Recension: L’oréal Hair expertise EverPure Color care & volume shampoo & conditioner

Förra året lanserade L’oréal sin Hair expertise-serie, bestående av sulfatfria produkter anpassade för olika typer av utsatt hår. Eftersom jag färgar håret och ofta har problem med att det blir lite platt valde jag EverPure Color care & volume för färgat hår som behöver extra volym.

 

L'oréal Hair expertise Ever pure color care & volume shampoo & conditionerEverPure Color care & volume shampoo (99 kr / 250 ml) är fritt från sulfattensider (den ingrediens som vanligtvis är rengörande och löddrande i schampo) och innehåller botaniska oljor från rosmarin, mynta och enbär som ska skydda håret. Formulan beskrivs som fyllig och löddrig, och det ska ge naturlig fyllighet och volym till platt, färgat hår. Det kommer i en mjuk klämtub som är lätt att klämma ur schampot ur, och formulan är väldigt löddrande för att vara sulfatfri. Två schamponeringar krävs för att få mitt hår rent, men precis som med andra sulfatfria schampon så får håret inte den där gnisslande rena känslan, utan det känns att det är kvar lite naturliga oljor i hårbotten. Det har en doft av en fräsch, örtig och citrusaktig typ av doft som ofta finns i frisörschampon. Jag gillar känslan av att tvätta håret med det här schampot, tyvärr så ger det inte mitt hår någon extra volym, och det behöver tvättas om efter 1,5-2 dagar vilket är på tok för tätt för min smak och inte heller speciellt bra om man vill behålla färgen i håret så länge som möjligt.

Betyg: 3/5

 

L'oréal Hair expertise Ever pure color care & volume shampooEverPure Color care & volume conditioner (99 kr / 250 ml) innehåller även det botaniska oljor från rosmarin, mynta och enbär. Då schampot är sulfatfritt innehåller däremot balsamet silikoner, dock av en typ som löses upp utan att man behöver använda sig av sulfater. Det kommer i samma mjuka klämtub som schampot (och i samma storlek vilket vi tackar för – jag använder nämligen ofta mer balsam än schampo och balsamflaskor är ofta av någon anledning mindre än schampoflaskan i samma serie) och har samma doft. Det går däremot åt ganska mycket balsam för att mina längder ska kännas mättade på fukt, håret bara slurpar åt sig och efter att man har sköljt ur balsamet känns det som att mycket av det har åkt med vattnet för håret känns ganska strävt och torrt efteråt. När det väl har torkat känns längderna väldigt torra, och jag behöver absolut använda ett serum eller en hårolja i längderna för att det inte ska bli en torr trasselboll av alltihopa.

Betyg: 2/5

 

L'oréal Hair expertise Ever pure color care & volume conditionerSammanfattningsvis så tycker jag att hela Hair expertise-serien är ett bra initiativ för skadat hår, då sulfater sliter på håret, men EverPure-serien faller på att mitt hår känns tungt, snabbt blir smutsigt igen och inte riktigt får den fukt mina längder behöver. Jag kommer inte att köpa den här serien igen.

In English: The Hair expertise series from L’oréal is especially developed for exposed hair. I’ve been using the EverPure Color care & volume products lately, which are developed for coloured hair that needs extra volume. Both the shampoo and conditioner comes in a soft squeeze botttle, and contains botanical oils from rosemary, mint and juniper. The shampoo is free from sulfates, but the conditioner contains silicones that are dissolved by the cleansers in the shampoo. They have a scent of… The shampoo lathers well for being sulphate free, but just like other sulphate free shampoos, the hair doesn’t feel squeaky clean afterwards. I like the feeling of using it, but it doesn’t give my hair any extra volume and I need to wash it every other day, which is too frequent, especially if you dye your hair. The conditioner is quite loose in the consistency, and you need quite a lot of product to saturate the lengths of the hair. When washed out, the hair still feels like it needs more moisture, and after drying, the lengths are really dry and brittle and I have to use a serum or hair oil for keeping my hair becoming a tangled mess. Overall, the sulphate free formula is a great initiative since sulphates damage the hair, but these products fall short on the fact that it makes my hair feel heavy quickly and doesn’t give the lengths of my hair the moisture it needs.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

2 comments to Recension: L’oréal Hair expertise EverPure Color care & volume shampoo & conditioner

  • Det är nog silikonerna som gör att det känns tungt och smutsigt ändå, även om de är vattenlösliga. Eller kanske det finns mineraloljor i? Tillverkarna glömmer lätt dem och fokuserar på silikonerna istället.
    By the way, vad har shampot en doft av… ? 😛

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>