Kategorier
Artiklar

Varför välja ekologisk hudvård?

I en tid då allt mer fokus läggs på klimatfrågan, vad vi äter, på träning och på andra viktiga saker så måste vi även börja fokusera lite kring vilka produkter vi använder i vår dagliga vardag. Kort sagt; vad är det för parfymer vi sprutar på oss, vilken sorts deodorant använder vi, vad innehåller den lotion som vi lägger på kroppen och finns det några risker med den mascara vi lägger kring ögonen på morgonen?

Varför? Jo, för att det finns en väldigt stor skillnad att göra genom att aktivt se över dessa val och välja ekologiska produkter snarare än de andra som många av oss gör.dessa val sker i många fall omedvetet; man vet inte hur produkten man köpt framställts, man vet inte om den är testad på djur, man har ingen aning om det finns kemikalier och gifter i förpackningen utan man litar blint på att de inte finns någon fara inblandad och att leverantören gjort allt på ett korrekt sätt. Det har denne sällan gjort. Risken finns att du hela tiden utsätter dig själv för olika gifter och kemikalier som finns i de produkter du använder och av den anledningen så tänkte vi komma med en liten uppmaning enligt följande; tänk till – välj ekologisk hudvård.

Produkter från naturen

Ekologisk hudvård och produkter inom detta område utgår från naturen och alla ingredienser som finns i exempelvis en lotion är framtagna på ett naturligt sätt. Det här ger effekt på mer än ett sätt; ekologisk hudvård är dels fria från gifter och gör att både du och naturen i slutändan mår bättre och dels så ger det också ett bättre resultat.

Om vi som exempel på detta ställer fram två stycken lotioner för ansiktet – en inom kategorin ekologisk hudvård och en ”vanlig ” sådan – och ber dig prova dessa under tre stycken separata veckor så kommer du att se en markant skillnad. Din hud kommer att må mycket bättre av ekologiskt hudvård; den kommer inte att vara lika sträv, rynkor kommer att försvinna, du kommer att känna dig både piggare och fräschare.

Många tar för givet att ekologisk hudvård liksom exempelvis ekologisk mat för med sig högre priser och visst, det finns en poäng i det. Men; å andra sidan så betalar man för ren och skär kvalitet och – framförallt – så gör man naturen en tjänst. Genom att använda produkter med verksamma ingredienser från naturen så skapar man ett kretslopp som på alla sätt och vis gynnar vård jord. Som svar på frågan i rubriken; varför välja ekologisk hudvård? Det finns inga andra alternativ!