Pressvisning: Unite stylingverktyg + U Luxury

I eftermiddags bjöd Kraft group med härliga Therese Jirving i spetsen in journalister och bloggare till sin mysiga källarlokal för att visa upp nyheter från ett av sina märken, salongsmärket Unite. På plats fanns David Fletcher, hårstylist på Urban retreat på Harrods, för att gå igenom produktsortimentet och prata om nyheterna.


6
David Fletcher och grymma håroljan U Luxury Argan oil


1
Schampon och balsam


2
StylingprodukterUnite grundades 2004 i USA, och tanken bakom märket är att det ska vara ett “premium boutique brand” som jobbar nära modeindustrin, men även utbilda sina frisörkunder inom bland annat klippning, styling, trender och frisyrfoto. Produktsortimentet består av schampon och balsam för olika typer av hår, stylingprodukter och vårdande produkter, samt två stylingverktyg och lyxserien U Luxury. Samtliga produkter är fria från parabener, sulfater och natriumklorid (med undantag från saltvattensprayen Beach day).


5


4
Hela U Luxury-serienTidigare har härliga håroljan U luxury Argan oil spelat solo i U luxury-sortimentet, och nu lanseras ytterligare tre produkter i sortimentet: schampo (479 kr) och balsam (499 kr) med exklusiva, vårdande och återfuktande ingredienser som rem arganolja, Hawaiiansk vit honung och krossade sötvattenpärlor, samt D-frizz (379 kr) som är en spray som ska göra håret följsamt, glansigt och frizz-fritt samtidigt som den vårdar och återfuktar håret mellan tvättarna.


7


3
Crimping iron och Flat ironEn annan nyhet i sortimentet är Unites första stylingverktyg, en plattång (1695 kr) och en crimping iron (1495 kr). Båda tängerna värms upp till 230 grader på bara några sekunder, har reglerbar värme och har rörliga plattor som följer håret. Vi fick en snabb demo av dessa, jag hade gärna velat ha lite mer info men det verkar vara verktyg som mäter sig i klass med ghd och liknande salongsverktyg.

Jag blev ju lite besviken på Unites moisturizing-serie som blev lite platt fall för mig, så det ska bli spännande att testa U luxury-schampot -och balsamet. Jag är dock helt förbluffad av prislappen på dessa produkter – ska dom vara värda ett köp ska dom vara riktigt, riktigt grymma. Återkommer med recensioner!

In English: Salon hair brand Unite held a press event in Stockholm this afternoon to show their product news. Hair stylist David Fletcher from Urban Retreat, Harrods, talked about the range and demonstrated the new products. There are three new products to the U luxury line: a shampoo and a conditioner that both contains exclusive, nourishing ingredients such as argan oil, Hawaiian white honey and crushed salt water pearls, and D-frizz, a spray made to make the hair smooth, shiny and frizz-free while nourishing it between washes. There are also two new styling tools, a flat iron and a crimping iron that heats up in seconds, have adjustable heat and plates that move to follow the movement of the hair while styling it. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

9 comments to Pressvisning: Unite stylingverktyg + U Luxury

 • Ella

  Hur använder man crimping iron? Uppe vid rötterna för att få volym eller? 🙂

 • Sannah

  Nä vänta nu. Jag är beredd att betala lite extra för produkter av god kvalitet men 479 kr för ett schampo skulle jag a l d r i g ge. Om det nu inte är en riktig jätteflaska och så verkar ju inte vara fallet. Det finns redan billiga schampon som är jättebra, så varför skulle man… nä, det där priset känns helt uppåt väggarna hur bra schampot än må vara.

 • Alexandra

  Om shampot innehåller silikoner är det som att kasta pengarna i sjön.

  • purity

   Vad som funkar för en persons hår kanske funkar sämre för någon annans. På en del funkar silikonfritt jättebra, på mitt hår funkar det inte alls – det blir bara trassligt, fett och svårhanterligt. Det är skillnad på dagens silikoner och de som producerades förr, dagens silikoner tvättas lättare ur håret och behöver inte lika starka lösningsämnen. Unites schampon, till exempel, är fria från sulfater, som är det ämne som är effektivast mot att lösa upp silikoner i håret men också det som sliter mest på det, men de rengörande ämnena klarar ändå av att lösa upp de silikonerna som finns i balsamet. Silikondebatten är lite som debatten om parabener, bara för att någon har sagt att det inte är bra så tar alla det som en universal sanning, utan att undersöka närmare vilken forskning som ligger bakom uttalandet. Jag tycker man ska använda det som fungerar bra för en själv, funkar silikonfritt bra för dig så kör på det, är silikoner bättre för ditt hår så använd det istället.

 • Snygg design på alla flaskor och förpackningar! Jag skulle också ha svårt att betala så mycket för schampoo och balsam tyvärr….Även om det lockar att prova ett sådant dyrt fint schampoo ska jag erkänna.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>