Recension: Vichy Idéalia Smoothing and illuminating cream – Dry skin

Allt eftersom årstiderna ändrar sig så förändras också min hudvårdsrutin. På sommaren kräver min hy produkter för kombinerad/oljig hy, på vintern blir den torr och känslig och behöver något rikare. De senaste 6 veckorna har jag testat Vichys Idéalia för torr hy (finns även för normal/kombinerad hy) i kategorin ansiktscreme.

 

Vichy idéaliaIdéalia är framtagen efter en undersökning genomförts på vad kvinnor strävar efter när det kommer till “den perfekta huden”. Vichy utlovar en slätare hud med lyster, jämnare hudton, mindre ojämnheter och stora porer, och reducerade rynkor med Idéalia, och de aktiva ingredienserna är Kombucha (ger en utjämnande effekt och lyster), Adeosin (verkar utslätande), LHA (exfolierande och förbättrar cellförnyelsen) och Vitamin E (skyddande antioxidant). Varianten för torr hud innehåller även karitésmör för extra näring. Den kommer i Vichys klassiska skruvburk med lock och har en creme-gelkonsistens som snabbt ska absorberas av huden, och doften beskrivs som mild av te och vita blommor.

Jag gillar Idéalia, absolut, men den ger mig ingen wow-effekt. Jag har visserligen inga rynkor än som behöver tas om hand om än, och inte heller problem med pigmentfläckar eftersom jag är noggrann med solskyddet. Däremot har jag förstorade porer på kinderna, och lite extra lyster har ingen mått dåligt av. Jag upplever att Idéalia absorberas snabbt av huden, ger optimalt med återfuktning utan att göra huden fet och oljig och gör huden mjuk och len. Den täpper varken till huden eller irriterar. Jag har däremot inte upplevt någon skillnad i de förstorade porernas storlek, och speciellt mycket mer lyster vet jag inte om huden har fått på grund av denna – men lystern har å andra sidan inte minskat heller. Slutsats: en bra och snäll återfuktare vintertid, perfekt för dig som är känslig i huden och vill att din ansiktscreme ska absorberas snabbt, men förvänta dig inga underverk på din huds kvalitet.

Pris: 279 kr / 50 ml
Betyg: 4/5

In English: Vichy’s Idéalia Smoothing and illuminating cream for dry skin (also comes for normal/combination skin) promises a smoother skin with less imperfections, minimized pores and more glow, a more even skin tone and reduced wrinkles. The active ingredients are Kombucha, which has a smoothing effect and adds glow, Adenosine, which smoothes wrinkles, LHA which is exfoliating and improves the cell renewal, and Vitamin E which is a protecting antioxidant. It has got a creme-gel consistency to be absorbed quickly by the skin and comes in Vichy’s classic screw top jar, with a scent of tea and white flowers. I like this moisturizer, but I don’t get a wow effect. I don’t have any wrinkles or pigmentation spots, but I do have enlarged pores on my cheeks and I do love a little extra glow in my life. The creme is quickly absorbed by the skin, adds the right amount of moisture without being greasy and makes the skin smooth and soft. It neither clogs the skin or irritates it, either. I don’t experience any difference in the size of my pores, however, and I don’t know if it has added more glow – but I don’t think I have lost any glow either. To sum it up, it’s a great winter time moisturizer that is gentle to the skin, but it doesn’t perform any miracles to your skin’s quality.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

6 comments to Recension: Vichy Idéalia Smoothing and illuminating cream – Dry skin

 • Hanne

  Kan du göra ett lite mer djupgående inlägg om solskydd? Vad för faktor man bör ha, om man bara bör ha det på sommaren, varje dag året om eller bara soliga dagar? Ingredienser, and so on, om du kan hitta någon för ansiktet utan silikoner, mineraloljor, parabener osv? Vore jättetacksam! Kram

  • purity

   Jag har recenserat en hel del solskydd faktiskt, kolla under recensioner och omdömen uppe i menyn så hittar du en länk till alla solskyddsrecensioner där du kan läsa på mer! Generellt sett: Du bör ha solskydd året runt. Även om UVB-strålningen är mycket svagare när det inte är sommar så behöver du skydd mot UVA-strålningen, som skadar huden. Ska jag inte vara ute i direkt gassande sol brukar jag nöja mig med en dagcreme eller foundation med inbyggt solskydd, annars använder jag minst SPF25 i ansiktet.

 • Ida

  Jag har den för kombinerad och jag tycker den är grym. Kanske lite för lite återfuktande på min vinterhud dock. Jag har många mörkare pigmentfläckar pga acne och dom har faktiskt bleknat av denna. Kanske bör testa denna för torrare hy på vintern, annars är den perfekt för mig.

 • Håller helt med om den här recensionen. Den har dessutom inte blekt någon av mina pigmenteringar kring munnen under två månaders testande. Humbug, säger jag! Men en helt okej dagkräm.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>