Maybelline Master smoky shadow-pencil

Nyligen utökade Maybelline sitt Master-sortiment med en knubbig penna som ska fungera som både penna och ögonskugga i ett: Master smoky shadow-pencil. Pennan kommer i fem nyanser: Smoky black, Smoky chocolate, Smoky navy, Smoky violet och Smoky grey.


Maybelline master smoky shadow-pencilsPennan är av den tjockare typen, och har i den bakre änden en stor sudd som används för att tona pennan för en sotad effekt. Formulan ska vara “töjbar” för att följa med ögonlockets rörelse och därmed sitta på plats hela dagen. Smoky black, Smoky chocolate och Smoky navy är matta, medan Smoky violet och Smoky grey har lite frostskimmer i sig.


Maybelline master smoky shadow-pencils1
Smoky grey, Smoky violet, Smoky black, Smoky navy, Smoky chocolate


Maybelline master smoky shadow-pencils2Pennorna är ganska hårda och torra, men ger ifrån sig jämnt och bra med färgpigment, den penna som dock inte levererade riktigt lika bra som de andra fyra var Smoky violet, som blev ojämn vid appliceringen. Pennorna är lätta att applicera på ögonlocket utan att de drar i huden, och är lätta att tona med sudden – nästan lite för lätta, så man får lägga på mer penna där man önskar högre färgintensitet efter att man har suddat.


Maybelline master smoky shadow-pencils swatch
Smoky chocolate, Smoky navy, Smoky black, Smoky grey, Smoky violetDessa fungerar utmärkt som bas under andra skuggor, eller om du gillar att sota närmast fransrötterna och sedan tona uppåt och utåt på ögonlocket – förvänta dig dock inte att de ska fungera som en krämögonskugga. Toningen blir jämn och fin, om än lite skir så man måste lägga på mer i efterhand. Tyvärr lägger den sig i veck efter någon timme på mig, har du lite mindre oljiga ögonlock än jag klarar du dig nog utan primer eller att fixera pennan med puderskugga. Mina favoritnyanser är Smoky chocolate och Smoky grey! Master smoky shadow-pencil kostar 99 kr/st och finns ute i butik nu.

In English: Maybelline Master smoky eyeshadow-pencil is a chubby pencil made to work as both an eye pencil and an eyeshadow. It comes in five shades: Smoky black, Smoky chocolate, Smoky navy, Smoky violet and Smoky grey. It has got a smudger at the back of the pencil, and the formula is made to be “stretchable” to follow the movement of the eyelid and stay on all day. The pencils are quite dry and stiff, but are highly pigmented and doesn’t tug on the eyelid. Smoky violet didn’t apply as evenly as the other four shades, though. They are easy to blend using the smudger – almost a bit too easy, so you need to apply more pencil where you want higher colour intensity after blending it. These work well as a base for other eyeshadows, or if you like to smoke things up along the lash line and then blend upwards and outwards on the lid – but don’t expect them to be like cream eyeshadows. They do, however, crease on my oily lids after about an hour or so, if your lids are drier than mine, you should do OK without a primer or setting it with a powder eyeshadow. My favourite shades are Smoky chocolate and Smoky grey!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Maybelline Master smoky shadow-pencil

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>