Illamasqua Freak EdP

När kreativa och originella makeupmärket Illamasqua lanserade sin första doft var det många som var förväntansfulla över vad som komma skulle. Illamasqua beskriver doften Freak, som är en Eau de parfum, som “a concoction of dangerously exotic unconventional flowers that Illamasqua has unashamedly blended together to celebrate the night”.


illamasqua freakFreak kommer i en fyrkantig “lutad” glasflaska, med en silversnigel som kryper ovanpå (hur söt?!) och den klassiska Illamasquaformen på korken. Toppnoterna består av svart davana, opiumblomma och belladonna, hjärtat av Odört, Datura och Nattens drottning, och basen av aromer från Olibanum, Oud och myrra. En hel del blommor och örter som spelar huvudrollen, med andra ord.


illamasqua freak2Jag vet att många förväntade sig så mycket mer, en så mycket mer udda och mörkare, mystisk och svårburen doft, men jag tycker faktiskt att Freak lever upp till mina förväntningar. Det här är en typisk doft jag hade älskat att bära under mina goth-dagar i gymnasiet, jag ser en sval och fuktig månskensnatt med rökelse och torkade sällsynta, mörka blommor framför mig. Den har lite trä i botten, men framförallt är det de mörka blommiga dofterna tillsammans med rökelse och lite sötma som framträder.


illamasqua freak1
Snigeln!!! <3Freak är en typisk doft jag gärna bär kvällstid och då jag vill ha en djupare, lite mystisk doft som inte drar mot det pudriga eller “tantiga” hållet – den är blommig utan att vara flickig eller damig. Freak finns i 30- och 75-ml flaskor och kostar £34 respektive £59 på Illamasquas hemsida.

In English: When creative and original makeup brand Illamasqua launched their first scent, Freak EdP, a lot of people were excited about what was about to come. Illamasqua describes it as “a concoction of dangerously exotic unconventional flowers that Illamasqua has unashamedly blended together to celebrate the night”. The top notes are Black Davana, Opium Flower and Belladonna, the heart consists of Poison Hemlock, Datura and Queen of the Night blossom, and the base of Aromas of Frankincense, Oud and Myrrh. I know that many people expected so much more, a much more odd and darker, mysterious and not that easy to wear scent, but Freak actually lives up to my expectations. This is a typical scent that I would have loved to wear during my goth days in high school, I picture a cool and damp moonlit night with incense and dried rare dark flowers in front of me. It has got a bit of wood in it, but overall it’s the dark flowery notes combined with incense and a touch of sweetness that steals the show. It’s a typical nighttime scent for me, when I’m looking for a deeper, mysterious flowery scent that is neither too girly or too powdery and dame-ish.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

4 comments to Illamasqua Freak EdP

  • Åh, denna vill jag testa på och flaskan är bara så söt!

  • Martine

    Jag älskar Freak som in i! Den luktar helt underbar och är lagom tung och mörk. Har äntligen köpt en flaska (har bara haft prover innan) men det fick bli den nylanserade storleken på 30 ml, och den har inte den urgulliga snigeln :/ Men när denna är slut, då ska jag ha den stora!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>