Pressvisning: SkinPlan Echinacea Purpurea Body lotion

Igår morse bjöd svenska hudvårdsmärket SkinPlan in till pressvisning för att prata om sin nya kroppsvårdsprodukt, Echinacea Purpurea body lotion. Det bjöds på nyttig frukost, och SkinPlans grundare Martina Richer var på plats och berättade om märket.


3
Martina Richer, grundare av SkinPlanSkinPlan grundades 2004, med idén att ta fram den tredje generationens hudvård, baserat på 214 vetenskapliga studier. Istället för att skapa produkter anpassade efter olika hudtyper, skapar SkinPlan produkter anpassade efter hudens tillstånd – t.ex. torr, känslig eller irriterad hy, hy med eksem, akne och kombinationer av olika tillstånd som t.ex. fet och torr hy samtidigt. Genom att göra en gratis hudanalys som tar 1 minut får du veta exakt hur mycket fukt och fett din hy innehåller just nu, och efter det välja produkter med hjälp av ett produktschema baserat på resultatet av din personliga analys. Märket finns på över 80 apotek och även på hudvårdssalonger.


6
Några av produkterna i SkinPlan-sortimentet


4
Echinacea Purpurea Body lotion


5
Vackra Echinacea-blommanEchinacea Purpurea body lotion innehåller extrakt från echinaceablommans stjälk, blad och blomblad, och är känd från naturmedicinen som lindrande vid förkylning och luftvägsinfektionen sedan många hundra år tillbaka. Den har även på senare tid bevisats ha en läkande effekt på huden genom att stimulera immunsystemets celler. Echinacea purpurea body lotion innehåller 0,09% saft från blomman, vilket låter lite men ska tydligen vara mer än tillräckligt för att ge effekt, och är speciellt anpassad för torr och känslig hy. Den är fri från parfym och passar bra över hela kroppen. Jag testade att smörja in mina händer med den på plats och den kändes närande, rik och skyddande, men lämnade ingen fet hinna efter sig. Verkar lovande, min torra vinterhy ska testa järnet! Echinacea Purpurea body lotion finns ute i butik från och med vecka 47 och kostar 245 kr för en tub på 200 ml.


1
Den vita sensorn mäter hudens fetthalt, den svarta mäter fukthalt


2
Kristina får en hudanalys


68deae8a33b811e292a722000a1f97f4_7
Resultatet av min hudanalys. Just nu är min hy fattig på fukt, producerar en normal mängd med oljor, och jag är extra torr runt ögonen.Vi fick även göra en 1-minuts hudanalys på plats för att sedan få med oss produkter hem att testa just anpassade efter våra unika hudvårdstillstånd. Det visade sig att min hy, som under sommarhalvåret är ganska oljig, är i stort behov av fukt just nu under den kalla, torra svenska vintern, framförallt runt ögonen där jag hade ett fuktvärde på 11, som tydligen ska ligga över 60… Nu blir det fuktboosting för hela slanten, med andra ord! Har ni testat något från märket? Är det någon av er som har gjort en hudanalys hos SkinPlan?

In English: Yesterday, I went to a press event with Swedish skincare brand SkinPlan who talked about their history, their skin analysis concept and their new product Echinacea Purpurea body lotion. The lotion seems promising, nourishing, rich and protective without leaving an oily membrane behind on the skin, and my skin analysis showed that I need to moisture boost my skin right now, especially around the eyes.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to Pressvisning: SkinPlan Echinacea Purpurea Body lotion

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>