Lumene Lingonberry Lasting Lip stain & balm

Strax före jul damp det ner ett pressutskick från finska Lumene med deras nya lip stains i tuschpenneform: Lingonberry lasting Lip stain & balm. Konceptet är inget nytt, vi har sett liknande från MAC och Max Factor de senaste åren, men lip stains i tuschpenneform råkar å andra sidan vara något jag är väldigt förtjust i så the more, the merrier =)


lingonberry lip stain


lingonberry lip stain1Lingonberry lasting Lip stain & balm är en duopenna med ett vattenbaserat lip stain i ena änden och ett läppbalsam på stift i den andra. Stainet appliceras på torra och rena läppar och ger en matt, halvtransparent färg som sjunker in i läpparna på 30 sekunder. Det sitter på plats under många timmar utan att kladda av sig, är kyssäkta, och färgen är byggbar beroende på hur intensivt du vill att resultatet ska bli. Läppbalsamet är transparent och känns ungefär som ett lypsyl. Produkten kommer i 8 nyanser, jag har testat nr 10 Promise, nr 11 Secret och nr 16 Dreams.


10 promise


11 secret


16 DreamsJag gillar verkligen idén bakom den här produkten, eftersom stainet är i pennform är det lätt att ta med sig och applicera, och det medföljande stiftet återfuktar läpparna och gör att färgen ser lite jämnare ut efter att den har torkat in. Perfekt när man vill ha något på läpparna men inte känner för full läppstiftsfärg eller massa gloss, eller om man vill ha något kyssäkta som man inte behöver oroa sig för om det kommer smeta runt på läpparna och bättras på. Jag gillar också den fruktiga och söta doften och smaken på stainet, mumsigt utan att vara överväldigande eller tungt.

Lingonberry lasting Lip stain & balm finns ute i butik nu och kostar ca 116 kr/st.

In English: Big thumbs up for the new Lingonberry lasting Lip stain & balm from Lumene! It comes in 8 shades and is a duo pencil with a  stain marker at one end and a lip balm at the other. Perfect for kissable, long-lasting sheer colour!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
||||| Like It 0 Gilla! |||||

17 comments to Lumene Lingonberry Lasting Lip stain & balm

 • Pia

  Ser att du flagar lite på läppen. Lägger sig produkten under och blir fläckig eller funkar det ändå?
  En annan fråga, kan du testa Body Shops lip and cheek stain?

 • Jag har faktiskt aldrig testat en lip stain själv, kanske skall göra det nu då 🙂

 • Tips är att lägga på ett ordentligt lager försvarets hudsalva eller något annat mjukgörande för läpparna ett tag innan så slipper du de fula flagorna du har på läppen. Funkar alltid för mig!!
  Sen har jag ju också alltid med ett sådant i fickan!!

  • purity

   Jag är jättenoga med att smörja in mina läppar men just nu är dom extremt torra hur mycket jag än smörjer, och jag får dom “fula” flagorna som du så fint uttrycker det – finns inte så mycket att göra åt saken förutom att smörja så gott jag kan, peela bort torrflagorna och vänta ut, tyvärr. Lip stain ska appliceras på torra läppar, applicerar man läppbalsam precis innan så absorberas inte stainet av läppen och lägger sig antingen utanpå läppbalsamet eller så blir det ojämnt och fläckigt. Jag upplever dock att ett läppbalsam efter man har lagt på stainet är en bra idé, för det liksom “limmar fast” torra hudflagor mot läppen och får dom att synas mindre.

 • Johanna, fan vilken onödig kommentar. Om den var välmenande så gick det inte fram kan jag säga, det var bara plumpt. Prova det här med att tänka innan du skriver.

 • 😀 Kul att de kommer in lipstain från olika märken och kostar under 150kr.. Själv har jag bara en rödrosa från Bodyshop som jag älskar. =/ Synd att dem bara har 3 nyanser.. -.- Jag hade en skum guld/bronze-röd-koppar nyans förut, men gav med bort den till min moster. ^^;; bronze läppar på blekfesar ser lite flumt ut…

  Ska nog kika på Lumene och MaxFactors i slutet av månaden. 😛 Älskar att använda mörka lipstain till ljusa läppglans eller Läppstift. ^^

  att det flagnar är nog inte ett problem för min del. ^^;; bara att smörja in dem med något läppgunk. xD (jag är inte fan att bara använda lipstain..)

  • purity

   Det är ju det som är bra med dessa från Lumene, att det följer med ett läppbalsam i andra änden av pennan så man kan smörja in dom efteråt =)

 • Måste nog prova på det här med stains, gillar det faktum att de sitter där de sitter, vore bra på jobbet

 • Martine

  Är lite avig till lip stains – köpte den från Max Factor och verkligen hatade den! Det försvann från mina läppar väldigt fort och det smakade så jäkla äckligt 🙁 Men man kanske skulle testa dessa om de här smakar gott 🙂

  • purity

   Dessa smakar riktigt gott, vissa stains är salta vilket jag inte gillar, men de här smakar ungefär som tutti frutti-polkagrisar.

 • Fröken Frodig

  Dessa ska kollas in så snart mitt köpstopp är över! Gillar Lumenes grejor överlag, och lip stains är ju aldrig fel. Lite tråkigt att vänta ända tills 15 februari bara… men plånboken gillar det 😉

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>