Kategorier
Artiklar

Ge hälsan en extra skjuts

Att hjälpa den egna hälsan på traven med lite extra hälsoprodukter är ingen dum idé. De flesta får inte i sig tillräckligt mycket vitaminer och mineraler bara genom kosten. Då kan det istället vara bra att köpa dem i form av tillskott. Hälsoprodukter är dock mycket mer än så. Det finns naturliga produkter för att stärka immunförsvaret, produkter för detox och dieter och förstås olika skönhetsprodukter som räknas in i denna kategori.

Förbättrad träning med kosttillskott
För att få ut mesta möjliga av träningen lägger somliga till kosttillskott för att få i sig tillräckligt mycket av både proteiner och olika mineralämnen. När kroppen arbetar hårdare går det åt mer energi och man kan också behöva skjuta till extra av vissa spårämnen för att kroppen skall ta upp näringen på bästa sätt. Just protein väljer många att köpa i pulverform, då det är lätt att blanda ner i en smoothie eller drink och få i sig snabbt, snarare än att sitta och äta kycklingfiléer eller sojabiffar till leda. Någon form av vitaminpreparat med extra mineraler är också en bra idé. Du lär märka att du orkar mer när du har en korrekt balans av de ämnen som kroppen behöver när du anstränger dig hårdare.

Starkare immunförsvar med naturliga hälsoprodukter
De flesta skulle nog helst vilja hoppa över årets förkylningar. Helt blir man aldrig av med dem, då de är kroppens eget sätt att reglera immunförsvaret. Men man kan förebygga de värsta symptomen och att man blir sjuk flera gånger i rad med vissa produkter. En klassiker som många förlitar sig på är Echinacea (röd solhatt) som sägs stärka immunförsvaret generellt. Ginseng är också väldigt populärt att inta som kapslar eller i te-form. Tillskott av extra Omega 3, vitaminer och mineraler sägs också hjälpa.

Ett bra tillägg till husapoteket
Det finns för många lättare åkommor naturliga alternativ till vanlig medicin som du kan hitta i en hälsokostbutik. Till skillnad från den medicin du hittar på apoteket brukar hälsobutiker erbjuda alternativ baserade på naturliga ingredienser såsom ört- och växtextrakt. Många tycker också att naturliga produkter har en skonsammare verkan och färre bieffekter. Därmed inte sagt att vanlig medicin är dålig. Dock så kan man, när det gäller lättare besvär, välja vilken metod man vill använda för behandling. Det kan vara skönt att ha lite olika hälsoprodukter i förrådet hemma för att prova dem först för att se om de hjälper innan man behöver kontakta en läkare.

Naturlig hudvård
Vissa tycker också att naturliga hudvårdsprodukter är att föredra framför kemiska. Somliga som har torr hud upplever att naturliga krämer hjälper bättre än såna som är baserade på mineraloljor och naturliga produkter brukar också vara fria från syntetiska parfymer som många allergiker är känsliga för. Det kan vara värt att prova på för att se om det gör skillnad just för dig.