Essie To buy or not to buy

Först ut att testas ur lacken ur Essies vårkollektion Tour de finance är det lack jag blev tokförälskad i när jag såg det i flaskan: To buy or not to buy.

To buy or not to buy är ett pastelligt syrenlila lack med mikroskopiska skimmerpartiklar i rosa och blått. Skimret kommer fram hur fint som helst i flaskan, men tyvärr faller det helt platt på nageln och syns i princip inte alls förutom ytterst diskret i direkt dagsljus eller lampljus. Besvikelsen! Den lila färgen är visserligen fin, men jag hade förväntat mig så mycket mer… Det här lacket har Essies nya breda, platta pensel med rundad topp, jag vet inte om jag faktiskt föredrar den gamla och lite smalare penseln även om jag i normala fall brukar gilla breda penslar. Tror det är den runda toppen som ställer till det för mig, jag är van vid rakt klippna penslar. Lacket är rätt tunt men lätt att kontrollera på nageln, jag lackade tre tunna lager. Jag använde Essie nourish me som underlack och Essie good to go som överlack.


to buy or not to buy


to buy or not to buy1


to buy or not to buy2


to buy or not to buy3


to buy or not to buy4
Skimret i flaskan i direkt solljus – hur fint?!


to buy or not to buy5
Skimret på nageln i direkt solljus – besvikelsen =(In English: The first polish to try from the Essie spring collection Tour the finance is pastel lilac To buy or not to buy, that has got a gorgeous blue and pink micro shimmer in the bottle that unfortunately don’t show up on the nail – oh, the disappointment! =( I did three thin coats.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

16 comments to Essie To buy or not to buy

 • Vad synd att skimret inte kom fram mer! Dock älskar jag syrenfärgade lack 🙂

  • purity

   Ja det är en fin färg, men blev så himla besviken på att skimret inte kom fram att färgen liksom inte fick stråla för sig själv, om du fattar vad jag menar.

 • Skimret i flaskan är ju underbart, synd att det inte syns så mycket på nageln för färgen var annars väldigt fin.

 • Detta är också en av mina favoriter men det skulle blivit ännu bättre med lite mer skimmer 🙂

 • Emelie

  Hej Sanna! Jag har en fråga om ögonskuggor och framför allt skuggning/toning. Jag har de senaste dagarna bara, börjat använda Too Faced shadow insurance. Det blir ju en helt annan grej! Men framför allt blir det en helt annan grej när jag ska tona ut skuggorna, för det GÅR inte alls!? Som idag t.ex. hade jag tänkt göra en sotning med Lily Lolos Chocolate Fudge Cake, men när den väl satt på ögonlocket så satt den där den satt och det spelade ingen roll hur mycket jag gnuggade med Mac #217, den GICK inte att tona ut. Är det här nåt som kan hända eller gör jag fel…?

  • purity

   Ja, en primer “suger” ju liksom tag i skuggorna och gör dom svårare att tona – men samtidigt sitter dom som berget. Ett tips är att ta lite lite lite skugga på din toningspensel när du tonar, då applicerar du skirt skirt skirt med skugga istället för att tona ut den du redan har, du får då samma effekt som om du hade tonat på bar hud. Det gäller dock att vara försiktig så man inte tar för mycket extra skugga på penseln.

 • Anna

  Jag fick hem deras She’s picture perfect (från resort kollektionen) idag och det är samma sak där. Ljust lila med fint skimmer i flaskan men det verkar försvinna när man målar med det. Trist!

 • Linda

  Åh så fint det var 🙂 tråkigt att skimmret inte kommer fram på nageln. Men det ser väldans fint ut ändå 🙂

 • Sexy Sadie

  Denne likte jeg ikke, fikk deg til å se ut som du har likfingre…

 • Duuu borde testa Isadoras wondernail 730 Icy lilacs! Samma härliga syren/lila-färg, men med mycket mer shimmer 😀

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>