Recension: Hawaiian Tropic Silk hydration protective lotion SPF15

Till sommaren 2012 lanserade kultmärket Hawaiian tropic en ny sollotion i sitt sortiment, Silk hydration protective lotion, som ska vårda huden samtidigt som den skyddar mot solens farliga strålar. Den kommer i SPF15 och SPF30, jag har testat krämen med SPF15.


hawaiian tropic silk hydration protective sun lotionSilk hydration protective lotion har en härligt, krämig och fluffig konsistens, och själva krämen har samma randiga färg som vi ser på utsidan av flaskan. Den skyddar mot både UVA- och UVB-strålar, och den återfuktande formulan innehåller dessutom silkesprotein som ska vårda huden, hålla den återfuktad i upp till 12 timmar och snabbt absorberas utan att lämna en klibbig yta på huden.

Enligt Hawaiian tropic har Silk hydration protective lotion behållt den klassiska kokosdoftbasen men med en lite mer exotisk touch. Själv tycker jag att den mest doftar blomnektar, vilket det i och för sig inte är något fel på, men jag föredrar kokosdoften. Jag gillar att flaskan är uppochnervänd, det gör att det är lätt att få ut produkten, och den fluffiga konsistensen på krämen absorberas snabbt av huden utan att den känns klibbig eller kletig. Huden känns återfuktad och mjuk, samtidigt som den är skyddad mot solens farliga strålar.

Jag gillar verkligen idén bakom den här solskyddskrämen, det är ett perfekt “city-solsydd” som snabbt sjunker in utan att kleta, och skyddar samtidigt som den återfuktar. Jag hade önskat att doften hade varit lite mer kokos-aktig, men det är nog mest en smaksak skulle jag tro. SPF15 är lagom för mig när jag har fått lite grundfärg, jag gillar att den kommer i två olika SPF-styrkor så man kan välja vad som passar ens egen hud bäst.

Pris: 109 kr / 180 ml
Betyg: 5/5

In English: For summer 2012, Hawaiian tropic has launched a new sunscreen formula: Silk hydration protective lotion, that is supposed to nourish the skin at the same time as it protects it against the sun. It comes in SPF15 and SPF30, I’ve tried out SPF15. It has got a lush, creamy and fluffy consistency, and the creme has got the same striped colour as we can see on the outside of the tube. It has got both UVA and UVB protection, and the moisturizing formula contains silk protein that is supposed to nourish the skin, keep it moisturized up to 12 hours and absorb quickly by the skin without leaving a sticky membrane behind. It smells kind of nectar-ish, I prefer the classic coconut scent but that has only to do with a matter of taste – I don’t dislike the scent of this either. I like that the bottle is upside down, which makes it easy to squeeze out the product, and the fluffy consistency is quickly absorbed without being sticky. The skin feels moisturized and soft, and is at the same time protected against the sun. This is a perfect “city sunscreen” for when you need a quick absorbing sunscreen when wearing a bit more clothes than on the beach, and I really like the concept behind this formula. Great that it comes in both SPF15 and SPF30, too!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

13 comments to Recension: Hawaiian Tropic Silk hydration protective lotion SPF15

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>