Recension: SkinPlan Formula 3023 Hydro gel mask

Formula 3023 Hydro gel mask från SkinPlan är en fuktmask i geléform som ska binda fukt i upp till 24 timmar. Den beskrivs som idealisk efter solbad eller på vintern när luften är torr och ska passa alla hudtyper.


skinplan hydro gel maskMasken kommer i en smart, hygienisk pumpflaska som med ett tryck doserar rätt mängd som behövs till hela ansiktet. Den har en svag, fräsch doft och gelén är svagt blåfärgad. Den aktiva ingrediensen i masken är rotextrakt från växten Imperata cylindrica, som växer i salt jord och därmed har en hög kapacitet att binda fukt för att på så sätt överleva torra tider.

Jag har blivit riktigt förtjust i Hydro gel mask och har använt den i “kurer” i omgångar då min hud har varit i behov av extra fukt, varje kväll under ett par dagars tid. Eftersom den är i gel-form så ger den fukt utan att vara ett dugg fet, vilket är idealiskt för min blandhy, och den lämnar ingen klibbig hinna efter sig på huden. Jag upplever däremot att jag måste följa upp med min vanliga ansiktskräm efter att Hydro gel mask har torkat in ordentligt för att känna mig ordentligt återfuktad, då huden verkligen bara slurpar åt sig varenda liten droppe av masken. Huden känns mjuk, återfuktad, smidig och har fått en lyster som jag inte trodde var möjlig med min hy – utan att täppa till eller irritera. Full pott!

Pris: 295 kr / 50 ml
Betyg: 5/5

In English: Formula 3023 Hydro gel mask from SkinPlan is a gel moisture mask that is made to moisturize the skin for up to 24 hours. It’s described as ideal after sunbathing or during the winter when the air is dry. The mask comes in a smart, hygienic pump bottle that dispenses the right amount of product in one pump. It has got a faint, fresh scent and the gel is a clear blue. The active ingredient is root extract from the plant Imperata culindrica, which grows in salty soil and has got a high capacity for binding moisture. I’ve become really fond of Hydro gel mask and have been using it in “treatments” every night during a couple of days when my skin has needed extra moisture. Since it’s a gel, it moisturizes without being oily, which is ideal for my combination skin, and it doesn’t leave a sticky feeling behind on the skin. I do need to follow up with my regular moisturizer after it’s been absorbed though, since my skin basically drinks every bit of the mask. The skin feels soft, moisturized, smooth and has gotten a glow that I didn’t think was possible with my skin. Love it!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

10 comments to Recension: SkinPlan Formula 3023 Hydro gel mask

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>