Recension: Organiqs Organic foundation

I det Danska ekologiska makeupmärket Organiqs sortiment hittar vi bland annat en flytande foundation. Den kommer i 3 nyanser, jag har testat den ljusaste som heter 011 Natural beige.

 

Organiqs organic foundationFoundationen kommer i en plastflaska med inbyggd pump och en kork av obehandlad kartong. Den innehåller bland annat argan-, jojoba-, babassu- och calendulaolja som ska skydda, mjukgöra, återfukta och vårda huden. Färgpigmenten kommer från naturliga mineraler och foundationen ska ge en täckande, hållbar men ändå naturlig finish. Den innehåller 99% naturliga ingredienser, varav 20,5% är ekologiskt framställda.

 

Organiqs organic foundation1Själva konsistensen på den här foundationen skulle jag beskriva som mousse/gel-aktig, lite fluffig liksom. Lättast att applicera tycker jag att foundations av denna typ är med hjälp av en tät borste med naturliga hår, jag har använt MAC #109. Två pump brukar vara lagom för hela mitt ansikte, och den ger medium täckning, som går att bygga i lager men man får jobba ganska snabbt då den lätt framhäver torrflagor om man applicerar ett lager till efter att det understa lagret redan har torkat till. Den får en mjuk, diffus finish på huden som ser väldigt naturlig ut, matt men ändå med lite glow, och känns återfuktande utan att göra huden blank och fet.

 

Organiqs organic foundation
Organiqs Organic foundation i nyansen 011 Natural beigeJag har fixerat den här foundationen mestadels med Make up for evers HD powder, vilket ger ett väldigt fint och sammetslent resultat. Jag har använt den de dagar då jag känner att jag behöver lite extra fukt, men inte speciellt hög täckning, och nyansen passar mig väldigt bra så här på vintern då den är ljus och neutral i tonen – jag skulle säga att den motsvarar ungefär MAC NW15. Lite minus för svårigheten att bygga den i lager och det extremt smala nyansutbudet, samt att flaskan är ganska liten (den normala storleken på en flytande foundation brukar vara ca 30 ml), men i övrigt gillar jag den här och letar du efter en flytande foundation baserade på naturliga ingredienser och din hudton passar någon av de tre nyanserna är den väl värd att testa!

Pris: 170 kr / 15 ml
Betyg: 3,5/5

In English: Organic foundation from Danish oragnic brand Organiqs is a liquid foundation with 99% natural ingredients. It contains argan, jojoba, babassu and calendula oils to nourish, protect and moisturize the skin, and natural pigments to give a natural coverage that blends nicely into the skin. I’ve tried the lightest of the three shades available, 011 Natural beige. The foundation comes in a plastic pump bottle with a cardboard cap, and I need about two pumps for my entire face. The consistency is mousse-like, and I’ve been using MAC #109 to apply it. The coverage is medium and can be built in layers, but you need to work quickly because once one layer has dried down, it’s difficult to apply another one without enhancing dry spots. The finish is matte, natural with a bit of radiance, and I’ve mostly been setting it with Make up for ever’s HD powder which creates a soft and natural finish. My skin feels moisturized when using it, but not oily or greasy, and the shade works very well for me during winter since it’s a neutral quite fair shade – a bit like MAC NW15. The shade range could be wider though, and the bottle is really small (liquid foundations usually are about 30 ml, this is 15 ml), but if you’re looking for a liquid foundation with natural ingredients and your skin tone happens to match one of the shades, it’s worth checking out!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Recension: Organiqs Organic foundation

  • Ville bara säga att jag är kär i den här sidan. Köpt flera saker (bara för det kan jag inte komma på en enda nu) efter att ha läst om dem här och aldrig blivit besviken!

  • Hanne

    Har du funderat på att prova smashit:)?

    • purity

      Har inte fått tillfälle att göra det än, jag har så mycket produkter som väntar på att testas att det är väldigt sällan jag köper en basprodukt som t.ex. foundation om det inte är något jag är extremt extremt nyfiken på att testa.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>