China Glaze Nova

Den här discokulan till nagellack hittade jag på en dammig hylla i nagellacksbutiken Oniks Beta i varuhuset Origo i Riga. Nova är ett av China Glazes 50 specialty-lack som lanserades för ett par år sedan, jag tror att de alla ska vara en permanent del av sortimentet men jag är inte helt säker – just Nova har i alla fall varit lite småknepigt att få tag på på sistone.

Nova är ett glitterlack bestående av små och stora silverpartiklar och opalfärgade partiklar i en genomskinlig bas. Det är nog framförallt optimalt för layering, för för full täckning (som jag bär på bilderna) krävs 4-5 lager. Det är lite småknepigt att lacka med, precis som det brukar vara med glitterlack med stora partiklar i en genomskinlig bas, men å andra sidan så behöver man inte vara så himla noga när man lackar med dessa lack heller eftersom imperfektionerna inte syns när man har lackat färdigt. Jag bar det här lacket på nyårsafton vilket var ett perfekt tillfälle, mina naglar glittrade mer än något annat inom synhåll! Det var däremot mindre roligt att ta bort det efteråt, det sitter verkligen som berget… Jag använde Seche Base som underlack och Seche vite som överlack.


nova


nova1


nova2


nova3In English: Nova is one of the 50 Specialty polishes from China Glaze. It’s a glitter consisting of large and small silver and large opal particles in a clear base. I used 4-5 coats for full coverage and it was a bitch to remove. I wore this for new year’s eve, a perfect manicure for the occasion!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

18 comments to China Glaze Nova

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>