Essie Action

Neonkaramellen Action från Essies mini-sommarkollektion med neonlack, Poppy Razzi, är minst sagt uppseendeväckande. Jag älskar orange lack och jag älskar neoner, så what’s not to love?

Action påminner lite om färgen på amerikansk cheddarost, fast i neonform. Den går inte riktigt att fånga ordentligt på bild för min kamera får spader, den är aningen mer neonlysande i verkligheten. Jag lackade fyra lager för full täckning och då blir det aningen dovare än i flaskan när det har torkat, vill man ha en färg närmare den i flaskan så grunda med ett vitt krämlack först. Lacket var lätt att jobba med, flöt ut fint och torkade snabbt som tusan. Neonlack torkar till en semi-matt yta, vill man ha det blankt får man alltså använda överlack. Jag använde Essie grow stronger som underlack och Seche vite som överlack.


action


action1


action2


action3In English: I love oranges and I love neons, so what’s not to love with the bright neon orange Action from Essie’s summer neon collection Poppy Razzi? The shade reminds me of American cheddar cheese, but in neon form. I can’t really capture the colour truly in pictures because my camera goes bananas from all the neon, it’s brighter in real life. I did four coats for full coverage and it turns a bit darker than in the bottle, if you want a shade closer to the one in the bottle, use a white creme as a base. Just like other neons, it dries semi-matte, so a top coat is necessary if you want it to be shiny.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

12 comments to Essie Action

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>