Recension: Sheer Cover Mineral foundation SPF15

Ett av de mest kända mineralsminksmärkena måste vara Sheer Cover – vem har inte sett reklamen på TV? Deras mineralfoundation, som kommer i en genomskinlig burk med skruvlock, beskrivs av märket som “ett lätt mineralpuder som får din hy att se slät och naturligt vacker ut” har ett naturligt SPF15 och kommer i 8 nyanser. Jag har testat näst ljusaste färgen Bisque.


sheer cover bisque mineral foundation1Formulan är fri från olja, parfymer, talk och och färgämnen och består av en hög grad mineralpigment som inte täpper till huden. Pudret är ljusreflekterade med hjälp av Mica (kan dock innehålla spår av Bismuth oxychloride) och ska med denna egenskap leda bort ljuset från skönhetsfläckar som t.ex. missfärgningar och rodnader.


sheer cover bisque mineral foundation2Sheer Cover mineral foundation i nyansen BisquePudret känns väldigt lätt och skönt på huden, men då det har lätt till medium täckning så måste man kaka på ett par lager om man önskar högre täckning, vilket tillsammans med lystern får den att nästan se metallisk och vaxartad ut, framförallt på områden i mitt ansikte där jag har förstorade porer. Dessutom är nyansen Bisque för gul för min hud, jag tycker 8 nyanser är på tok för lite i ett foundationsortiment, även om de går att blanda med varandra. Är du ute efter en mineralfoundation med lyster som ger lätt täckning så kan Sheer Cover vara något för dig, för mig fungerar den inte då den ser onaturlig ut på min hy då jag bygger upp den till önskad täckningsgrad.

Pris: 199 kr / 4 gram
Betyg: 2/5

In English: Sheer Cover mineral foundation is described as “a light mineral powder that makes your skin look naturally even and beautiful” and comes in 8 shades, I’ve tried the next to lightest shade Bisque. The formula is free from oil, perfume, talc and colourants and contains a high concentration of mineral pigments that doesn’t clog the skin. The powder is light reflective using Mica (may contain traces of Bismuth oxychloride) to lead the light away from imperfections in the skin. It feels very light and nice on the skin, but since the coverage is light to medium, you need to apply a couple of layers if you want higher coverage, which in combination with the glow makes it look almost metallic and waxy, especially in areas of my skin where I have enlarged pores. Plus, the shade Bisque is way too yellow, I think 8 shades isn’t near enough in a foundation range, even if you can mix them with each other. If you’re looking for a mineral foundation with glow and light coverage, Sheer Cover might be something you like, it doesn’t work that well for me since I find it looking unnatural on my skin when building it up to my desired amount of coverage.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

12 comments to Recension: Sheer Cover Mineral foundation SPF15

 • Mia

  tyckte att du såg aningens gul ut =P Fler nyanser kanske något de borde satsa på?

 • Johanna

  Den där såg verkligen inte alls naturlig ut på dig. Dåligt att den innehåller Bismuth oxychloride dessutom. Det får min hud att klia något så vansinnigt. 🙁

 • Du borde pröva Tikei (http://www.tikei.se/).

  Innehåller inget Bismuth Oxychloride, finns i 40 nyanser och är billigt som pockers (129kr / 9gram).

  Bästa och mest flexibla sminkat jag prövat – ever! Går att få väldigt lätt täckning, men om man blandar med aloe vera, hudkräm eller vanligt vatten så kan man bygga upp en bra täckning utan att se spacklad ut. 🙂

 • Hur många gånger jag inte har sett reklamen och funderat på om det där verkligen fungerar och nu har jag svaret. Tack Sanna. Tyvärr, men foundation ser onaturlig ut och som du sa på tok för gul för dig.

 • Tycker också det var jättebra att du recenserade ett såpass stort undrar-om-det-är-så-bra-som-man-tror-märke!
  Pudret ser ut att vara jobbigt att ha på sig.
  Du är vacker som alltid. Fast jag tror att du skulle kunna kleta in ansiktet i lera och fortfarande vara vacker, såatteh..

 • Åh va kul å se en recension på sheer cover. Men den verkar inte vara någon höjdare 🙁 Har du någon favorit mineral foundation?

  • purity

   Har flera, för tillfället tokdiggar jag faktiskt pressad mineralfoundation över allt annat. Jane Iredales pressade, men ack så dyra, är den bästa jag någonsin har testat.

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>