Scholl intensiv kräm för hård hud

Effekten från min Footner-behandling är över sedan ett tag, och jag kämpar åter igen med fötter med torr, fnasig, hård och flagande hud. Hården blir hård när den är uttorkad, så därför är det viktigt att vara noggrann med att smörja fötterna ofta – det är lätt att glömma bort fossingarna eftersom man inte ser dom hela tiden! På sistone har jag satt Scholls intensiv kräm för hård hud på prov för att hålla mina fötter mjuka och återfuktade.

Enligt Scholl ska krämen reducera hård hud effektivt, samtidigt som den återfuktar fötterna och gör dom lena. Den innehåller en 18% halt av karbamid som ska hjälpa krämen tränga djupt in i huden och återfukta torr och hård hud, samt solrosolja som är fuktgivande och uppmjukande. Krämen ska appliceras två gånger dagligen under en veckas tid som en “kur”, och sedan vid behov för att förebygga hård hud.


scholl intensiv kräm för hård hudJag brukar oftast bara smörja mina fötter efter att jag har duschat eller badat, så jag misstänker att faktumet att jag har smörjt mina fötter två gånger dagligen med denna kräm har bidragit mycket till att den har funkat så bra som den gör. Den är riktigt fet, flottig och tar en stund att sjunka in i huden, jag brukar dra på mig ett par strumpor för att inte fötterna ska kladda av sig. Fötterna känns mjuka, huden känns smidig och allra bäst resultat har jag fått när jag har använt krämen efter fotbad och fotfil, då den har bäst förutsättningar att tränga in ordentligt i huden.

Har du problem med riktigt torra fötter eller med hård hud som spricker, fnasar sig eller flagar, så är Scholl intensiv kräm för hård hud en bra kurbehandling för att ge fötterna den fukt de behöver. En tub på 50 ml kostar 79 kr hos bland annat Scholls hemsida.

In English: I’ve been testing the foot treatment creme Intensive creme for hard skin from Scholl lately. According to the brand, the creme is supposed to reduce hard skin, while at the same time moisturizing the feet and make them soft. It contains an 18% concentration of carbamide that helps the creme to sink deeply into the skin and moisturize dry and hard skin, and sunflower seed oil that is moisturizing and softening. You apply it as a treatment twice a day for a week, and then as needed to prevent hard skin. I usually only apply moisturizer to my feet after showering or bathing, so I suspect that the fact that I’ve been applying this creme twice a day might have contributed to the fact that it has worked really well. It’s very rich, greasy and takes a while to be absorbed by the skin, so I usually put on socks afterwords. The feet feels soft, the skin feels flexible and I’ve gotten really good results when using it after soaking my feet and filed them with a foot file.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

14 comments to Scholl intensiv kräm för hård hud

 • På senare tid har jag börjat få sprickor i mina hällar,fastän jag är nogo med att smörja och ta hand om mina fötter året om. Hoppas att denna krämen hjälper även mig:)

 • Linda

  Var ju inte farligt dyr heller 🙂

 • Åh.. Jag borde verkligen ta bättre hand om mina fossingar, kanske borde kika närmare på denna!

  • purity

   jag är också sjukt kass på att ta hand om mina fötter, måste verkligen försöka bli bättre på det… Är duktig i perioder och sen blir det liksom inte av!

 • Ebba

  Vad trist att inte Footnerbehandlingen verkar hålla i sig bättre än så!

  • purity

   Jag gjorde Footner-behandlingen i början av mars och de utlovar en hållbarhet på 2-3 månader innan man måste göra om behandlingen, så det har hållt i sig ungefär så lång tid som det utlovas.

 • Åh, låter riktigt bra! Jag brukar ta på ett par plastpåsar på fötterna och sen strumpor när jag smörjt in mig, då tränger krämen verkligen in, kanske kan vara värt att pröva (:

 • Lotta

  Surfade in här och såg ditt blogginlägg om torra fötter. Har provat massor av krämer till mina torra fötter, även den du skriver om. Men inget har hjälpt mig så mycket som Doves hudkräm! Är en riktig torris så jag köpte deras intensive nourishment body lotion för extra torr hy. Och kan knappt tro det… Jag har fått mjuka fötter!! Helt suveränt fnasigheten har försvunnit och hälarna har blivit fina, har verkligen lidit av mina torra fötter så jag ville dela med mig.

 • Berit Augustsson

  Jag har använt Sholls bad för hård hud hat tagit 2 kapslar i fem liter vatten suttit i 15 minuter.
  Har fått sprickor på mina hälar som gör ont ont.
  Kan ej använda scholls intensiv fotcrem för torr hud,
  där står en varningstext applisera ej på skadad,infekterad och öppna sår.
  Håller på med olika salvor men det hjälper inte.
  Vad ska jag göra?
  Kan du rekommendera någon salva,cream som är effektiv mot sprickor.
  Har aldrig haft sådana sprickor innan.

  • purity

   Vet att det finns krämer som är speciellt framtagna mot hälsprickor, fråga om råd på apoteket. Hoppas fossingarna läker snart!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>