Kategorier
Artiklar

Att göra sin första tatuering

Det blir allt vanligare att tatuera sig. Men det finns dock saker man bör ta i beaktning innan man bokar tid. Nummer ett är givetvis att tänka igenom saken noga innan man bestämmer sig.

En tatuering bör inte tillkomma på impuls. Det är ofta då som man efteråt ångrar det man gjort. Det behöver inte nödvändigtvis betyda att man inte ville ha någon tatuering, men kanske bara att man önskat ett helt annat motiv. Visst kan man ta bort dem, men det kräver en smärtsam behandling som man helst skulle slippa. Vad är det då man ska tänka på när man väl har bestämt sig?

Några tips innan det är dags

Viktigast är att tänka igenom vilken tatuering man vill ha. Den ska nämligen sitta där resten av livet. Ett sätt att känna sig trygg med sitt val är att låta det gå en längre tid mellan valet och själva tatueringen. Kontakta en tatuerare och boka en tid om någon månad, men gärna under de kyligare månaderna på året. Anledningen är att man helst inte ska sola och bada när den är nygjord. Då känner man inte att man går miste om något under sommarmånaderna, men man hinner också fundera under den månad man väntar. När tiden är kommen så vet man då säkert om man vill ha tatueringen. Var sedan noga med att smörja in den med en bra olja så att den läker fint. Vill man sedan hålla den i fint skick, smörj då in den regelbundet och använd solskyddsfaktor när sommaren kommer. Läs mer om tatueringar här: tatueringstockholm.nu