Recension: Paula’s choice Earth sourced perfectly natural cleansing gel

I maj lanserade Paula’s choice en ny hudvårdslinje med 98-99% helt naturliga ingredienser, Earth sourced. Jag har testat rengöringen i serien, Perfectly natural cleansing gel, under sommaren.


paula's choice earth sourced perfectly natural cleansing gelPerfectly natural cleansing gel är en mild, vattenbaserad rengöringsgel för alla hudtyper som innehåller 99% naturliga ingredienser. På ingredienslistan hittar vi bland annat naturligt kokosextrakt och aloe vera-juice. Enligt Paula’s choice ska den här rengöringsgelen rengöra huden skonsamt utan att torka ut den, samtidigt som huden ska kännas mjuk och ren efteråt. Den har pH 6, är fri från färgämnen och parfym och ska även fungera för att ta bort ögonsmink. Gelen har en mjukt löddrande konsistens som doftar svagt svagt av typisk tvål – själv föredrar jag parfymerade rengöringar, men smaken är som baken och det finns många där ute som ogillar parfymering eller helt enkelt har en hy som inte tål det.

Det här med att skapa en rengöring som passar alla hudtyper känns lite som en omöjlig uppgift eftersom olika hudtyper har lite olika krav, men med en så pass mild rengöring som denna så tror jag faktiskt att den passar de allra flesta. Min blandhy, som drar lite mer åt det feta hållet under sommaren, känns rengjord och fräsch utan att vara uttorkad eller irriterad. Jag har heller inte upplevt att jag har fått några finnar, plitor eller andra hudproblem av denna, utan den gör kort och gott sitt jobb – rengör utan att störa hudens egna balans. Jag har faktiskt inte vågat använda den för att ta bort ögonsmink då jag har linser och ganska känsliga ögon som jag inte vill ha tvål i, men den fungerar alldeles utmärkt för att lösa upp ansiktssminkrester.

Har du känslig hy eller helt enkelt letar efter en mild och skonsam, men ändå effektiv ansiktsrengöring som låter huden behålla sin naturliga balans så kan jag definitivt rekommendera denna. Den är dessutom riktigt dryg – en liten klick stor som en kokt ärta räcker för att göra rent ansiktet, så det kommer ta lång tid innan jag gör slut på den här flaskan.

Pris: €21,50 / 200 ml hos Paula’s choice hemsida
Betyg: 5/5

In English: In May, Paula’s choice launched a new skincare line called Earth sourced, with products containing 98-99% all natural ingredients. I’ve tried the cleanser, Perfectly natural cleansing gel. It’s a mild, water based cleansing gel formulated for all skin types that contains 99% natural ingredients. It’s made to gently cleanse the skin without drying it, while making it feel soft and smooth afterwards. It has got pH 6 and is 100% free from colourants and perfume. It’s also made to gently remove eye makeup. My combination skin feels cleansed, yet smooth and neither dry or oily after using this. I haven’t experienced any breakouts or skin irritation and my skin has really felt in balance when I’ve been using this. I haven’t tried it for eye makeup though, since my eyes are quite sensitive due to the fact that I wear contacts, but it works excellent for dissolving face makeup. A little really goes a long way with this, too – you only need a dab the size of a pea for the entire face, which will make this bottle last me a really long time. If you have got sensitive skin or are looking for a mild but yet effective cleanser that lets your skin keep it’s natural balance, this is well worth checking out! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>