Recension: Clearasil Vitamins & Extracts Cleansing wipes

Rengöringsservetter är oumbärliga när man är på språng, inte har tillgång till rinnande vatten eller helt enkelt är så trött att man bara vill få bort sminket i ett nafs innan man får däcka i sängen. Under sommarens båtsemester har jag testat Vitamins & Extracts Cleansing Wipes från Clearasil, som ska ta bort orenheter och smink samtidigt som de lämnar huden ren och fräsch.


clerasil vitamins & extracts cleansing wipesEn förpackning innehåller 25 stycken servetter, indränkta i rengöring som innehåller bland annat vitamin B3 och äppelextrakt som ska verka vårdande. De är dermatologiskt testade och ska lösa upp såväl ögonsmink och ansiktssmink, samtidigt som de gör rent och återfuktar huden.

Dessa fungerar perfekt på kvällen då man bara vill torka bort sminket innan man går och lägger sig, och huden känns återfuktad efteråt utan att man behöver smörja in sig extra med en nattkräm – har du torr hy kan det vara bra att komplettera med en kräm, däremot. De lämnar däremot lite av en hinna efter sig på huden som känns lite kladdig, så för mig är det ett måste att tvätta ansiktet ordentligt morgonen efter jag har använt dessa. Det är däremot inte en ersättare för min vanliga hudvårdsrutin, utan mer som en snabblösning då jag verkligen inte orkar stå i badrummet och tvätta och smörja på kvällen. Min hy har inte känts irriterad eller tilltäppt, och den löser upp både ansiktssmink och ögonsmink alldeles galant. Jag gillar även att ha dessa till hands då jag swatchar mycket, då de är perfekta för att torka bort smink med från handryggen. Hade de inte lämnat den klibbiga känslan efter sig på huden hade de fått full pott av mig.

Pris: ca 50 kr / 25 st
Betyg: 4/5

In English: Vitamins & Extracts Cleansing wipes from Clearasil are cleansing wipes that are formulated to remove makeup and dirt, while at the same time moisturize and nourish the skin. One pack contains 25 wipes that are dermatologically tested. These work really well at night when you just want to wipe your makeup quick before going to bed, and the skin feels moisturized afterwards without having the need for an extra moisturizer – unless your skin is very dry. They do leave a sticky membrane behind though, so a proper face wash the morning after is a must for me. My skin doesn’t feel irritated or clogged, and it dissolves both eye and facial makeup with ease. I do like having these at hand when swatching a lot too, since they are perfect for wiping makeup from the back of my hand. They are not a replacement for my regular skincare regime, but more like an emergency solution when I really can’t be bothered with washing and moisturizing my skin properly at night.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>