OPI Unfor-Greta-bly blue

Dagens manikyr består av Unfor-Greta-bly blue från OPIs höstkollektion Germany. Det är ett blått lack med turkosa undertoner i skimrig frostfinish.

Färgen är väldigt vacker, som en safir, och när ljuset träffar det får det illusionen av en “glödande” mitten med mörkare kanter. Samtidigt känns det som att jag har sett den här färgen förut, när jag däremot tittar efter i min samling så har jag faktiskt inga dupes. Gillar du djupt blått med en hint av turkost och är ett fan av frostfinish, check this out =) Jag lackade två lager för full täckning, formulan var i aningen det tunnaste laget och var lite småknepig att kontrollera, men det torkade snabbt och täckte bra. Jag använde Essie nourish me som underlack och Seche vite som överlack.



Unfor-Greta-bly blue1


Unfor-Greta-bly blue2


Unfor-Greta-bly blue3



In English: Today I’m wearing Unfor-Greta-bly blue from OPI’s fall collection Germany on my nails. It’s a blue frost shimmer with turquoise undertone, and it looks like a sapphire on my nails, with a brighter center and darker edges. I do feel like I’ve worn this colour before, but when I compare it to other polishes in my stash, I couldn’t find any dupes. If you like deep blues with a hint of turquoise and a frost finish, check this out =) I did two coats for full coverage, the formula was a bit thin but dried quickly and had great coverage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

7 comments to OPI Unfor-Greta-bly blue

 • Linda T

  Detta tillsammans med Suzi and the 7 dusseldorf står på min lista att inhandla när mitt 2 månaders köpstopp slutar 8 nov. Ja och en foundation eftersom alla reserver börjar ta slut.

 • Ifrith

  Fint! 🙂

  Har du något tips på var man kan köpa OPI på nätet nuförtiden? Jag älskar ju OPI men jag kan inte betala 150kr för ett lack. Eller jag gör inte det rättare sagt. Så antingen får jag hitta ett nytt favoritmärke eller en ny webshop.

 • Sandra

  Hej! Tack för en fantastiskt inspirerande och bra blogg, framförallt tydliga bra bilder och bra text/förklaringar :-).

  Jag har en fråga om ljusa nagellack. Använder mestadels Essie och några OPI. Jag lyckas aldrig få ljusrosa lack (“bubbelgumsrosa”) att bli snygga, det går bara inte. Det blir alltid ränder eller så ser man penseldragen och får det aldrig jämt och snyggt. Essies Fiji tex är en fantastiskt snygg färg men är omöjlig att få jämn. Jag använder Essies underlack samt överlack och målar naglarna 2 tunna lager (fast just detta får jag ta 3 lager men då blir det för tjockt och det blir inte bra heller efter några dagar).

  Tips emottages tacksamt.

  Hälsningar Sandra

  • purity

   Hej Sandra!

   Ljusa pastellack är inte de lättaste att jobba med. Ett tips att lacka så tunna lager som möjligt, och hellre lacka fler tunna lager än ett tjockt, och lacka med så få penseldrag som möjligt för att undvika kladd och pensellinjer – ser det inte bra ut på första lagret så kommer det att jämna ut sig på det andra lagret, eller det tredje. Använd också ett snabbtorkade överlack, då gör det inget att du lackar många lager, för 3 lager är oftast vad man behöver med ljusa pastellack.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>