Recension: Sephora Express nail polish remover

I sitt egna gigantiska märke har Sephora bland annat nagellacksremovern Express nail polish remover. Det är en nagellacksremover som kommer i en burk med en svamp med ett hål i, inte helt olik Depends dip in-remover.


Sephora express nail polish removerSjälva hålet i svampen har som flera “kanter”, som ska göra det enklare att gnugga bort lacket. Fingret sticks ner i hålet, du gnuggar nageln fram och tillbaka ett par gånger, för att sedan vara fri från nagellack, utan att ha behövt använda bomullsrondeller. Formulan är dermatolgiskt testad, och flaskan är lagom stor för att ha med sig när man reser.


Sephora express nail polish remover1Lika mycket som jag ogillade Depends gröna dip in på grund av att den var oljig, ineffektiv och svampen trasade sönder vid första användningen, gillar jag Sephoras Instant nail polish remover. Lacket försvinner snabbt och smidigt, det behövs inga bomullsrondeller och den löser upp både cremelack, skimmer och glitter – även om glitter tar betydligt längre tid att ta bort än ett cremelack, precis som med en vanlig remover – och svampen håller sig intakt. Dessutom känns den snäll mot huden, och den innehåller heller inga oljor vilket är något jag undviker i lackremovers, då oljan kapslar in lösningsmedlet mot nageln vilket kan skada och/eller missfärga – remover och olja ska man använda var för sig!

Pris: 80 kr / 75 ml
Betyg: 5/5

In English: Sephora brand Express nail polish remover is a nail polish remover in a jar with a sponge with a hole in it. You place your finger in the hole, rub your nail back and forth a few times against the ridged inside, and then pull out a polish free nail. The formula is dermatologically tested, and feels gentle against the skin. This works really, really well for me, it dissolves both cremes, shimmers and glitters (although glitters need more work, just as with regular remover) and you don’t need any cotton pads. It also is oil-free, which is something I appreciate in nail polish removers, since the oils capsule the solvent against the nail and can that way damage and/or discolour it.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

18 comments to Recension: Sephora Express nail polish remover

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>