Pressvisning: Venus Naked skin designed by Braun

Igår eftermiddag bjöd Venus och Braun in till pressvisning för att visa sin första gemensamt framtagna produkt: Venus Naked skin designed by Braun, ett IPL-system för hemmabruk. Vi var en liten skara på plats, jag tog sällskap med Des och förutom oss var det bara en person till som dök upp. Det bjöds på snittar, bubbel och en presentation av produkten.


venus braun7IPL står för Intensivt Pulserande Ljus och är en hårborttagningsteknik som används professionellt på salonger och hudkliniker. Den fungerar så att energin i det pulserande ljuset som utsöndras från apparaten söker sig till pigmentet i hårsäckar med aktivt växande hårstrån, för att “söva” hårsäcken tillfälligt och på så sätt förhindra hårstrået att växa. Den kan användas på hela kroppen förutom i ansiktet, med undantag på överläppen och på hakan.


venus braun4


venus braun6
Handenheten – den lilla fyrkanten är det som utsöndrar ljusimpulserna, så endast ett litet område i taget kan behandlas.


venus braun1
Activating gel appliceras på huden inför användning för att kanalisera ljusetInnan användning ska håret rakas bort, så att hårstrået “pausas” medan håret ligger under hudytan. Den trådlösa hudsensorn läser av den personliga hudtonen, för att ställa in rätt energinivå anpassad efter hudtonen. Har du för mörk hy kommer apparaten automatiskt säga ifrån och går inte att använda, detta för att undvika brännskador på huden som kan uppstå om man använder den på för mörk hy. När hudtonen är avläst appliceras V activating gel, som hjälper till att kanalisera ljuset, på hudområdet som ska behandlas. Sedan hålls handenheten mot huden, och när de två hudkontaktssensorerna har kontakt med gelen och huden kan man avfyra den lilla “ljusblixten”. Behandlingen upprepas varannan vecka de första 6-12 veckorna, efter det behöver du endast behandla varannan månad för att upprätthålla ett hårfritt resultat.


venus braun2
Hudsensorn läser av hudtonen


venus braun3
V activating gel appliceras på området man vill behandla (där håret har rakats bort i förväg)


venus braun5
Ett litet område i taget behandlas med handenhetenJag och Des fick testa den på ett område på armen, och det blir en lite värmeökning som känns under bråkdelen av den sekund som blixten med ljus bränner av, men inte är obehaglig eller gör ont på något sätt. Jag gillar att den är enkel att använda och faktumet att man kan raka bort håret som vanligt mellan behandlingarna, till skillnad från vaxning och epilering där håret måste växa ut innan nästa behandling. Smakar det så kostar det dock: 4499 kr ligger priset på i elektronikfackhandeln. Kanske något att gå ihop några kompisar om, eller önska sig i julklapp?

In English: Went to a press event where Venus and Braun demonstrated their IPL machine for home use: Venus Naked skin designed by Braun. It’s really easy to use, and fairly painless: you can feel a heating sensation during when the flash of light goes off against the skin, but it disappears quickly and it’s not painful. Not the cheapest machine on the market though, but it will be cheaper to use this at home than going to a salon in the long run.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

9 comments to Pressvisning: Venus Naked skin designed by Braun

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>