CLEAN Warm cotton breeze Body splash

CLEANs klassiker Warm Cotton är en av grundpelarna i min doftgarderob – den doftar fräscht utan att dofta parfym, perfekt de dagar man inte har hunnit hoppa in i duschen på morgonen och på jobbet där jag inte kan bära starkare dofter pga vill inte ge mina patienter andnöd. Därför blev jag väldigt exhalterad när jag såg att årets limited edition sommardofter från märket bestod av bland annat Warm cotton breeze, en body splash inspirerad av originalet som ska ge känslan av en avkopplande dag på stranden med lätta vindpustar och dagdrömmar i solen.

 

Clean warm cotton breezeFlaskan är rejält tilltagen på 175 ml och har ett vanligt spraymunstycke, själva doften är lättare än en vanlig parfym och är tänkt att kunna sprayas över hela kroppen och även återappliceras under dagen utan att bli för mycket eller kännas överväldigande. Toppnoterna består av mandarin, bergamott, apelsin och aldehyd, hjärtat är blommigt och innehåller päronblomster, hyacint och liljekonvalj, och basnoterna är amber, ljusa tränoter och mysk. I min näsa känns det här som en lite blommigare, fluffigare version av Warm Cotton EdP, som doftar mer nytvättat – Warm Cotton breeze känns mer som en varm sommarvind i näsan med dofter av sommarblommor som färdats med vinden, men fortfarande med samma lätta, fräscha känsla och i ett flyktigare format som med fördel kan sprayas över både kropp och hår för en frisk och lätt puff av en sommarvind. Eftersom body splashen är ganska flyktig behöver du återapplicera under dagen för att få doften att hålla i sig ordentligt i mer än en timme eller två, för mig är den här perfekt att bära på jobbet eller att spraya på sig innan man går till stranden i sommar, jag sprayar den gärna i håret för att få ut lite extra hållbarhet. Priset är dock lite väl saftigt tycker jag, visst att man får en stor flaska, men med tanke på hållbarheten och den rätt så blygsamma doften så sprayar också på sig mer av denna än vad man gör med en EdP eller EdT – en flaska på 175 ml blir din för 599 kr. Har ni sniffat på CLEANs sommardofter ännu?

Reload – The perfume mini-spray

Påfyllbara reseflaskor för parfym har funnits ett bra tag på marknaden – perfekt att ha i handväskan eller när du reser – men det kräver också att du har en minisprayflaska för varje doft du vill ta med dig. Nyligen lanserades Reload minispray på Kicks, en minispray med utbytbara doftampuller där du själv kan ladda på med dofter du har på större flaska, eller köpa en färdigfylld doftrefill för några tior om du känner för att prova på något nytt.

 

Reload7Själva sprayflaskan, The perfume mini-spray (199 kr) är en enkel och stilren cylinderformad flaska i kromad metall och högblank vit eller svart plast, som ligger tungt och stadigt i handen. Med varje minispray medföljer en Refillable refill (5 ml), som du antingen kan fylla på genom att lossa på spraymunstycket på din parfymflaska och pumpa direkt in i botten på refillen, eller fästa den medföljande tratten i botten på refillampullen och spraya eller hälla ner din parfym. Refillampullen monteras sedan enkelt genom botten av minisprayflaskan. Extra refillampuller finns att köpa till för 95 kr/st.

 

Reload1
The perfume mini-spray

 

Reload8

 

Reload2
Refillable refill monteras enkelt i botten på The perfume mini-spray…

 

Reload3
…och fylls på med parfym genom att pumpa direkt ur din parfymflaska, eller spraya ner i refillen med hjälp av den medföljande trattenVill du istället prova på en helt ny doft, kanske inför ett köp av en fullsizeflaska, kan du köpa en Perfume refill (50 kr/5 ml) som du monterar på samma sätt i minisprayflaskan. I dagsläget finns de förfyllda ampullerna i dofterna Hugo Boss Bottled, Hugo Boss Man, Hugo Boss Ma Vie, Hugo Boss Woman, Juicy Couture Viva la Juicy och Issey Miyake L’eau D’Issey, men fler dofter kommer att lanseras under våren 2016.

 

Reload4
Perfume refill i dofterna Hugo Boss Ma Vie och Hugo Boss BottledFörutom dofter finns det även en Cleansing refill (40 kr) att köpa till, för att spraya rent din minispray med mellan byte av doftampuller, samt Mini-spray skin (95 kr), ett “skal” för att byta utseende på din minisprayflaska (finns i ormskinn, lila ormskinn och zebramönster).

 

Reload5
Cleansing refill för att göra rent din Perfume mini-spray mellan byte av ampuller

 

Reload6
Ett av de utbytbara skalen som finns för att hotta upp utseendet på din Perfume mini-sprayJag tycker det här är ett jättesmart och roligt koncept – dock hänger det för min del på att betydligt fler dofter lanseras till refillsortimentet, då det är ett kul och dessutom billigt sätt att prova på nya dofter som man är nyfiken på – 5 ml räcker hyfsat långt. Dessutom är det himla smidigt att kunna ta med sig ett gäng refiller med sina favoritdofter på resan, istället för att ta med stora flaskor eller små miniprover som förr eller senare tar slut och inte går att fylla på. Själva sprayflaskan är dessutom riktigt snygg och har en lyxig tyngd i sig, inget plastigt skräp här inte. Perfekt present till doftnörden i ditt liv, eller till dig själv – jag har min sprayflaska i handväskan laddad med favoriten Van Cleef & Arpels Collection extraordinaire Orchidée Vanille, och planerar att köpa på mig ett par refiller till för att vara kittad och klar inför kommande resor (brukar vanligtvis släpa med mig ett gäng provrör och någon fullsizeflaska). Vad gillar ni idén bakom Reload – något ni blir nyfikna på att testa?

The Body Shop Black musk

The Body Shops senaste doftlansering Black musk kan vara den mest spännande hittills. Doften beskrivs som “den mörkaste och mest sensuella doften av dem alla” med söta noter och ett tufft hjärta som ska utforska den mörkare sidan av mysk.

 

TBS black muskBland toppnoterna hittar vi ambinellapäron, rosépeppar och bergamott, hjärtat består av heliotrop (en doft som svänger mellan marsipan och mandel) samt lakritsrot, och doften bottnar i svart vanilj, svart mysk, patchouli och chokladlika vetivert-noter.

 

TBS black musk edp
Black musk EdPMysken är inte så framträdande i denna, utan det är framförallt patchoulin, lakritsroten, söt svart vanilj och bergamott som dominerar, vilket tillsammans blir en söt, varm, kryddig fruktig blomdoft. Jag upplever parfymoljan som lite mjukare och mindre fruktig än EdP’n. På min hud varar doften ca 6-7 timmar.

 

TBS black musk perfume oil
Black musk Perfume oilSumman av kardemumman – jag har blivit riktigt förtjust i Black musk, men förväntar du dig en kraftig, snuskig  och mörk doft så kommer du nog att bli besviken. Det är helt klart The Body Shops mörkaste doft hittills, men den känns fortfarande ganska kommersiell och går nog hem i många näsor i höst och vinter. Black musk finns ute i butik nu i form av EdT (375 kr/60 ml), EdP (455 kr/50 ml) samt Perfume oil (315 kr/20 ml).

Oscar de la Renta Flor EdP

En fruktig blommig doft är alltid ett säkert kort för mig, framförallt är jag förtjust i den typen av dofter under sommaren och har därför flitigt sprayat på mig Flor från Oscar de la Renta de senaste månaderna – en variant på Oscar de la Rentas ursprungliga signaturdoft Oscar från 1977. Doften är inspirerad av blomsterträdgårdar och beskrivs som en romantisk och blommig doft – bland toppnoterna hittar vi lychee, neroli och murgröna, hjärtat består av rosa jasmine, mango och vit pion, och doften bottnar i mysk och tonkaböna.

 

Oscar de la renta flor edp2Det här är en typisk fräsch vardagsdoft för mig som fungerar lika bra en blomstrande sommarkväll på en solvarm klippa som en lätt doft att bära på jobbet. På mig får doften en varm syrlighet som gifter sig alldeles utmärkt med noterna av jasmin och vit pion, och den har en helt okej hållbarhet på ca 5-6 timmar på min hud. Oscar Flor EdP kostar 455 kr för en flaska på 30 ml.

Jimmy Choo Blossom EdP

“Happy, confident & audacious” kallas Jimmy Choos nya sommardoft vid namn Blossom, som ska inspirera till att våga släppa loss och inte ta sig själv på så stort allvar. Doften kommer i den klassiska Jimmy Choo-kuben dekorerad i chockrosa, och beskrivs som “a long-lasting sensation of addictive flowers in full blossom swirling around you like an aura”.

 

Jimmy Choo blossom1Bland toppnoterna hittar vi citrus och röda bär, i hjärtat luktärt och rosblad, och basnoterna består av vit mysk och sandelträ. För mig är detta syrlig hallonsorbet, på ett bra sätt – lagom söt utan att vara sliskig, med en fräsch citrusunderton som bärs upp bra av rosen och de lite varmare basnoterna. De fruktigare noterna sitter på plats på huden oväntat länge, ca 3-4 timmar, och sedan känner man en hint av rosen i hjärtat och basnoterna i ytterligare några timmar efter det. Jag föll som en fura första gång jag kände på denna, ren kärlek och en typisk Sanna-doft som definitivt kommer att användas flitigt i sommar!

 

Jimmy Choo blossomBlossom EdP finns i storlekarna 40 ml (425 kr) och 60 ml (625 kr) och finns ute i butik nu – har du provsniffat på den ännu?

CLEAN Shower fresh for men EdT

Visste ni att parfymmärket CLEAN i slutet på förra året lanserade en doft speciellt för män? Alla CLEANs dofter är ju ganska lättburna, fräscha och fungerar som unisex, med stilrena och enkla flakonger, men tilltalar kanske mest kvinnor i sin enkelhet. Först ut bland herrdofterna att lanseras är Shower fresh for men.

 

CLEAN for men shower fresh edtFlakongen är samma form som hos damdofterna, med en enkel kvadratisk glasflaska i mörkblått och  en hög cylinderformad metallkork. Själva doften beskrivs som “den härliga doften av nyduschad man” och ska fånga känslan som man har när man precis har klivit ur duschen. Toppnoterna består av bergamott, citron och timjan, hjärtat av kardemumma, liljekonvalj, muskotnöt och spearmint, och bottnar i cederträ, jasmin och te.

 

CLEAN for men shower fresh edt1Jag gillar den här – den påminner inte alls om den vanliga Shower fresh, utan har en helt annan kryddighet och syrlighet i sig och doftar faktiskt lite “manligare”, utan att vara en klassisk herrdoft för det – min sambo är riktigt förtjust i den trots att den inte alls är som de andra dofter han brukar falla för. När doften har lagt sig lite på huden doftar den precis som duschvarm, lite fuktig och ren hud som har en hint av duschtvålsdoft och raklödder kvar på sig, med syrligheten från citronen i toppen, kryddigheten av kardemumma och muskot i hjärtat, och träigheten från cederträt i botten som extra framträdande. CLEAN Shower fresh for men EdT finns ute i butik nu och kostar 425 kr för 30 ml / 575 kr för 60 ml.

Månadens produkt – Oktober 2014

månadens produkt oktober 2014Jag har varit världens sämsta bloggare sista halvan av oktober. Bloggmaterial har det definitivt inte varit ont om, det finns ungefär hur mycket som helst jag vill skriva om, men tiden och orken har inte funnits där, så jag har prioriterat att få ta igen mig före bloggen under de två senaste veckorna när jag inte har jobbat häcken av mig eller haft annat på agendan. Men jag har inte glömt bort er, jag lovar! Ska vi ta och kika närmare på en favoritprodukt jag har hittat under oktober månad?

Något som jag tycker ligger lite på gränsen mellan skönhets- och inredningsprodukt är doftljus, jag är besatt av dom och inte minst nu när vi går mot mörkare och kallare årstider. Jag har länge trånat över lyxljusen från Voluspa men har inte haft något i min ägo förrän alldeles nyligen, och det var verkligen kärlek vid första sniffet när jag tände Crisp Champagne. Med doftnoter av champagne, vanilj och ek ger det en perfekt balans mellan kryddigt, träigt, syrligt, blommigt och sött, och när jag har haft det tänt är det flera som har hälsat på här hemma som påpekar hur gott det doftar. Att det kommer i en sjukt fin plåtburk gör inte ont heller! Voluspas doftljus kommer i flera olika storlekar, just denna heter metallo candle, har två vekar och har en brinntid på 50 timmar. Priset ligger på ca 250 kr, och det finns att köpa bland annat hos NK Parfymeri, Bangerhead, Nelly och Lyko

 

mp okt 2014Har ni någon speciell favoritprodukt den här månaden? Är det en ny produkt eller en återfunnen eller återkommande favorit?

Burberry My Burberry EdP

I september lanserade Burberry sin nya och efterlängtade doft, My Burberry. Inspirationen bakom flakongen är den klassiska Burberry-trenchcoaten, som är en given stapel i många fashionistas garderober, och själva doften ska föra tankarna till att promenera genom en urban trädgård i London efter en regnskur iförd sin Burberry-trench.

 

My burberry edpSjälva flakongen är gjord i tungt, rejält glas, med former hämtade från Burberry-trenchcoaten – formen på fickan har plockats upp i den rundade botten i själva hålrummet där parfymen ligger, korken är inspirerad av knapparna, och den lilla rosetten runtom flaskhalsen är samma färg som tyget. Parfymen har en djup, bärnstensfärgad nyans, och toppnoterna är sockerärta, bergamot och apelsin, hjärtnoterna kvitten, geraniumlöv och fresia, och basnoterna är ros och patchouli.

 

My burberry edp1Den här doften speglar klassisk femininitet för mig, allt från den lyxiga, välgjorda och classy flakongen, till de dova, mjuka, runda, lätt söta och fruktiga blommiga noterna i doften. Rosen i botten ger doften lite djup utan att den känns dammig (som en del rosnoter kan göra) tillsammans med den lite djärvare, jordiga och lätt träiga doften av patchouli, och toppas av till perfektion med kompositionen av syrliga, blommiga och lätt söta dofter i hjärtat och toppen. Hållbarheten på huden är fantastisk, det här är en doft jag kan mysa runt i en hel dag och fortfarande känna av när jag går och lägger mig på kvällen, och känns lika given på min handled som komplement till en elegant kvällsoutfit som till jeans och linne. Det har dock mest blivit till speciella tillfällen då jag suger på de dyrbara dropparna i mitt provrör, en fullsizeflaska står högt upp på önskelistan! My Burberry EdP finns i storlekarna 30 ml (610 kr), 50 ml (850 kr) och 90 ml (1230 kr), samt som moisturising mist (400 kr/100 ml), shower oil (500 kr/250 ml), deodorant spray (360 kr/100 ml) och soap (360 kr) och finns ute i butik nu.

CLEAN Home fragrances

CLEANs lätta och rena dofter, inspirerade av vardagliga, bekanta dofter i hemmet, har blivit en riktig storsäljare här i Sverige – min favorit är Warm cotton, som doftar nytvättad och nytumlat lakan, och fungerar till precis allting. Bästa jobbparfymen, och en av de få parfymflaskor jag faktiskt lyckats göra slut på, sista dropparna tog jag på mig häromdagen (måste köpa ny!). Nästa vecka utökar CLEAN sitt sortiment med väldoftande produkter för hemmet, en serie vid namn Home fragrances.

 

CLEAN home fragrances

Serien består av doftljus, diffusers/doftpinnar och en room & linen spray, och alla tre produkterna kommer finnas i de bästsäljande dofterna Fresh laundry, Warm cotton, Skin och Rain.

Doftljusen (385 kr) kommer i rejäla viftfrostade glas med silverlock, och är tillverkade av 100% sojavax. Brinntiden är ca 60 timmar, och utöver de fyra dofterna som nämns ovan släpps ljuset även i doften White woods, som limited edition för hösten 2014.

 

CLEAN home fragrances1Diffusers (395 kr/148 ml) kommer i en stilren fyrkantig glasflaska, i samma stil som CLEAN-parfymernas flakonger. Stickorna ger ifrån sig doft i upp till 60 dagar, och är perfekta för rum där man vill ha extra väldoft utan att behöva tänka på att passa på ett doftljus, t.ex. i ett badrum.

 

CLEAN home fragrances3Room & linen spray (325 kr/170 ml) är en lätt mist som kan sprayas för att sprida väldoft i luften i ett rum, eller på textilier för att fräscha upp. Sprayen kommer i en genomskinlig fyrkanting plastflaska, och innehåller inga partiklar som är skadliga för lungorna.

 

CLEAN home fragrances2Jag har White woods och Warm cotton som doftljus här hemma, och dom har blivit riktiga favoriter. Warm cotton har den där nytvättade och gosiga doften av citrus, syrén, jasmin, amber och mysk som jag älskar (och min sambo tycker om att spraya den på kudden, så jag ska nog skaffa en room & linen spray åt honom), och White woods har lite mer tryck och kryddighet i sig, med doftnoter av bergamot, mandarin, vaniljorkidé, sandelträ, pralinmysk och svartpeppar. CLEAN Home fragrances hittar du på NK och Åhléns city i Stockholm från och med vecka 42 – något du blir sugen på att spana in?

Marc Jacobs Daisy dream EdT

Nu i september utökar Marc Jacobs sin Daisy-doftgarderob med en ny familjemedlem: Daisy dream. Doften är inspirerad av “den frihet som vita prästkragar mot en blå himmel symboliserar”, i en kurvig flakong prydd med den vita daisyblomman och kantat i silver och guld, och den blå tonen på själva parfymen ska representera den blå himlen.

 

Marc Jacobs Daisy dream edtI toppnoterna hittar vi björnbär, grapefrukt och päron, hjärtat består av jasmin, litchi och blåregn, och doften bottnar i vitt trä, mysk och kokosvatten. Det är en ganska lättsam doft, men i min näsa behöver det inte betyda något dåligt – här hittar vi en perfekt balans mellan blommig sötma, kryddig och varmt djup och en träig bas med lite sötma. En typisk mysig höstdoft! Den har en typisk hållbarhet på huden för att vara en EdT, den känns tydligt i ca 2-3 timmar och börjar sedan falna.

 

Marc Jacobs Daisy dream edt1Jag är inte helsåld på de två tidigare Daisy-dofterna, tror det är violen i hjärtnoten som gör att de inte faller mig i smaken, men Daisy dream är jag riktigt, riktigt förtjust i. Dessutom är flakongen sjukt fin! Daisy Dream Eau de toilette finns i storlekarna 30 ml (495 kr), 50 ml (665 kr) och 100 ml (945 kr) samt body lotion (350 kr/150 ml) och finns ute i butik nu.

Psst! Passa på att kika förbi på Åhléns city i Stockholm mellan den 1 och 7 oktober, där Marc Jacobs kommer ha en pop-up shop för Daisy Dream. Alla besökare som tar en bild och lägger upp på instgram eller twitter med hashtaggarna #mjdaisychain och #mjdaisychainse får ett gratis parfymprov på Daisy dream EdT och dessutom är med och tävlar om en väska från Marc by Marc Jacobs, där en ny vinnare dras varje dag.