MAC Bad fairy

Nagellacket Bad fairy var nog en av de mer hypade produkterna ur MAC-kollektionen Venomous Villains som släpptes här i Sverige i förra veckan. De andra två lacken, Formidable! och Mean & Green är nämligen exakta dupes på Orlys Galaxy girl och Space cadet ur Cosmic FX-kollektionen.

Bad Fairy är ett duokromt skimmerlack med ganska stora skimmerpartiklar. Basen är en rödrosa fuchsianyans, med en stark duokrom effekt där färgen skiftar över i guld och koppar i vissa vinklar och ljus. Ibland ser man bara det rosaröda, ibland bara det guldiga och ibland båda färgerna på samma gång på nageln. Urtjusigt!

Det har diskuterats om The show must go on från OPI-kollektionen Burlesque var en dupe på Bad Fairy, men nu när jag har fått jämföra dom sida vid sida så ser man att dom är syskon, men inte tvillingar. Bad fairy har större skimmerpartiklar, en lite dovare, mörkare och rödare nyans, och har dessutom en lite starkare duokrom effekt än The show must go on. Båda är jättefina och väl värda att äga, men får jag bara välja ett skulle jag nog välja Bad fairy.

Lacket var lite knepigt att måla med dock, mest för att penseln var väldigt tufsig och hade flera strån som spretade som jag var tvungen att klippa bort för att det skulle gå att ha någon kontroll över huvud taget över appliceringen, något jag blev lite besviken på eftersom MAC-lacken brukar ha bra penslar överlag. Lacket är ganska skirt, jag behövde tre lager för full täckning (vill man kan man istället göra som Heartcore-Therése och lägga ett lager över ett svart krämlack, läckert!). Trots detta är det en så vacker och speciell färg att det är värt det lilla extra besväret. Jag använde Orly ridgefiller som underlack och Orly sec n’ dry som överlack.

In English: The nail polish Bad Fairy was probably one of the more hyped products from the MAC collection Venomous Villains which was released here in Sweden last week. The other two polishes, Formidable! and Mean & Green are acctually exact dupes of Orly Galaxy Girl and Space cadet from the Cosmic FX collection.

Bad Fairy is a duochrome shimmer polish with pretty large shimmer particles. The base is a reddish pink fuchsia, with a strong duochrome effect where the colour shifts to gold and copper in certain angles and lights. Sometimes you can only see the reddish pink, sometimes only the golden and sometimes both shades at the same time on the nail. Gorgeous!

It has been discussed a lot if The show must go on from the OPI collection Burlesqe was a dupe for Bad fairy, but now that I have had the opportunity to compare them side to side it’s pretty clear that they are sisters, but not twins. Bad fairy has got larger shimmer particles, a less saturated, darker and more red shade, and the duochrome effect is stronger than in The show must go on. Both are gorgeous and well worth to own, but if I could only pick one I’d say Bad fairy.

The polish was a bit of a hassle to use though, mostly because of the fact that the brush was uneaven with a lot of stray hairs that I had to cut off to have any control over the application, which was a bit dissapointing since the MAC polishes usually have good brushes overall. The polish is pretty sheer, I needed three coats for full coverage (you can also do like Therése at Heartcore and apply one coat on top of a black creme polish, neat!). Despite this, it’s such a gorgeous and special shade that it’s worth the extra trouble. I used Orly ridgefiller as a base coat and Orly sec n’ dry as a top coat.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>