Recension: IsaDora Dynamic lash growth serum & mascara

Vecka 30 lanserade IsaDora en duo med fransförlängande produkter: Dynamic lash growth serum och mascara. Produkterna utlovar tjockare, starkare och längre fransar på bara 4 veckor. Serumet ska användas nattetid, medan mascaran ska verka under dagen och appliceras som en vanlig mascara.

De aktiva ingredienserna i båda produkterna är poly-peptider, som ska öka fransens längd genom att mikrocirkulationen förbättras och cellmetabolismen stimuleras, öka fransens tjocklek med hjälp av marina vegetabiliska ämnen, och stärka fransarna med hjälp av oleanolic-syra. Alla dessa finns i de keratininkapslade mikrosfärerna som ingredienserna kapslas in i. Stora, krångliga ord som låter tjusigt, med andra ord, men lever det upp till vad det lovar?


isadora dynamic lash growthTill att börja med ska jag säga att jag är skeptisk till fransserum överlag. Jag har inte testat någon av de dyrare varianterna som ligger över 1000-lappen, som t.ex. Revitalash eller Neulash, utan har mer erfarenhet från de lite billigare varianterna från t.ex. Depend, Wet n’ Wild och MAC. Mina ögonfransar är naturligt långa, böjda och svarta, och de fransserum jag har testat tidigare har snarare fungerat som en vårdande inpackning för fransarna än som ett mirakelmedel som får mina fransar att skjuta i längden.


IsaDora dynamic lash growth serum


IsaDora dynamic lash growth mascaraOch en vårdande inpackning är just vad jag även upplever med Dynamic lash growth. Tack vare att mina fransar får näring och fukt bryts de inte av lika snabbt, och de hinner därmed växa sig längre och tätare innan fransen faller ur hårsäcken. Mina fransar känns tätare, mer återfuktade och friskare överlag, och jag upplever även att jag har fått en snyggare “solfjäderform” på fransarna efter att ha använt Dynamic lash growth under fyra veckor. Någon markant ökning i längd har jag däremot inte märkt av. Själva mascaran är en trevlig vardagsmascara som ger fin svärta, separation och längd, men inte så mycket volym. Den sitter på plats under dagen utan att smula eller kladda, och gör heller inte fransarna hårda utan de behåller sin flexibilitet. Borsten har små gummipiggar och ger ifrån sig en ganska liten mängd mascara, vilket gör det lätt att separera fransarna och bygga längd.


IsaDora dynamic lash growth mascara1


IsaDora dynamic lash growth mascara swatch
Ingen mascara, innan jag påbörjade Dynamic lash growth-kuren (vänster) – Två lager Dynamic lash growth mascara, efter 4 veckors användning (höger)Sammanfattningsvis så är min åsikt om Dynamic lash growth att det är en trevlig närande produkt för fransarna som återfuktar och skyddar dom, men det är ingen mirakelprodukt. Skulle jag köpa den igen skulle jag satsa på serumet och skippa mascaran, då mascaran ger ett lite för mesigt resultat för min smak, och serumet känns som den produkt som gör mest skillnad på mina fransar.

Pris: 189 kr/st
Betyg: 3/5


In English: IsaDora recently launched two lash extending products: Dynamic lash growth serum and mascara. If used daily, the products promises thicker, stronger and longer lashes in just 4 weeks. The active ingredients in both products are poly peptides, that increases the length of the lashes by stimulating the circulation and metabolism, maximizes thickness by sin marine vegetable substances, and strengthens the lashes sic oleanoic acid. Big, advanced words that sounds fancy, but does it live up to what it promises? First of all, I’m very skeptical to lash serums overall. I haven’t tried any of the more expensive brands, like Neulash and Revitalash, so my experience is limited to the cheaper ones, like from Depend, Wet n’ wild and MAC. My lashes are naturally long, curled and black, and the serums I’ve tried before have worked more like nourishing treatments than a miracle product that makes my lashes grow like weed. And a nourishing treatment is just what I experience Dynamic lash growth to be as well. Thanks to the added moisture and other good stuff that are added to my lashes, the strands doesn’t break as easily which makes them feel thicker and healthier overall, and I also experience a prettier “feathered” shape on my lashes after using Dynamic lash growth for four weeks. I haven’t noticed any difference in length, though. The mascara properties of the mascara is that it’s a nice every day mascara that gives a nice, glossy black shade, separation and length, but not that much volume to brag about. It stays put all day without smudging or crumbling, and it doesn’t make the lashes stiff but they keep their flexibility. If I would buy this again, I would go for the serum and skip the mascara, since the product that feels most nourishing is the serum.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

9 comments to Recension: IsaDora Dynamic lash growth serum & mascara

 • Maja L

  Jag har kört endast serumet i ca 5 dagar nu och hoppas få lite fylligare fransar.

 • Skatan

  Det är bara de franspreparaten som faktiskt innehåller prostaglandinderivat som verkar fungera. Det är så vitt jag vet bara de “dyra” varianterna som gör det och därför fungerar de. Det är ett medicinskt preparat framtaget för att behandla ögonsjukdomen glaukom. Man upptäckte den “trevliga bieffekten” att ögonfransarna påverkades och blev längre och tätare vilket snappades upp av skönhetsindustrin. Använder själv NeuLash och visst fungerar det!
  De här “budgetalternativen” skall man nog, precis som du beskriver det, se som närande inpackning och vård och inte något mirakelpreparat.

 • Marie

  Jag har mascaran men inte börjat använda den än. Har dock använt Revitalash sen i våras och hör o häpna, den funkar faktiskt!! Märktes redan skillnad efter 2 veckor, nu efter månader av användning har vänner o stamkunder (jobbar i butik) kommenterat och undrat vad jag gjort. Imponerande och prislappen är inte farlig med tanke på hur länge den räcker och resultatet först o främst.

 • Ebba

  Funkade dom bra? Måste man köpa båda?

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>