Recension: MAC Mineralize concealer

I februari lanserade MAC en ny produkt i bassortimentet: Mineralize concealer. Mineralize concealer är en flytande concealer på flaska med en inbyggd penselapplikator. Concealern kommer i 15 nyanser, jag har testat den ljusaste rosatonade, NW15 men hade nog även kommit undan med den näst ljusaste, NW20.


mac mineralize concealer1Mineralize concealer innehåller mineraler och vårdande växtextrakt. Enligt MAC ska fomulan ge en medium täckning med naturlig lyster samtidigt som den återfuktar och känns skön på huden och vara “longwearing”.


mac mineralize concealer2


mac mineralize concealer nw15Det här har blivit min to go-concealer att använda under ögonen. Den är lättflytande men ändå krämig, smälter i princip osynligt ihop med huden, återfuktar och känns knappt att den är där. Dessutom gör den ett fenomenalt bra jobb med att täcka mörka ringar under ögonen. Täckningen är lite för låg för att använda för att täcka blemmor och finnar, då sträcker jag mig hellre efter en lite mer trögflytande concealer, men den fungerar alldeles utmärkt för att dölja röda partier t.ex. runt näsvingarna, gamla ärr eller pigmenteringsförändringar i ansiktet. Den sitter på plats under hela dagen utan att mattas av eller bli fnasig och torr.


12-02-24(5)
MAC mineralize concealer i nyansen NW15 under ögonen och runt näsvingarnaJag hade gärna sett att den här concealern kom i en klämtub eller i pumpflaska, penseln är egentligen helt onödig eftersom den är för mjuk och för smal för att använda till applicering: jag använder den för att dutta på concealer där det behövs och sen tonar jag ut med fingrarna. En klämtub hade känts betydligt mer hygieniskt, och dessutom hade det tagit mindre plats. Överlag: en formula som imponerar, särskilt under ögonen, och blir i princip osynlig på huden. Litet minus för förpackningen som känns onödigt stor och ohygienisk.

Pris: 180 kr / 5 ml
Betyg: 4/5

In English: Mineralize concealer from MAC is a new permanent product. It’s a liquid concealer in a tube with a built in brush applicator. It comes in 15 shades, I’ve tried the lightest cool toned, NW15, but I would probably have gotten away with using NW20 as well. Mineralize concealer contains minerals and nourishing botanicals, and according to MAC the formula is supposed to give medium coverage with a natural radiance, and at the same time feel moisturizing and pleasant on the skin. It’s also described as longwearing. This has become my to go-concealer, especially under the eyes. It blends seamlessly into the skin, feels moisturizing and you can barely tell that you’re wearing it. It works best for covering dark circles and red parts, it’s not that optimal for covering blemishes. It stays put all day long without rubbing off or become dry. I would have loved to see this concealer come in a squeeze or pump bottle though, the brush wand is completely unnecessary and feels quite unhygienic. I use the wand to dab it on where I want to apply the concealer, and then blend it with my fingers.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

12 comments to Recension: MAC Mineralize concealer

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>