoriska museet i Stockholm. Pressvisningen hölls tidigare på eftermiddagen, jag kunde inte komma då så jag fick vara med på den lite mer utförliga presentationen för hudterapeuter senare på kvällen.

 

1Skin regimen är ett helt nytt holistiskt koncept, där man länkar samman hur kroppen mår på utsidan med hur den mår på insidan. En kombination av hudvårdsprodukter och behandlingar, kosttillskott, stresshantering, korrekt kost och balanserad fysisk aktivitet spelar in på hur hela kroppen åldras. Serien är framtagen med hjälp av en läkare och anti-ageingexpert, en kardiolog, en nutridermatologiskt, en farmaceut och en kostrådgivare, där samtliga personer i kommitén har tillfört sin egen syn från respektive område. Det de kom fram till var att det är fyra faktorer som accelererar åldrandet: oxidation (angrepp av fria radikaler), glykation (cellangrepp av socker), inflammation samt nedsatt metylering (den DNA-replikation som säkerställer att vår hud förnyas).

 

6
Duo cleanser, en ansiktsrengöring och ansiktsvatten i ett

 

4
Boosters/serum för yngre och äldre hy

 

5
Night renewer, en exfolierande gelmask, och ansiktskrämer för yngre och äldre hySkin regimen-serien består av professionella salongsprodukter, och produkter för försäljning för hemmabruk. Samtliga produkter är utvecklade med anti-age tänk, och hemmaserien är uppdelad i två delar: Hydra-pro, som är riktat mot hud som börjat visa upp de första tecknen på åldrande, och Juvenate, som är anpassad för mogen hy som redan börjat uppvisa ålderstecken. Samtliga produkter är utvecklade för att fungera på alla hudtyper.

 

2
Vi fick även en demonstration av den professionella ansiktsbehandlingen som utförs på salong och bland annat innefattar tre olika massagetekniker.

 

3
Salongsprodukterna, som innehåller lite starkare ingredienser än produkterna för hemmabruk.Jag gillar verkligen konceptet, som sjuksköterska är det en självklarhet för mig att inre och yttre skönhet och välmående hör ihop, och vi stressar mer och mer samtidigt som vi inte rör på oss ordentligt eller tänker på vad vi stoppar i oss – väldigt spännande att se att fler företag lyfter fram det viktiga med att ha en balanserad livsstil för att kroppen ska må bra även på utsidan. Jag har satt igång att testa Hydra-pro-serien för fullt, jag återkommer med recensioner om ett par veckor!

In English: This tuesday, I went to a press event where Comfort zone presented their new skincare concept Skin regimen. It’s an anti-age profiled skincare system, where the research behind the products are based on an holistic point of view – skincare, nutrition, stress and physical activity all play a roll in how the body is aging, both inside and out. Skin regimen consists of a professional salon treatment, and products for home use which are split into two parts: Hydra-pro for skin that’s just starting to show signs of age, and Juvenate for mature skin that’s already showing signs of aging. I really like the concept and I’ve just started trying out the products, will be back in a couple of weeks with reviews!

Dela:
  • Twitter
  • Facebook

8 comments to Pressvisning: Comfort zone Skin regimen

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>