Recension: L’oréal Lumi magique concealer

Lumi magique heter L’oréals nytillskott av lystergivande basprodukter och består av primer, foundation och concealer. Concealern kommer i en guldmetallicfärgad klickpenna med inbyggd pensel i 3 nyanser, jag har testat light som är den ljusaste.


lumi magique concealerLumi magique concealer är en ljusreflekterande concealer som ska ge lyster och täckning framförallt runt ögonen, men går även att använda på andra partier i ansiktet. Den har mediumtäckning och en halvtjock konsistens, och produkten trycks fram i den inbyggda penseln genom att man vrider på klickapplikatorn i andra änden av pennan.


lumi magique concealer1Jag är lite avigt inställd till den här typen av applikatorer – det är onekligen praktiskt, men det känns så himla ohygieniskt, och lite slöseri med produkt då det är svårt att få fram exakt den mängd man behöver. Ofta råkar man klicka fram lite för mycket, och då hamnar överskottet i korken om man inte torkar av penseln först. Själva concealern är jag desto mer förtjust i. Smidig att arbeta in i huden utan att bli kakig eller fnasig, lagom täckning för ett naturligt resultat och fungerar lika bra till att dölja rodnade partier runt näsvingarna som under ögonen. Dessutom ger den huden ett fint glow utan att vara glittrig eller skimrig. Den fungerar däremot sämre på plitor och andra partier som kräver högre täckning, men å andra sidan så är den framförallt menad för att täcka mörka ringar runt ögonen.


diorskin nude tan 002 amber swatch1
Lumi magique concealer i nyansen light under ögonen och runt näsvingarnaPlus för härlig formula och fint resultat, minus för snålt nyansutbud och ohygienisk applikator. Letar du efter en prisvärd concealer för att täcka mörka ringar under ögonen och andra mindre imperfektioner i ansiktet för ett naturligt resultat så tror jag att den här kan vara värd att spana in.

Pris: 135 kr / 6 ml
Betyg: 3,5/5

In English: L’oréal Lumi magique concealer is a light reflective concealer in a click pen that comes in three shades. I’ve tried the lightest of them, light. It’s mainly developed for covering dark circles and brightening the skin around the eyes, but also works for hiding minor imperfections, such as red parts around the nose. I’m not that fond of the packaging, it feels unhygienic and it’s difficult to dispense the right amount that you need, so you’ll often end up with too much product on the brush. I do like the product itself though, the formula is creamy, gives the right amount of coverage for a natural result without being caky or dry. It also gives the skin a nice glow without being shimmery. It’s a bit too low in coverage to cover zits and spots, but on the other hand, it’s not formulated to do that either. Minus for the packaging and slim shade range, plus for the nice formula!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

7 comments to Recension: L’oréal Lumi magique concealer

 • Jag tycker att förpackningen är så himla fin, måste vara färgen haha.

  Jag övertalade min kompis att köpa denna men hon trodde att det var en ögonskuggsprimer (vet inte hur många gånger jag sa att det var en concealer) och hon tyckte den sög som primer och slängde den. Haha…

 • Jag kan bara hålla med. Det känns så ohygieniskt, jag verkligen avskyr dem. En liten tub hade väl inte varit helt omöjligt att ordna, liksom! 🙂

  • purity

   Eller hur! Inte svårare att applicera heller, jag använder bara penselapplikatorn för att dutta på, sen tonar jag in concealern i huden med fingret.

 • Värt att testa som en budgetvariant av YSL Touche Eclat. De har ju till och med kopierat förpackningen. 🙂

  • purity

   Jag har inte testat den faktiskt, om det är någon som har gjort det och även har testat denna så får ni gärna höra av er hur dom jämför sig!

 • Gunilla

  Hejsan!
  Jag har precis köpt den här och har haft concealers tidigare med just en sådan här applicator typ pensel.
  Tycker det är toppenbra!
  Upplever det mycket lättare att applicera och få ett jämt resultat än övriga applicatorer. Men visst kan jag hålla med om att det kan vara knepigt att få rätt mängd, men jag skruvar bara fram 2-3 klick åt gången.
  Det jag ger minus för är att den har för få nyanser, samt att den kunde täcka en aning bättre. För övrigt är den toppen!
  4/5 av mig!

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>