Unite U luxury Argan oil

2012 är definitivt håroljornas år, varenda märke verkar lansera sin egen version. Salongsmärket Unite som nyligen lanserades i Sverige har även de en hårolja i sin luxury-linje: U luxury Argan oil.


unite luxury argan oilU luxury Argan oil utlovar reducerad torktid, förlängd livslängd på din hårfärg, återfuktning, glans, frizz-kontroll och värme/UV-skydd i en och samma produkt. Lägg till att den inte heller ska kunna överdoseras och att den passar alla hårtyper. 1-3 pump, beroende på hur långt och tjockt ditt hår är, appliceras i blött hår som sedan stylas som vanligt.

Den här håroljan är den av de jag har testat hittills som jag har fastnat alldeles extra mycket för. Den kommer i en lyxig, tung frostad glasflaska med praktisk pump som gör den enkel att dosera, formulan är viktlös och sjunker snabbt in i håret utan att tynga ner. Samtidigt ger den håret skydd mot värme, förkortar torktiden (även om jag låter håret självtorka), får det att kännas mjukt och återfuktat och ger superfin glans. Dessutom är oljan väldigt dryg, jag använder 1-2 pump till mitt långa normaltjocka hår.

Det man bör tänka på när det kommer till håroljor är att den verksamma oljan som marknadsförs som produktens “huvudingrediens” ofta inte förekommer förrän en bra bit ner på ingredienslistan, efter en drös med silikoner. U luxury Argan oil ska innehålla mer arganolja än andra håroljor, ändå förekommer det inte på ingredienslistan förrän på tredje plats. Silikoner är inget som bekymrar mig egentligen, jag använder gärna silikoner i mitt hår eftersom det funkar bra för just mitt hår, men jag vet att ni är många där ute som vill undvika silikoner av en eller annan anledning.

Överlag är jag riktigt riktigt imponerad av U luxury Argan oil och kan absolut tänka mig att köpa en ny flaska när den jag har väl tar slut, även fast den kostar en slant, för det är verkligen dryga droppar vi snackar om och de levererar helt enligt förhoppningarna. En flaska på 98 ml kostar 395 kr och finns att köpa hos utvalda frisörsalonger.

In English: U luxury Argan oil from salon brand Unite is promising reduced drying time, extended colour life, moisture, shine, frizz control and heat/UV protection all in one product. Add that it can’t be overdosed, and that it suits all hair types. 1-3 pumps, depending on how long and thick your hair is, is applied in damp hair that is then styled as usual. This hair oil is one of the best I’ve tried in this category so far. It comes in a heavy, luxurious frosted glass bottle with a pump that makes the product easy to dispense, the formula is weightless and is quickly absorbed by the hair without making it heavy or greasy. It also protects the hair against heat, reduces drying time (even if I let my hair self dry), makes it soft and moisturized and adds lots of shine. Plus, a little goes a very long way – I use 1-2 pumps for my long, normal thick hair. One thing to be aware of though when it comes to hair oils is that they contain quite a lot of silicones. I don’t mind since silicones works great for my hair, but I know many of you try to avoid it. Overall, I’m very impressed by U luxury Argan oil and will definitely consider buying another bottle once I’ve finished this, even though it’s quite pricey, because a little really goes a very long way and I’m so completely pleased with the results.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

3 comments to Unite U luxury Argan oil

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>