Recension: Pürminerals 4-in-1 mineral foundation

Jag är en periodare när det kommer till mineralfoundation, jag använder det gärna på sommaren då jag vill ha lägre täckning och bara snabbt kunna slänga på något som ser naturligt ut men ändå porträtterar huden från sin bästa sida. Extra förtjust är jag i mineralfoundations i pressad form, då mineralerna inte yr omkring (perfekt när man är på resande fot), så det var med spänning jag tog mig an Pürminerals pressade mineralfoundation 4-in-1 mineral foundation.


pürminerals 4-in-1 pressed mineral makeup spf154-in-1 mineral foundation innehåller bland annat E-vitamin och sheasmör som ska ge huden näring, och är fri från talk och mineraloljor för att vara så snäll som möjligt mot huden. Den innehåller en liten mängd bismuth som är en vanlig lystergivande ingrediens i mineralfoundation som kan irritera eller klia på känslig hy, framförallt när den blir varm, det är dock inget jag känner av med denna foundation vilket jag annars brukar när det kommer till bismuth. Den har även ett naturligt solskydd på SPF15, som kommer från titaniumdioxid. Foundationen kommer i en tung och kompakt plastdosa med spegel i locket och finns i 10 nyanser. Jag har testat nyansen Blush medium, vilket jag skulle säga motsvarar ungefär MAC NW25 – perfekt för mig på sommaren, men alldeles för mörk vintertid, då skulle jag hellre satsa på näst ljusaste light eller allra ljusaste nyansen porcelain.


pürminerals 4-in-1 pressed mineral makeup spf15(1)


pürminerals 4-in-1 pressed mineral makeup spf15(2)Jag hade höga förväntningar på den här foundationen och den gjorde mig inte besviken. Den levererar en medium täckning som varken blir pudrig eller torr och smälter nästan osynligt in i huden, och har lite av en satinfinish – ingen lyster, utan snarare matt med lite “glow”. Den är lätt att buffa in, och täckningsgraden går att variera från lätt till medium beroende på hur många lager man applicerar. Huden håller sig i princip blänkfri hela dagen, det har hänt att jag har behövt pudra på eller använda blotting papers om jag är riktigt svettig men det är å andra sidan normalt för de flesta foundations, såväl flytande som i puderform.


12-07-06(5)
4-in-1 mineral foundation i nyansen Blush mediumGillar du mineralfoundations i pressad form och är ute efter en medium täckning med glow som ser naturligt men ändå perfekt ut så tycker jag absolut du bör spana in 4-in-1 mineral foundation. Litet minus för det aningen magra nyansutbudet, det finns riktigt ljusa och riktigt mörka nyanser, men det är lite snålt tilltaget med nyansvariationer anpassade för olika undertoner.

Pris: 295 kr
Betyg: 4,5 / 5

In English: 4-in-1 mineral foundation from Pürminerals is a pressed mineral foundation in a solid plastic compact with a mirror in the lid. It contains vitamin E and shea butter among others to nourish the skin, and is free from talc and mineral oils to be as gentle to the skin as possible. It also has a natural SPF15 using titanium dioxide. The foundation comes in 10 shades, I’ve tried the shade Blush medium which is kind of like MAC NW25 and is perfect in summer for me, for winter I’d probably choose light (next to lightest) or porcelain (lightest). I had high hopes on this foundation and it doesn’t disappoint. It gives a medium coverage that is neither powdery or dry, and it has a bit of a satin finish – no glow, but rather matte with a bit of a glow. It’s easy to buff into the skin, and the coverage can be built from sheer to medium depending on how many layers you apply. The skin stays free from shine almost all day long, although if it’s a very hot day I need to blot, but on the other hand, that applies to almost every foundation on the market. If you like pressed mineral foundations and are looking for a medium coverage with a bit of a glow that looks natural but still perfect, this is definitely worth checking out! A small minus for the small shade range – there is a great span between light and dark, but I miss more variations for different skin undertones.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

5 comments to Recension: Pürminerals 4-in-1 mineral foundation

 • Maja L

  Den låter ju toppen och såg jättebra ut på dig. Och priset var inte alls så farligt. Tror du en dosa håller länge? Och var kan man köpa Pürminerals?

 • Skatan

  Har också testatden här och gillar den men nyansen jag köpte är lite väl ljus nu efter ett par fina dagar solen… får vänta till hösten med att hårdtesta.
  DOCK vill jag påpeka att den visst innehåller bismuth! Vilket känns lite onödigt kan man tycka… Men men
  Innehållsförtäcningen följer här:
  Titanium dioxide 8%, Mica, Boron Nitride, Caprylic/Capric Triglyceride, Bismuth Oxychloride, Zinc Stearate, Magnesium Silicate, Magnesium Carbonate, Silica, Butyrospermum Parkii (shea butter), Tocopheryl Acetate, Iron oxides. May contain: Ultramarines

  • purity

   Vet du, jag har läst helt fel på deras hemsida. Det står faktiskt “innehåller lite bismuth som gör att makeupen håller längre”, jag läste det som “innehåller inte bismuth”. Klantigt av mig, sorry! Jag har i alla fall inte upplevt någon kliande eller irriterande hud, som jag brukar få av bismuth, så det måste vara små mängder de har tillsatt.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>