Recension: Batiste Dry shampoo medium & brunette

Ett torrschampo jag har velat testa länge är Batistes variant på sprayflaska som finns som färgade varianter för oss med mörkare hår, då torrschampo har en tendens att få håret att se lite grådassigt ut eftersom det ofta är vitt. Jag slog till på en flaska medium & brunette när jag hittade det på rea i Tallinn.


batiste medium & brunetteMedium & brunette är nog egentligen tänkt för brunetter som är ljusare än vad jag är, men dark & deep brown fanns tyvärr inte i lager när jag köpte min flaska. Torrschampot ska skakas kraftigt innan användning och appliceras med ca 30 cm avstånd från håret, vilket jag starkt rekommenderar för att få en bra spridning på produkten, annars kan det samlas och då blir håret vitt och grådassigt ändå, trots att torrschampot är färgat. Jag lyfter på håret med handen i en bred sektion i taget, sprayar och gnuggar sedan in det med handen.


batiste medium & brunette1Batiste dry shampoo ger den absolut skönaste känslan på håret efteråt av alla torrschampon jag har testat. Håret känns inte kladdigt eller strävt, men torrschampot absorberar ändå oljor bra och ger lite volym, luft och struktur vilket innebär att det även kan användas som stylingprodukt om man så önskar. Det doftar svagt av en lite söt doft som jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är, men jag gillar den. Mitt hår får en antydan till dassighet med nyansen medium & brown, men det är mycket bättre än med vissa torrschampon som är vita. Nästa gång kommer jag nog däremot att köpa färgen dark & deep brown. Ett prisvärt och lättanvänt torrschampo med ett brett nyansutbud som ger ett riktigt bra resultat!

Pris: 79 kr / 200 ml
Betyg: 5/5

In English: Batiste dry shampoo is a dry shampoo in a spray bottle. It comes in several shades which is great for us with darker hair that tend to get a washed out colour from white dry shampoos. I’ve tried the shade medium & brunette, although dark & deep brown would probably suit me better but it wasn’t available at the store where I bought my bottle. The shampoo is used by first shaking the bottle, and then spraying at the roots holding the nozzle at a distance of about 30 cm. I lift one section at the time of my hair, spray it and then rub the product in with my fingers. It has got a faint, sweet scent that I really can’t place my finger on what it is, but I like it. Batiste dry shampoo gives the best result of all dry shampoos I’ve tried. The hair doesn’t feel sticky or rough, but the dry shampoo absorbs oils nicely and gives some volume and texture, so it can also be used as a styling product. The shade medium & brown is a tad too light, I will probably buy dark & deep brown next time. A great product at a reasonable price tag!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

20 comments to Recension: Batiste Dry shampoo medium & brunette

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>