Recension: Nouba Cil prodige lash extension & Cil prodige mascara

Strax innan jul lanserade Nouba en produkt som de kallar “lösögonfransar på burk” – Cil prodige lash extension. Cil prodige lash extension är lösa fibrer som borstas på ögonfransarna efter att man har använt valfri mascara, men Nouba rekommenderar att man använder deras Cil prodige mascara för bästa resultat. Båda produkterna kan användas var för sig, men eftersom de är menade att användas ihop tänkte jag att jag recenserar dom båda två i det här inlägget.


Nouba cil prodige
Cil prodige lash extension, Cil prodige mascaraCil prodige lash extension är ofarliga små, små fibrer som fäster på fuktiga fransar för att göra fransarna tjockare och längre. Fibrerna kommer i en liten glasflaska med en mascaraborsteliknande applikator i korken, och ser ut ungefär som små små avrakade hårstrån. Fibrerna borstas på fransarna ovanpå blöt mascara och bäddas sedan in med ytterligare ett lager avslutande mascara.


Nouba cil prodige lash extension1
Cil prodige lash extension


Nouba cil prodige lash extension
Cil prodige lash extension wand – you can also see the tiny fibres hereCil prodige mascara är designad för att böja och forma fransarna, förbättra volymen och bygga upp fransarnas längd genom lager på lager. Den innehåller växtbaserade vaxer som ska verka återuppbyggande och ge fransarna flexibilitet. Borsten är ganska stor, inte i klass med t.ex. MAC plush lash mascara, men ändå i den fetare klassen.


nouba cil prodige mascara1
Cil prodige mascara


Nouba cil prodige mascara2
Cil prodige mascara wandMascaran är riktigt trevlig, den böjer, separerar och ger längd och volym i ett svep, fäller inte under dagen och fransarna känns mjuka och flexibla efter att mascaran har torkat. Däremot så drar den med sig lite för mycket mascara upp ur tuben, vilket gör att man behöver torka av borsten med en bit papper var tionde-tjugonde applicering eller så, vilket känns som lite slöseri med produkt.


nouba cil prodige swatch1
Bare lashes (left) vs 2 coats of Cil prodige mascara (right)Lash extension är lite svår att få in tekniken med. Trots att jag skakar av borsten ordentligt innan applicering för att bli av med överflödiga fibrer så fäller den ändå något enormt under mina ögon, och det är inte helt lätt att borsta bort de små fibrerna när de väl har hamnat runt ögonen. Jag lyckas dessutom alltid peta in ett par fibrer i mina ögon, vilket är ofarligt men inte speciellt bekvämt. Resultatet blir visserligen aningen längre och fetare fransar, men ger också lite av en spindelbenseffekt vilket jag inte riktigt är förtjust i – om jag ska orka hålla på och mecka på det här viset med en produkt så vill jag att resultatet ska bli maffigt och felfritt, vilket jag inte riktigt tycker att Lash extension levererar. Jag har testat Lash extension tillsammans med både Cil prodige och andra volymmascaror, och får ungefär samma resultat oavsett vilket mascara jag använder.


nouba cil prodige swatch2
2 coats of Cil prodige mascara (left) vs 1 coat of Cil prodige mascara, 1 coat of Cil prodige lash extension, 1 coat of Cil prodige mascara (right)Sammanfattningsvis så tycker jag att Cil prodige mascara är en riktigt bra volymmascara som faller mig i smaken, kanske lite i dyraste laget men ändå inte över smärtgränsen. Cil prodige lash extension passar inte riktigt mig, det är för meckigt, jag får inte riktigt till det och fransar som klumpar ihop sig är inte riktigt min grej. Är du sugen på att testa Lash extension så behöver du inte köpa Cil prodige mascara, utan den fungerar ungefär på samma sätt tillsammans med liknande mascaror.

Cil prodige lash extension
Pris: 225 kr
Betyg: 2/5

Cil prodige mascara
Pris: 225 kr
Betyg: 4/5

In English: In December last year, Nouba launched a product that they call “false lashes in a jar” – Cil prodige lash extension, loose fibres that are brushed onto the lashes after using the mascara of your choice, but they recommend using their Cil prodige mascara so I’m reviewing them in the same entry.

Cil prodige Lash extension consists of teeny tiny fibres that are brushed onto wet lashes and then covered with another coat of mascara to seal it. The fibres are supposed to add length and volume – I find that they mostly clump my lashes together, and the small fibres are all over the place after applying.

Cil prodige Mascara is a mascara that lifts, thickens and lengthens the lashes, and it contains natural waxes that keeps the lashes flexible. The wand is pretty big, which I like. I really like this mascara, it delivers full lashes with separation and length, doesn’t crumble or smudge under the eyes and the lashes stays flexible after the mascara has dried down.

Overall, I like the mascara, even though it’s a tad expensive. Lash extension is really not my cup of tea, it’s way too much fuss for a result that I’m not quite happy with. I’ve tried Lash extension with other similar volume mascaras with similar results, so if you’re curious about it, you don’t have to get the Cil prodige mascara.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

8 comments to Recension: Nouba Cil prodige lash extension & Cil prodige mascara

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>