Mitt nya sminkbord

Jag har i flera år känt att det har varit dags med ett nytt sminkbord och mer optimal sminkförvaring, jag flyttade i april så jag bestämde mig för att det äntligen skulle bli av då. Nu är del 1, sminkbordet, klart! Sminkförvaringen är fortfarande ett enda stort kaos efter flytten och i jakten på den ultimata byrån/hurtsen med många, låga fullutdragslådor där man kan förvara det mesta stående, samtidigt som det inte känns som att man slösar på utrymmet för att lådorna är alldeles för djupa… Nåja, det får bli ett kommande projekt – nu ska vi ta en närmare titt på mitt nya sminkbord!

 

sminkbord1Själva bordet är ett Strömstad avlastningstbord från Mio, som jag har modifierat lite och sågat av benen 15 cm så att det går att sitta ner vid det. Spegeln med belysningen kommer från Sminkspegel.se, och sittpuffen kommer från Åhléns.

 

sminkbord2Penselmuggarna är urdiskade doftljuskoppar från Rituals, dom är perfekta till det tycker jag! På vänster sida av spegeln har jag borstar och penslar jag använder mest och ögon- och läppennor jag använder ofta. På höger sida av spegeln har jag resten av mina borstar och penslar.

 

sminkbord3

 

sminkbord4I lådan har jag produkter jag använder mycket för tillfället – gamla favoriter, basprodukter, produkter som testas just nu och säsongens makeup, plus min hårborste och brush cleanser. Resten av allt smink, nagellack, hud- och hårvårdsprodukter, solskydd och liknande är utspritt i badrumsskåp, garderob och 2 st Alex-hurtsar från Ikea i väntan på bättre och mer optimal förvaring.

 

sminkbord5I sittpuffen förvarar jag alla mina hårfönar, locktänger, plattänger och så vidare. Perfekt så att man har dom nära till hands, utan att man behöver ha ett synligt sladdtrassel!

 

sminkbord6Sminkspegeln ger verkligen superbra och jämnt ljus med bra färgtemperatur, man kan både ha den stående på fötter lutad mot det inbyggda stället (jag lutar min mot väggen och tycker den står väldigt stadigt och bra) eller kan hängas upp på väggen. Med följer det halogenlampor, och belysningen har även inbyggd dimmer vilket är kanon. Enda negativa är att lamporna blir riktigt varma när dom har varit tända ett tag, så jag kommer nog att byta ut lamporna mot LED-lampor så småningom.

 

sminkbord7Jag är supernöjd med mitt nya sminkbord, tidigare har jag haft en byrå som jag har stått vid, men det är skönt att ha en plats där man kan slå sig ner och sminka sig. Hur ser den plats där ni sminkar er ut?

Lackswatchplattor

Ni som har följt mig under en tid är nog väl medvetna om att jag är ett obotligt organisationsfreak och gillar att ha översikt över mitt smink. Därför har det stört mig något enormt att jag inte har kunnat organisera mina lackswatches på nagellackshjul efter färg och finish allt eftersom man köper nya lack, eftersom när man väl har målat dit dom så sitter dom där.

För några veckor däremot så sprang jag på en grej som är precis vad jag har letat efter: swatchplattor med flyttbara naglar, som gör att jag kan organisera om mina färger hur mycket jag vill – hur bra är inte det! Jag klickade hem ett gäng från en site som heter Everbella (som må se suspekt ut, men kundservicen är grym och plattorna hittade hem till mig i säkert förvar) och i mitten av förra veckan kom FedEx-killen och ringde på dörren med mitt paket.
Storage – the box that the OPI Touring America press samples came in. Fits like a glove!Det tog mig fyra dagar att swatcha om mina, i dagsläget, 264 lack och märka upp varje nagel med märke och förkortning på namn, men det var så himla värt det. Jag är supernöjd med resultatet, nu blir det busenkelt att jämföra färger och nyanser med varandra och gör valet enklare när det kommer till vad man ska lacka naglarna med!

Plattorna kostar $3.99/st eller $6.99 för två och finns att klicka hem här respektive här – Använder du koden sannase får du 10% rabatt på ditt köp. Du kan även beställa hos deras eBaybutik om du föredrar det. Frakten varierar beroende på hur mycket du beställer för, och tänk på att det kan tillkomma moms och postens avgifter eftersom paketet skickas från USA.

In English: Click here »

Min sminkförvaring

Jag tycker om att ha struktur i mitt liv, jag är en sån människa som skriver listor över precis allting och jag måste ha ordning bland mitt smink för att kunna hitta vad jag letar efter och att få en bra översikt. Vad som började i basprodukter, några ögonskuggor och läppstift för 4-5 år sedan är idag en byrålåda och en hurts full med smink och nagellack – jag har definitivt mer än vad jag någonsin kommer att använda upp, men skönhet är å andra sidan min hobby och man skulle kunna säga att jag är lite av en samlare. Jag köper eller behåller däremot inte produkter som jag inte använder, så min “samling” är alltså 100% funktionell =)

Som ni ser så består en väldigt stor del av mitt smink av MAC. Jag jobbar inte för MAC eller är sponsrad på något vis, det allra mesta av mitt MAC-smink har jag köpt själv och det är för att jag tycker att dom har väldigt hög kvalitet på sina produkter, bra färgutbud och jag gillar vad MAC står för och företagets ideal.

Jag förvarar det mesta av sminket i översta byrålådan på min Malm-byrå. De ögonskuggor som inte får plats + alla nagellack bor i en Helmer-hurts bredvid byrån, och belysningen heter Musik. Alla tre kommer från Ikea.

sminksamlingen1


sminksamlingen3


sminksamlingen4


sminksamlingen6


sminksamlingen7


sminksamlingen8


sminksamlingen9


sminksamlingen10


sminksamlingen11


sminksamlingen12In English: I like having structure in my life, I’m one of those people who writes lists of everything and I have to keep my makeup in order to be able to find what I’m looking for and to get a good overlook. What started out as base products, a few eyeshadows and lipsticks 4-5 years ago is today a chest of drawers + a drawer unit filled with makeup and nail polish – I definitely have more than I will ever go through, but beauty is on the other hand my hobby and you could say that I’m a bit of a collector. However, I don’t buy or keep products that I don’t use, so my “collection” is 100% functional =)

As you can see, a lot of my makeup consists of MAC. I don’t work for MAC and I’m not sponsored in any way, I have bought most of my MAC makeup myself and I use it because I love the quality of the products, the huge colour range and I like what MAC as a company stands for and their ideals.

 

I keep most of my makeup in the top drawer of my Malm chest of drawers. The eyeshadows that don’t fint + all nail polishes lives in a Helmer drawer unit next to the chest of drawers, and the lights are called Musik. All three comes from Ikea.

Min sminksamling, två år senare – förvaring

Jag har haft lite av en tradition här på bloggen att visa er min sminksamling varje höst. Tidigare har jag visat er allt i samma inlägg, men i år tänkte jag dela upp det i några olika inlägg eftersom det blir för tok på långt annars.

Först ut tänkte jag visa er min förvaring och en överblick över alltihopa. Min förvaring har ni sett tidigare, men jag har under det senaste året kompletterat och förändrat lite, bland annat har alla nagellacken och pigmentproverna fått flytta över från min Malm-byrå till min nya älskling Helmer.

All min förvaring kommer från Ikea. Merparten av allt smink förvaras i och på min Malm-byrå. De små plastlådorna jag har i översta byrålådan heter Anordna lyx, de svarta tyglådorna heter Komplement. Lamporna heter Musik och spegeln heter Stave. Bredvid Malm-byrån har jag en Helmer-hurts med insatslådor som heter Antonius.

 

En mer detaljerad överblick över de olika delarna i samlingen kommer i separata inlägg =) Hur förvarar ni erat smink?

In English: I’ve been having bit of a tradition here on the blog showing you my makeup collection each fall. Earlier, I’ve shown you everything in the same post, but this year I thought I’d split it into a couple of separate entries to keep it as short as possible.

I thought I’d start out with showing you an overview. You have seen my storage sollution before, but during the last year I have completed it and re-arranged it, all of my polishes and pigment samples have been moved from my Malm chest of drawers into my new darling Helmer.

All of my storage is from Ikea. Most of the makeup is stored in and on top of my Malm chest of drawers. The small plastic containers I have in the top drawer is called Anordna lyx, the black fabric containers are called Komplement. The lamps are called Musik and the mirror is a Stave. Next to the Malm chest of drawers is a Helmer drawer unit with Antonius containers.

A more detailed view of the different parts of my collection will be posted shortly in separate entries =) How do you store your makeup?

Lösningen på mitt lackförvaringsproblem

Min nagellackssamling bara växer och växer – sist jag räknade efter var antalet tresiffrigt, och jag har ytterligare ett tjugotal lack på väg hem till mig från USA tack vare min kära syster. Needless to say, förvaringen började bli ett problem, för nagellack är ju som bekant ganska skrymmande. Fram tills nu har jag förvarat mina lack i skokartonglock i min underklädeslåda, men när det plötsligt började bli mer lack än underkläder i lådan så tog jag beslutet att lacken måste få flytta ut.

Jag funderade länge och väl på vad jag skulle skaffa för förvaringsmöbel, men bestämde mig till slut för hurtsen Helmer från IKEA, trots att jag tidigare har pillat på den och tyckt att den har känts skranglig. Lådorna är nämligen perfekt stora och höga för att förvara lack i, och det får plats så många lack i att jag antagligen aldrig kommer få förvaringsproblem igen (och skulle jag mot all förmodan få det så går jag och köper mig en till Helmer – den kostar trots allt bara 299 kr). Jag köpte även insatser i plast som passade i lådorna för att lacken inte ska glida omkring så mycket och för att det ska bli lättare att få en översikt.

In English: My nail polish collection just keeps growing and growing – the last time I counted them I had a three-digit number ammount of polishes, and I have another twenty or so bottles on the way home to me from the US, thanks to my dear sister. Needless to say, storage was becoming a problem, as nail polish bottles are quite bulky. Up until now, I’ve kept my polisehs in a shoe box lid in my underwear drawer, but when the polish slowly started to take more space than the underwear, I decided that I had to find another place to store them.

I thought long and hard about what kind of storage unit I would get, but in the end I decided to get the Helmer drawer unit from Ikea, despite my earlier feelings about it feeling wobbly and cranky. The drawers are perfectly sized to store polishes, and it fits so many polishes that I probably will never have any storage problems again (and if it by any chance should happen, I can always pick up another Helmer – after all. it’s only 299 SEK). I also bought the plastic insert containers that fit into the boxes so that the nail polishes won’t slide around so much when opening the drawers and to make it easier to get an overview of my collection.

 

 

 

Jag har inte i närheten så många lack som krävs för att fylla sex lådor, så jag bestämde mig för att även flytta över en del av sminksamlingen som har legat i de nedre lagren i min stora sminkbyrå tidigare till en av lådorna. Så här blev det:

 

 

In English: I don’t have nearly enough polishes to fill all six drawers, so I decided to move some of my makeup collection that have been in the bottom layers of my large chest of drawers to the top drawer of my Helmer. Here’s how it turned out:

 

 

 

 

I översta lådan finns alla mina pigmentprover, sorterade efter märke, och jag tycker att jag får mycket bättre översikt över dom på det här sättet än i plastbackarna jag hade dom i förut, som dessutom fick bo staplade under andra plastbackar på grund av platsbristen. Andra produkter som fick flytta över var mineralfoundations och rouge, löst glitter, krämskuggor och gel-liners, foundationprover och pressade och lösa ögonskuggor från lite olika märken. I botten la jag lite av den skumplast som Helmer var förpackad i för att förhindra att burkarna glider omkring och rullar runt och att locken skruvar upp sig själva.

 

 

In English: The top drawer contains all my pigment samples, sorted by brand, and I think I get a much better overview of them in this way than in the plastic containers I had them in before, which also had to stay stacked underneath other plastic containers due to the lack of space. Other products that also got to move into this drawer were mineral foundations and blush, loose glitter, cream shadows and gel liners, foundation samples and pressed and loose eyeshadow from a couple different brands. I added a bit of foam that Helmer was boxed in to the bottom of the drawer to prevent the jars from sliding and rolling around and the lids unscrewing themselves.

 

 

 

 

 

I låda nummer två från toppen bor det lite blandat med smink och nail art-grejer. Nail art-penslar, dotting tools, stenar, dekaler och dekorlack, konadplattor, stämpel och skrapa, konadlack, thinner, matt överlack från essie, mina lackhjul och en hög med smink jag använder väldigt sällan men ändå inte har någon lust att göra mig av med.

 

 

In English: The second drawer from the top contains a mix of makeup and nail art-stuff. Nail art brushes, dotting tools, rhinestones, stickers and nail art polishes, Konad image plates, stamp and scraper, konad special polish, thinner, matte top coat fom Essie, my polish swatch wheels and a pile of makeup I use very rarely but still have no desire to get rid of with.

 

 

 

 

 

Låda nummer tre dedikerades nästan enbart åt lack från mitt favoritmärke, China Glaze, men här bor också underlack och överlack från Seche. Jag har gjort plats för 9 nya ChG-lack som kommer hem till mig om 1½ vecka, så därför är inte alla facken fulla.

 

 

In English: Drawer number three is dedicated almost exclusively to polishes from my favorite nail polish brand, China Glaze, but also houses my base coat and top coat from Seche. I have made room for nine new ChG-polish that will arrive here in 1½ week, so that is why there are some empty slots in there at the moment.

 

 

 

 

 

I låda nummer fyra bor resten av mina nagellack, sorterade efter märke. Nubar, Color club, P2, H&M, Essie, Viva la Diva, Depend, Eyeko och Mavala i facket längst till vänster, OPI i det övre mittenfacket och även facket längst upp till höger (även här har jag gjort plats för lite nykomlingar), i nedre mittenfacket finns lack från NYX, Essie, ManGlaze och Zoya med plats för tre ankommande Zoya-lack, och i facket längst ner till höger finns lack från MAC och GOSH.

 

 

In English: Drawer number four houses the rest of my nail polish, sorted by brand. Nubar, Color Club, P2, H&M, Essie, Viva la Diva, Depend, Eyeko and Mavala are in the compartment to the left, OPI in the upper middle compartment and also in the top right compartment (I’ve made room for some newcomers here aswell); in the lower middle compartment are polishes from Essie, Zoya and ManGlaze with room for three to-be-arriving Zoya polishes, and in the compartment to the bottom right are polishes from MAC and GOSH.

 

 

 

 

Låda nummer fem och sex innehåller icke-sminkrelaterade pryttlar, det gick minsann fort att fylla lille Helmer trots allt! Jag är riktigt nöjd med den här förvaringen, jag funderar nästan på att köpa en till att ha andra saker i så jag kan ha en beauty-Helmer och en random-Helmer. Hurtsen känns inte alls ranglig och skramlig på samma sätt som visningsexet på IKEA gör, speciellt inte när man har fyllt lådorna med lack, och plastinsatserna hjälper till att göra lådorna stadigare. Ett riktigt bra komplement till min sminkbyrå!

 

 

In English: Drawers number five and six contain non-makeup related stuff, it certainly didn’t take a long time at all to fill up my little Helmer, after all! I’m really happy with this storage sollution, I’m thinking about buying another one to have other things in so I can have one beauty Helmer and one random Helmer. The drawer unit does not feel rickety at all like that disaplay verision in IKEA does, especially not when you have filled the boxes with polishes. Plus, the plastic insert compartments helps with making the drawers a little more sturdy. A great complement to my other makeup storage sollution!

 

Lipstick organizer

Ny kategori här på bloggen; förvaring! Jag gillar att ha ordning och hittar ingenting bland mitt smink om det inte är bra organiserat och lättöverskådligt (därför älskar jag mina paletter, även fast det var sorgligt att depotta de allra första för dom är ju så fina i sina pots!). Först ut i denna kategori så tänkte jag visa er vad jag knåpade ihop igårkväll och i förmiddags. Jag förvarar nästan allt mitt smink i plastlådor från IKEA, där den djupare varianten av lådan som följer med setet har medföljande iläggsskivor i plast med hål i, som passar utmärkt för att organisera läppstift, läppglans och andra långsmala runda förpackningar eftersom man då kan ha dom uppochner, med namnet på stiftet/glosset uppåt, utan att de välter. Tyvärr så är det hälften stora och hälften små hål i dessa skivor, och de enda av mina lippiesar som går ner i de smala hålen är mina mini-lipglass från Little Darlings. I och med att jag fick hem ytterligare läppglans och ett läppstift från Hello Kitty och att jag bara hade ett stort hål kvar så behövde jag alltså hitta på något nytt sätt att förvara mina läppstift och läppglans på. Jag blev påmind på pret-ty om nedanstående video där EnKore visar hur man själv gör en supersmart (och kompakt) läppstiftsförvaring med hjälp av kartong, sax, en penna och lite tålamod:

Perfekt, tänkte jag, och satte igång att pyssla! Jag ville ju att min organizer skulle få plats i en av mina plastlådor, så jag gjorde min efter lite andra mått. Plastlådan är 155*155 mm stor, så jag räknade ut att jag skulle få plats med 8*8 fack om jag gjorde varje fack ca 19.5*19.5 mm stort. Sagt och gjort, så satte jag igång att börja mäta, rita upp och klippa till de 14 bitarna som behövdes till mitt lilla projekt och det tog ca 3 timmar att få det klart. Nedan kan ni se vilka mått jag använde mig av.

Och så här blev resultatet! Jag var tvungen att kapa ner ytterkanterna med ca 2 mm på vardera sida eftersom jag inte tänkte på att lådan är aningen smalare i botten än vid de övre kanterna… 19.5 mm är aningen smalt om man enbart vill ha läppstift i sin organizer, men blandar man läppstift och läppglans går det bra eftersom läppglansen ofta är smalare än läppstiften. Närmare 20 mm eller lite över 20 mm är nog det ultimata måttet, men jag gjorde mina i minsta laget eftersom jag ville få plats med 8*8 fack.

På plats i sminklådan =) Förutom läppgunk fick mina pigment vials, shadesticks, UDPP, mascara och brynfix flytta in med, eftersom de var i lagom storlek allihopa. Massor med plats kvar för att utöka samlingen med, tjoho! 😉