FX-sminkning: Don’t do sports! (Varning för äckliga bilder!)

Förra helgen var jag i Malmö och hälsade på min pojkvän, och han ställde snällt upp (ppfft, som att han hade nåt val egentligen =P) att vara min modell för en fx-sminkning. Fx-sminkningar är skitkul, och det blir bättre och bättre för varje gång man försöker sig på det! Fredrik ville se ut som att han hade ramlat med sin longboard och skrapat upp pannan och ena kinden, så jag gjorde ett försök enligt hans önskemål =)

Ansikte / Face

 • Mehron liquid latex – clear
 • Tissue paper
 • MAC PRO longwear foundation – NW20
 • MAC prep + prime transparent finishing powder
 • Kryolan supracolor grease makeup – 071 (black)
 • Kryolan supracolor grease makeup – 079 (red)
 • Kryolan supracolor grease makeup – 082 (burgundy)
 • Kryolan supracolor grease makeup – 070 (white)
 • Kryolan supracolor grease makeup – 072 (nude)
 • Mehron coagulated blood gel
 • Mehron stage blood

Jag blev väldigt nöjd med resultatet faktiskt, speciellt med det “uppfläkta” såret på kinden. Så här i efterhand ser jag dock att jag borde ha lagt genomskinligt gloss eller liknande på “kindbenet” och kanske öst på med lite mer blod i såret. Man lär sig alltid något nytt till nästa gång!

In English: Last weekend, I visited my boyfriend in Malmö and he kindly offered (pfft, like he had a choice! =P) to be my model for an fx makeup. Fx makeup is so much fun, and I get better and better at it for every time I do one! Fredrik wanted to look like he had had an accident on his longboward and scraped his forehead and cheek, so I had a go at it =)

I’m acctually really pleased with the results overall, especially with the wound on the cheek. However, after watching the pictures, I noticed that I should have applied clear gloss or something on the “cheek bone” and maybe applied a bit more fake blood in the wound. You always learn something new for the next time!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>