Recension: Lumene Sensitive touch

I februari nästa år lanserar Lumene en ny, mer effektiv version av sin hudvårdsserie Sensitive touch, som är speciellt anpassad för känslig hy för både män och kvinnor i alla åldrar. I serien ingår en dagkräm, en nattkräm, ett serum och en ögonkräm, jag har testat ansiktskrämerna och serumet.

Alla produkterna i serien är framtagna dermatologiskt och är framtagen tillsammans med finska Astma- och allergiförbundet. Samtliga produkter baseras på nordiskt blåbärsextrakt, som ska skydda, och lugnande ceramider som ska stärka huden, och är fria från doft, alkohol, färg, parabener, mineraloljor och silikoner och har ett naturligt innehåll på över 90%.


Lumene sensitive touch daily moisture creamDaily moisture cream (175 kr / 50 ml) ska förstärka och stödja hudens egna skyddsmekanism mot yttre stressfaktorer, samtidigt som den ska lugna och ge näring till huden. Den innehåller rapsolja, som ska lugna huden, och Biosaccharide gum-1, som återfuktar huden både direkt och långsiktigt. Krämen kommer i en bred pumpflaska med väldigt tråkig utsida och dessutom en pumpfunktion som tyvärr ger ifrån sig alldeles för mycket kräm om man trycker ut ett helt pump, så det gäller att vara lätt på handen för att få ut en lagom mängd. Krämen gör ett bra jobb att återfukta huden utan att den känns fet eller oljig, och jag har varken besvärats av torrfläckar eller några större hudutbrott under tiden jag har använt denna.

Betyg: 4,5/5


Lumene sensitive touch comforting night creamComforting night cream (175 kr / 50 ml) är anpassad för att hjälpa huden att återhämta sig från dagens ansträngning, skydda, lugna och ge näring till huden. Precis som dagkrämen innehåller den rapsolja och biosaccharide gum-1, men även squalene från olivolja som ska ge extra näring och få huden att kännas mjuk och smidig. Den kommer i samma dumma pumpflaska som dagkrämen, men med blå huvud så man kan skilja dem åt. Den här känns riktigt skön att applicera på huden till natten då den känns aningen “tyngre” än dagkrämen, utan att den för dens skull täpper till huden eller gör den onödigt fet. Huden känns mjuk och smidig och återfuktad på morgonen när jag vaknar efter att jag har använt denna.

Betyg: 4,5/5


Lumene sensitive touch instant relief serumInstant relief serum (199 kr /30 ml) ska omedelbart lugna irriterad hud och ge den en behaglig känsla. Den ska även hjälpa till att förstärka hudens egen skyddsmekanism mot skadlig påverkan och skydda mot för tidigt åldrande. Serumet, som kommer i en glasflaska med inbyggd pump, appliceras på rengjord hy före du applicerar dag- eller nattkräm. Den innehåller glycerin från sojaprotein, som ska ge huden en fastare känsla och reducera fina linjer, och Biosacchariede gum-4, som ska fungera som en “andra hud” som skyddar mot yttre påverkan och även lugnar huden. Det här serumet är en bra boost under dag- och nattkrämen om din hy är extra känslig eller torr, då det lugnar och ger lite extra fukt, men den är inte ett måste då krämerna gör ett riktigt bra jobb på egen hand.

Betyg: 4/5

Överlag är jag väldigt förtjust i den här serien, den är perfekt för min hy nu under vintern då den blir extra känslig, torr och utsatt. Minus för förpackningarna på dag- och nattkrämen – pump är smart och hygieniskt, men då ska pumpen ge ifrån sig lagom mycket med produkt också, och bara för att en produkt är utvecklad för känslig hy betyder det inte att designen behöver vara intetsägande och tråkig – men jag antar att designen beror på att den ska tilltala både män och kvinnor. Har du, som jag, känslig hy som behöver lite extra TLC så här års så rekommenderar jag verkligen att du spanar in den här serien! Trist att den inte släpps förrän i februari, för jag tror vi är många där ute som hade haft nytta av den här serien under hela vintern.

In English: Recently, I’ve been using the day cream, night cream and serum from the Sensitive touch series from Lumene. They are made for sensitive skin of all ages, for both men and women, and contain nordic blueberry extract that protects the skin and ceramides that soothes and protects. The products are all free from alcohol, colour, parabens, scent, mineral oils and silicones and have a high natural content. The day and night creams come in a pump bottle that dispenses too much, so you have to be light-handed, but otherwise they do a great job at moisturizing, soothing and protecting my skin during winter, without clogging it. The serum is a great booster for when the skin is extra sensitive, but it’s not a must since the creams to a great job on their own. The products will be available in february next year, if your skin is sensitive and need a bit of extra love during winter, I really recommend these products!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

9 comments to Recension: Lumene Sensitive touch

 • Bitterdarling

  Bra recension! Tack 🙂

  Det kan vara värt att veta att det här är en uppfräschning/omlansering, det finns en serie som heter Sensitive touch redan – den har funnits ett bra tag och dom har gjort om förpackningen några gånger. Jag hoppas innerligt att dom inte gjort om formulan då jag älskar den i nuläget. Det låter ju dock hoppfullt när man läser dina recensioner om dom skulle ha gjort det.

 • Lotta

  Jag har använt den gamla, och det är tråkigt om inte den lätta lotionen finns kvar. Låter visserligen bra att dagcremen inte är för fet, men det hade varit bra med den tunna lätta lotionen också. Ska dom göra om rengöringen med?
  Jag kommer säkert att prova, synd bara som du sa att dom inte släpps förrän i februari.

  • purity

   Jag fick bara pressmeddelande om dagcreme, nattcreme, ögonkräm och serum, så risken finns att dom tar rengöringen ur sortimentet =/ hoppas inte!

 • Felicia

  Redan frågat det här 1 g men fick inget svar, men var kan man köpa urban decay och coastel scents ?

  kram

 • Felicia

  kul att du svarar…

  • purity

   Hej Felicia, jag gör mitt bästa för att svara på alla kommentarer så fort jag kan. Många av mina inlägg är tidsinställda då jag inte har tid att sitta framför datorn varje dag då jag har ett heltidsjobb och bloggen bara är en hobby. Ibland kan det tyvärr ta ett par dagar innan jag hinner svara på alla kommentarer. Jag har jobbat i helgen och har därför inte hunnit sitta vid bloggen. Jag har svarat på din kommentar nu, och önskar din förståelse i framtiden för att jag bara är en person som driver den här bloggen ensam, på min fritid, och att jag gör mitt bästa för att hinna med allt så fort som möjligt. Det tar mer tid och energi än vad man kan tro att driva en blogg och mitt jobb och privatliv går alltid före. Är det bråttom att få svar på en fråga så kan du alltid försöka att googla medan du väntar på mitt svar.

   • Felicia

    sorry för att jag var dryg , älskar din blogg var bara väldigt ivrig och otålig på svar. Tycker du ger bättre tips än google därför jag frågar dig.
    kram

 • […] Jag ville ändå behålla antingen det ekologiska eller naturliga och hade just läst en recension om Lumene’s nya version av sin hudvårdsserie för känslig hy. Försäljaren övertalade mig […]

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>